Oppskrifter Om kokken Mitt arbeid

Chili con carne

Publisert: 01.05.2012 @ 16:02 Kategori: MIDDAG: KJØTT Kommentarer: 0

Her kommer det oppskrift på chili con carne. Det tar tid, ja, men du får mye igjen for jobben og sitter igjen med en velsmakende rett. Og ingredienselisten kan se lang ut, men det er gjort i en fei å lage. For retten lager seg selv etter du er ferdig å steke det.

Du kan selv bestemme hvor mange chili du vil ha, men jeg skriver oppskriften med 1 chili.




Til 3 porsjoner:
- 2 stk finhakket løk
- 5 stk finhakket hvitløksfedd
- 1 stk rød chili
- 3 stk gulrøtter i små biter
- 500 gr kjøttdeig/karbonadedeig eller kjøtt kuttet i små biter
- 1 ss tomatpuré
- 2 stk tomatbokser
- 3 stk soltørkede tomater (kan sløyfes)
- 2 bokser røde kidney bønner
- 1 ts kuminfrø/pulver
- 1 ts /korianderfrø/pulver
- 1 ts chili pulver

Stek løk blankt i litt olje. Ha i hvitløk, chili og gulrøtter og stek litt. Ha i kjøttet og stek på middels sterk varme til den får litt farge.

Ha i resten av ingrediensene og la gryten koke i 30-45 minutter.

 

Du har ikke noe valg, du må, jeg mener servere denne retten med kesam/rømme!
Jeg hadde forresten ris som vi hadde til rester oppi, men tortillachips smaker også himmelsk med gryten og rømmen.

Ha en god middag!
- Kokkeliten 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits