Oppskrifter Om kokken Mitt arbeid

Maccaroni- og kjøttdeiggrateng

Publisert: 07.06.2012 @ 00:13 Kategori: MIDDAG: KJØTT Kommentarer: 0

Grateng kan lages på mange måter og er utrolig lekende lett å lage. Og så smaker det så godt også! Her får du oppskrift på grateng med tomatsaus. Bruk det du har av grønnsaker i ditt kjøleskap, det er bare fantasien som skal til. Jeg brukte sellerirot og vårløk. Men hvitløk er et must i tomatsaus, spørr du meg!
 



Til 2 porsjoner:
- 200 gr kjøttdeig
- 2 fedd hvitløk
- Grønnsaker (sellerirot, gulrot, vårløk, løk, selleristang etc..) 
- Tomatpure (kan sløyfes)
- 1 boks tomater
- Tørket basilikum & oregano 
- 100 gr maccaroni

Kok pasta med saltet vann. Et triks er å smake på vannet før det koker for å kjenne etter om det er nok salt. 

Kutt grønnsaker i små terninger(2x2 mm). Finhakk hvitløk. Brun kjøttdeig i smør i en panne og ha i grønnsaker, hvitløk og la det surre litt. Ha i tomatpure og la det surre litt. Ha i boks med tomater og la dette putre i 5-10 minutter på svak varme. Ha gjerne i litt vann hvis den blir for tykk. Smak til med salt og pepper.

Bland alt sammen og ha dette i en ildfast form. Strø over revet ost. 

Stek på 225 grader i 15-20 minutter. 



Ja jeg vet, osten ser ikke bra ut. Grunnet at gratengen sto klar til å settes inni ovnen, men samboeren måtte jobbe overtid i noen timer! :-)
 

 

Server med hvitløksbrød eller salat om du vil.

 God middag!
- Kokkeliten

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits