Oppskrifter Om kokken Mitt arbeid

Pannestekt laks med gulrotpure

Publisert: 15.09.2012 @ 21:22 Kategori: MIDDAG: FISK Kommentarer: 2

Her i huset går begge med sterk forkjølelse og går rundt og hoster og harker. Da er det godt med laks rett fra elva, som forhåpentligvis vil hjelpe oss friske! :-))Til 2 porsjoner:
- Laks (180-200 gr pr porsjon)
- 4 stk gulrøtter
- Litt melk 
- Amandine poteter
- Smør, til steking
- 1 ss frisk timian, finhakket
- 1 ss frisk basilikun, finhakket

Start med gulrotpure. Kutt gulrøtter i mindre biter og kok de møre i lettsaltet vann. Kjør gulrøttene med en skvett melk i en foodprocessor. Smak til med salt og pepper.

Kok amandine potene møre. Ha ut av vannet og stek de i en liten klatt smør med finhakket basilikum og timiam.Krydre laksene stykkene med salt og pepper på hver side. Stekes i stekepanne med varm olje i 1 1/2- 2 minutter på hver side. Ta vekk fra varmen og la laksen hvile i 30 sek.  

God middag!
- Kokkeliten 

2 kommentarer

Postet av: eline

Har skrevet handleliste. dette skal prøves!! Ser kjempe godt ut! :) Syns gullerøttene så kjempegode ut. Sliter litt med å få i meg nok grønnsaker og fisk så dette var midt i blinken! =)
Dato: 10.01.2013 Tid: 11:27 URL:

Postet av: Kokkeliten

eline: Takk skal du ha, gleder mitt kokkehjerte at du blir inspirert av dette. Viktig å få i seg grønnsaker, men det er også viktig å variere i grønnsaker og hvordan du tilbereder det, ellers blir du fort lei :-) Lykke til med matlagingen!
Dato: 10.01.2013 Tid: 20:50 URL: http://kokkeliten.blogg.no/

Skriv en ny kommentar

hits