Oppskrifter Om kokken Mitt arbeid

Mørk sjokolademousse

Publisert: 02.09.2012 @ 20:52 Kategori: DESSERTER Kommentarer: 8

Etter noen lange uker på jobb, er det godt å nøye seg med en deilig middag etterfulgt av himmelsk munnfull dessert. Mørk sjokolade er det noe av det beste jeg vet. Her er min oppskrift på sjokolademousse som jeg har laget en god del ganger. Laget den for første gang på eksamen, der jeg endte opp med en 5'er pga desserten, samt at sjokolademoussen ble tatt i bruk i menyen på tidligere arbeidsplass. Enjoy!



Til 4 porsjoner - eller 2 lystne:
- 150 gr mørk sjokolade (min 50 % kakao)
- 3 dl fløte
- 2 eggeplommer
- 3 ss sukker
- 2 eggehviter 
- 1 klype havsalt

Smelt sjokolade på svak varme eller over vannbad. Stivpisk kremfløten og pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Vend sjokolade og eggedosis i den piskede kremen, med en slikkepott. Stivpisk eggehvitene og en klype salt i en ren bolle og visp, og vend dem inn i sjokoladekremen. 

Sett moussen kald i noen få timer. 



Nyt med noen friske bær og vaniljesaus, det er mannen i huset's favoritt!

Ha en fortsatt god helg!
- Kokkeliten 

8 kommentarer

Postet av: theas0fie

Håper du får en fin dag videre ! :)
Dato: 02.09.2012 Tid: 21:00 URL: http://theas0fie.blogg.no

Postet av: Hanne

nam, det så godt ut :) kommentere tilbake? :)
Dato: 02.09.2012 Tid: 21:01 URL: http://heeeiiiii.blogg.no

Postet av: Jill

Åå, det så utrolig godt ut! :)
Dato: 02.09.2012 Tid: 21:47 URL:

Postet av: Kokkeliten

theas0fie: Takk for det, i lige så!:))
Dato: 02.09.2012 Tid: 22:04 URL: http://kokkeliten.blogg.no/

Postet av: Kokkeliten

Hanne: Takk skal du ha! :))
Dato: 02.09.2012 Tid: 22:08 URL: http://kokkeliten.blogg.no/

Postet av: Kokkeliten

Jill: Takk, smakte utrolig godt også! :-D
Dato: 02.09.2012 Tid: 22:08 URL: http://kokkeliten.blogg.no/

Postet av: Ingvild :D

Såg dritgodt ut Kristine!!! :D :D Du er flink!
Dato: 03.09.2012 Tid: 08:04 URL:

Postet av: Kokkeliten

Ingvild :D: Takk Ingvild! :-DD
Dato: 03.09.2012 Tid: 09:06 URL: http://kokkeliten.blogg.no/

Skriv en ny kommentar

hits