Oppskrifter Om kokken Mitt arbeid

Kyllingfilet med basilikum- og tomatrisotto

Publisert: 04.07.2012 @ 19:36 Kategori: MIDDAG: KJØTT Kommentarer: 0

Her i huset prøvde jeg for første gang å lage risotto. Og det ble suksess. Det er slett ikke vanskelig, det krever bare at du sper med kraften og rører jevlig. Og sørger for at den ikke overkokes. En god risotto er laget av hvitvin og vann, men vinmonopolet var dessverre stengt når jeg trengte det. Så da brukte jeg heller kyllingkraft. 

Jeg vil også fortelle dere hvordan dere tilbereder perfekt kyllingfilet, saftig og mør. 


 Til 2 porsjoner

Risotto:
- 1 stk hvitløksfedd, finhakket
- 125 gr risottoris (jeg brukte Uncle Bens)
-  Ca. 3.5 dl vann + buljong
- 30 gr parmesan
- 3 soltørkede tomater, finhakket
- En liten neve frisk basilikum, finhakket 

Fres hvitløk i litt smør og ha i risottorisen i noen minutter. Spe på med litt og litt kraft og la den koke underveis. Rør jevnlig. Når nesten all væsken har kokt inn og risen er litt tyggemotstand i(al dente) er den ferdig, det tar ca 15 minutter. La den hvile noen minutter før du har i parmesan, tomater og basilikum. Smak til med salt og pepper.   

Kyllingfilet:
- 2 stk kyllingfilet eller bryst
- Smør eller olje til steking

- Salt & pepper

Krydre kyllingfiletene med salt og pepper. Gjerne andre krydder som du liker. Her i huset er vi spesielt glad i hvitløk- og paprikakrydder. Stek kyllingfileten på middels høy varme i 1 1/2-2 minutter på hver side. Stek kyllingfileten i stekeovn på 200 grader i 10-15 minutter. Hvil kyllingfileten i noen minutter før du serverer den. 


 Serverte med mini asparges.

God middag!
- Kokkeliten

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits