Oppskrifter Om kokken Mitt arbeid

Hjemmelaget moussaka

Publisert: 27.04.2012 @ 09:56 Kategori: MIDDAG: KJTT Kommentarer: 0

Hvorfor kjpe fabrikat moussaka, nr det er s enkelt lage det selv? Og for ikke snakke om hvor billigere du fr det hvis du lager det selv + det tar like lang tid.

Matlaging er ikke en kunst, for alle kan koke hvis de vil. Moussaka er enkelt lage, og smaker fantastisk.

Moussaka (4 porsjoner):
- 2 stk squash/aubergine
- 1 stk lk - finhakket
- 2 fedd hvitlk - finhakket
- 400 gr kjttdeig
- 2 bokser hakkede tomater
- Oregano

Skjr squash/aubergine i skiver p langs. Du kan gjerne steke skivene i en trr panne i 3 minutter p hver side p middels varme. Sett dem til side.

Stek lk blank i olje, ha i hvitlk og stek litt til. Ha i kjttdeigen og stek i 4 minutter fr du har i tomatboksene. La dette putre sammen i noen minutter til sausen tykner og blir en god saus. Ha i frisk/trket oregano og smak til med salt og pepper.

Hvit saus (Bechamel):
- 2 ss smr/margarin
- 2 ss hvetemel
- 4-5 dl melk

Smelt smr og ta pannen vekk fra platen. Rr inn hvetemel til det er klompfritt. Ta pannen tilbake p platen p lavere varme, og spe p med melk.
La sausen smkoke litt for fjerne 'melsmaken'. Smak til med salt og pepper.

Legg squash skivene i en ildfast form. Fyll et lag med tomatsausen og legg et lag til med squash, og mer tomatsaus og squash. Ha deretter den hvite sausen p toppen og gjerne mer squash hvis du har.

Dryss revet/skivet ost over og stek p 225 grader til osten er smeltet og blitt brun.

La moussakaen avkjle seg litt p rist fr du prver skjre ut fine porsjonstykker.

Ser ikke dette fristende ut, s vet ikke jeg!



NAM!

Server gjerne med salat og noe brd hvis du vil.

Ha en god middag!
- Kokkeliten

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits