Pannestekt laks med gulrotpure
Her i huset går begge med sterk forkjølelse og går rundt og hoster og harker. Da er det godt med laks rett fra elva, som forhåpentligvis vil hjelpe oss friske! :-))
Til 2 porsjoner:
- Laks (180-200 gr pr porsjon)
- 4 stk gulrøtter
- Litt melk
- Amandine poteter
- Smør, til steking
- 1 ss frisk timian, finhakket
- 1 ss frisk basilikun, finhakket
Start med gulrotpure. Kutt gulrøtter i mindre biter og kok de møre i lettsaltet vann. Kjør gulrøttene med en skvett melk i en foodprocessor. Smak til med salt og pepper.
Kok amandine potene møre. Ha ut av vannet og stek de i en liten klatt smør med finhakket basilikum og timiam.
Krydre laksene stykkene med salt og pepper på hver side. Stekes i stekepanne med varm olje i 1 1/2- 2 minutter på hver side. Ta vekk fra varmen og la laksen hvile i 30 sek.
God middag!
- Kokkeliten
2 kommentarer
Postet av: eline
Postet av: Kokkeliten