Oppskrifter Om kokken Mitt arbeid

Pasta Carbonara

Publisert: 10.09.2012 @ 20:58 Kategori: MIDDAG: PASTA Kommentarer: 7

Pasta carbonara har vært en livrett for meg siden jeg smakte "Pasta di Parma" da jeg var 13 år, men jeg fikk et helt annet syn når jeg lærte meg av tidligere kollega å lage skikkelig hjemmelaget pasta carbonara. Og dette er en suksess for samboeren også, som blir like glad hver gang jeg serverer. 



Til 2 porsjoner: 
- 200 gr fullkorn pasta
- 3 skiver bacon, i terninger
- 2 stk egg
- 1 1/2 dl fløte
- 30 gr parmesan
- Sort pepper
- 2 ts salt
- 2 ss frisk basilikum, finhakket 

Kok pasta etter anvisning på pakken, i lettsaltet vann.

Stek bacon på sterk varme, til den blir sprø. Rør egg, fløte, parmesan, salt og masse pepper. Her vil jeg anbefale å bruke nykvernet sort pepper. 



Sil pasta, rør inn bacon og saus. Varm forsiktig. Skal ikke koke. Ha i frisk basilikum og rør forsiktig inn. Server straks!

God middag!
- Kokkeliten 

7 kommentarer

Postet av: Famwangaasegg-Mamma & Theamor

Hadde faktisk tenkt på å lage dette i helgen, mm..er jo så godt! Pasta di parma var veldig godt-før! ;)

Tenkte på å lage en saus som heter alfredo pastasaus, har du laget denne, eller har du noen god oppskrift på den? Er visst med gorgenzola ost..usikker på hvilken ost det er.

Ha en fin kveld!:)
Dato: 10.09.2012 Tid: 21:11 URL: http://www.famwangaasegg.blogg.no

Postet av: Kokkeliten

Famwangaasegg: Ja det er himmelsk godt! Nei det har jeg ikke, det er vel en saus med smør, fløte, hvitløk og parmesan om jeg ikke tar feil? Kan selvfølgelig prøve å lage en dag, høres ikke dumt ut! Jeg liker å spørre kollegaer hvis det er noe som er nytt for meg :-)

Ha en fin kveld videre! :-)
Dato: 10.09.2012 Tid: 21:21 URL: http://kokkeliten.blogg.no/

Postet av: Famwangaasegg-Mamma & Theamor

Ja, det er vel det! :) Skal følge med om det kommer noen flotte oppskrifter, det er det mange av her inne. Får mye inspirasjon til middagslista vår her, så takk for det! :)
Dato: 10.09.2012 Tid: 21:24 URL: http://www.famwangaasegg.blogg.no

Postet av: Kokkeliten

Famwangaasegg: Takk for det, det blir jeg glad for å høre. Varmer mitt 'kokkehjerte' :-)
Dato: 10.09.2012 Tid: 21:25 URL: http://kokkeliten.blogg.no/

Postet av: Famwangaasegg-Mamma & Theamor

Hihi:)
Dato: 10.09.2012 Tid: 21:26 URL: http://www.famwangaasegg.blogg.no

Postet av: Dumma

Ser helt herlig ut, kanskje jeg skal teste det ut en dag. Men parmesan, finner du det i ostedisken liksom? :P
Dato: 03.02.2013 Tid: 19:05 URL: http://dumma.blogg.no

Postet av: Kokkeliten

Dumma: Jepp. I delikatesse oste disken da, ikke der hvitosten er liksom ;-)
Dato: 03.02.2013 Tid: 19:10 URL: http://kokkeliten.blogg.no/

Skriv en ny kommentar

hits