Oppskrifter Om kokken Mitt arbeid

Laksegrateng

Publisert: 13.08.2012 @ 21:31 Kategori: MIDDAG: FISK Kommentarer: 0

Her kommer oppskrift på hjemmelaget lakse- eller fiskegrateng som jeg vedder på at alle kommer til å elske. Til og med barna!


 Til 2 porsjoner:
 300 gr fisk (torsk, sei, laks etc..)
- Litt over 1/2 dl maccaroni

 Saus:
- 1 ss smør/margarin
- 1 1/2 ss mel
- 2 dl melk
- Sitronsaft
- 2 egg 

-Strøkavring

Damp fisken i lettsaltet vann i 3 minutter under lokk.

Kok maccaroni etter anvisning på pakken.

Saus:
Smelt smør og rør inn hvetemel. Spe på med melk, erstatt litt av melken med fiskekraften du dampet fisken med.  La sausen småkoke i noen minutter. Rør om av og til slik at den ikke svir seg. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Skill eggeplommer og eggehviter. Avkjøl sausen litt og rør i eggeplommer, fisk og maccaroni. Stivpisk eggehvitene og rør vend forsiktig inn med slikkepott. 

Ha over i en ildfast form. 

Ha strøkavring over i en foodprocessor og kjør den til smuler. Strø dette over laksegratengen. 

Stekes på 200-225 grader i 30-40 minutter. (til strøkavring er gyllen)




Serverte med råkost, revet gulrot!

God middag!
- Kokkeliten

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits