Oppskrifter Om kokken Mitt arbeid

Hjemmelaget peanøttsmør

Publisert: 08.05.2012 @ 09:46 Kategori: TIPS Kommentarer: 0

Hvordan kan noe så lett, være så godt?

 

Noen av peanøttsmørene i butikken kan være ok, så lenge de er økologiske. Men de vanligste som folk flest kjøper får meg til å grøsse. Ta f.eks Mills Peanøttsmør Grov type, inneholder bare 74 % nøtter og hele 15 % karbohydrater hvor 10 % av de er rent sukker. Det eneste du trenger til sunnere peanøttsmør og kan føle deg trygg på å spise det, er peanøtter og havsalt

Til et lite glass:
- 250 gr peanøtter
- Litt havsalt eller annet god salt 

Første steget kommer an på hvilke nøtter du har. Jeg har brukt rå peanøtter uten skall og salt (kjøpt fra innvandrerbutikk, 1 kg 59 kroner!!!). Men du kan også kjøpe ristet nøtter med og uten salt og skall, du bestemmer. 

Forvarm ovnen på 150 grader. Ha peanøttene i et stekebrett kledd med bakepapir og ha litt havsalt over. Stek nøttene i 15-20 minutter hvis du bruker rå nøtter og 5 minutter hvis du bruker nøtter som allerede er ristet. Følg med på nøttene, og ikke svi de! Eller du kan riste nøttene i en stekepanne på høy varme til de har fått litt farge.


Avkjøl nøttene litt. Ha nøttene over i en foodprosessor med knivblad, og kjør på høy hastighet til det begynner å se ut som peanøttsmør. Det kan ta tid, men vær tålmodig. For fettet i nøttene vil etterhvert begynne å virke og 'feste seg'. 


Tro meg, det tok tid før jeg fikk denne deilige konsistensen!

Smak deg frem med salt, men er de allerede saltet, så vær varsom med salt. Ha gjerne i litt honning for ekstra god smak, men overraskende lite du trenger!

Ha peanøttsmøret over i et lufttett glass (kjøpt på Ikea for slikt og ingenting, 20 kroner) og oppbevar det i kjøleskapet.

 

 

Tips: Prøv grove pannekaker med ditt hjemmelagde peanøttsmør eller hva med i havregrøten?

Nyt!
- Kokkeliten 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits