Oppskrifter Om kokken Mitt arbeid

Kyllingwok med sitrongressaus

Publisert: 28.11.2012 @ 18:42 Kategori: MIDDAG: KYLLING Kommentarer: 0

Jeg er veldig glad i wok, fordi wok inneholder mye grnnsaker med supergode nringsmidler som vitaminer. I dag ble det utforsking med ny woksaus, sitrongressaus. Den ble litt spicy, men absolutt spisende for alle. Det ble mye wok igjen, og wok passer utmerket til ta med seg som lunsj dagen etter.

Til 2 porsjoner:

Wok
- 2 stk kyllingfilet - i sm biter
- 1 stk brokkoli - i sm buketter
- 2 stk gulrtter - i skiver
- 1 pk minimais (jeg brukte fersk) - i mindre biter
- 1/2 boks bambusskudd - skivet

Sitrongressaus
- 1 - 1/2 stilk sitrongress - finhakket
- 1 stk chilli - finhakket
- 4 dl vann
- 1 ss sukker
- Maizena

Start med sausen. Stek sitrongress og chilli forsiktig p middels varme, til det kommer deilig duft av sitrongress. Ha p vann og la det f et oppkok. Jevn sausen med maizena. Smak til med salt og pepper.


Kutt kylling og grnnsaker. Stek kylling p hy varme med litt rapsolje, og ha p salt og pepper. Ha kyllingen til side. Stek alle grnnsakene p hy varme med en olje som tler hy varme, som rapsolje. Stek i 3-4 minutter. Ha i kylling og saus. La det putre i 2 minutter.

God middag!
- Kokkeliten

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits