Oppskrifter Om kokken Mitt arbeid

Vill lakseburger med stekte potetbåter

Publisert: 22.08.2012 @ 07:33 Kategori: MIDDAG: FISK Kommentarer: 0

Nok en gang kom samboeren hjem med en villaks og jeg mekket i stand en knallgod lakseburger!



 Til 2 porsjoner:
- 160-180 gr laksefilet (pr. porsjon)
- Litt rødløk, finhakket
- 2 ss gressløk, kuttet
- 1 1/2 ts salt
- 1/2 ts kvernet sort pepper 
- Litt olivenolje

Skjær filet av laks og skjær av skinnet. Kjør laks, rødløk, gressløk og olivenolje i en foodprocessor. Smak til med nykvernet pepper.

Form to flate burgere på et skjærefjøl og stek 1 1/2 minutt på hver side i olje på middels høy varm stekepanne. 
Stekes så i ovn i 5 minutter på 180 grader.



Varm burgerbrød i ovn og legg i salat, grønnsaker og dressing.
Jeg brukte creme fraiche dressing på ene siden av brødet og rød pesto på andre, god kombinasjon med lakseburger! 

Legg i lakseburger og server!

Jeg serverte burgeren med kokte amandine poteter som er stekt med smør, salt, pepper og timian. 
Og ketchup ved siden av. 

God middag!
- Kokkeliten

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits