Oppskrifter Om kokken Mitt arbeid

Hjemmelaget moussaka

Publisert: 27.04.2012 @ 09:56 Kategori: MIDDAG: KJØTT Kommentarer: 0

Hvorfor kjøpe fabrikat moussaka, når det er så enkelt å lage det selv? Og for å ikke snakke om hvor billigere du får det hvis du lager det selv + det tar like lang tid. 

Matlaging er ikke en kunst, for alle kan koke hvis de vil. Moussaka er enkelt å lage, og smaker fantastisk.

Moussaka (4 porsjoner):
- 2 stk squash/aubergine
- 1 stk løk - finhakket
- 2 fedd hvitløk - finhakket
- 400 gr kjøttdeig
- 2 bokser hakkede tomater
- Oregano 

Skjær squash/aubergine i skiver på langs. Du kan gjerne steke skivene i en tørr panne i 3 minutter på hver side på middels varme. Sett dem til side.

Stek løk blank i olje, ha i hvitløk og stek litt til. Ha i kjøttdeigen og stek i 4 minutter før du har i tomatboksene. La dette putre sammen i noen minutter til sausen tykner og blir en god saus. Ha i frisk/tørket oregano og smak til med salt og pepper. 

Hvit saus (Bechamel):
- 2 ss smør/margarin
- 2 ss hvetemel
- 4-5 dl melk

Smelt smør og ta pannen vekk fra platen. Rør inn hvetemel til det er klompfritt. Ta pannen tilbake på platen på lavere varme, og spe på med melk. 
La sausen småkoke litt for å fjerne 'melsmaken'. Smak til med salt og pepper. 

Legg squash skivene i en ildfast form. Fyll et lag med tomatsausen og legg et lag til med squash, og mer tomatsaus og squash. Ha deretter den hvite sausen på toppen og gjerne mer squash hvis du har.

Dryss revet/skivet ost over og stek på 225 grader til osten er smeltet og blitt brun. 

La moussakaen avkjøle seg litt på rist før du prøver å skjære ut fine porsjonstykker.

Ser ikke dette fristende ut, så vet ikke jeg!
 



NAM!

Server gjerne med salat og noe brød hvis du vil. 

Ha en god middag!
- Kokkeliten

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits