Oppskrifter Om kokken Mitt arbeid

Calzone med kyllingskinke

Publisert: 14.09.2012 @ 20:42 Kategori: MIDDAG: KYLLING Kommentarer: 4

Innbakt pizza er en stor favoritt her i huset. Og etter en lang dag på jobb er det godt med en deilig calzone! Etter tips fra favoritt pizzeriaen vår, klarte jeg endelig å få en fantastisk calzone som faktisk også så bra ut!



Til 2 calzone/personer:

Pizzabunn
- 25 gr gjær eller 1/2 pose tørrgjær
- 1 ts sukker 
- 2 1/2 dl lunkent vann
- Ca 300 gr hvetemel 
- 1 ts hvitløkspulver (kan sløyfes)
- 2 1/2 dl lunkent vann

Pizzasaus
- 1 stk gul løk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- Olivenolje
- 1 boks hakkede tomater
- 1 ts basilikum, tørket eller fersk
- 1 ts oregano, tørket eller fersk

Garnityr
- Kyllingskinke
- Revet ost 

Bland tørrgjær, sukker og vann, og la den hvile i noen minutter. Ha i hvetemelet og kjør deigen i kjøkkenmaskin i ca 5. minutter til du får en smidig og elastisk deig. Bruk resten av melet eller mer om nødvendig. Den skal ikke være for hard, og ikke være klissete for fingrene når du føler den. La deigen heve til dobbel størrelse, tar min. 40 min. Men den kan også stå i flere timer. La den stå et lunt og lunkent sted.

Fres løk og hvitløk i olje til den er blank. Ha i boks med tomater, basilikum og oregano. La sausen putre på lav varme i noen minutter. Smak til med salt og pepper.
NB!: Bruker du ferske urter, ha det i helt tilslutt.

Kutt skinken i strimler eller små biter og ha den i pizzasausen.

Del deigen i to og kjevle 2 runde emner. Ikke kjevle den for tynn! Ha den over på et bakepapirkledd brett, og ha over halvparten av sausen på halve siden av deigen. Ha revet ost over sausen. Pensle kantene godt med vann eller sammenvispet egg, og brett den delen som ikke har fyll over, slik at det blir til en halvmåne. Brett deigen godt slik at den blir limt sammen. Pensle med et tyngt lag vann over calzonen.



Stekes på 200 grader i 20-25 minutter. 

Voila!

God middag!
- Kokkeliten 

4 kommentarer

Postet av: christine

mm..calzone er så godt :-)
Dato: 14.09.2012 Tid: 20:58 URL:

Postet av: Kokkeliten

christine: Ja det er det! :-)
Dato: 15.09.2012 Tid: 15:36 URL: http://kokkeliten.blogg.no/

Postet av: Dumma

Det er så ille godt det!
Dato: 03.02.2013 Tid: 19:10 URL: http://dumma.blogg.no

Postet av: Kokkeliten

Dumma: Helt enig ;-)
Dato: 03.02.2013 Tid: 19:12 URL: http://kokkeliten.blogg.no/

Skriv en ny kommentar

hits