Oppskrifter Om kokken Mitt arbeid

Kyllingwok med sitrongressaus

Publisert: 28.11.2012 @ 18:42 Kategori: MIDDAG: KYLLING Kommentarer: 0

Jeg er veldig glad i wok, fordi wok inneholder mye grønnsaker med supergode næringsmidler som vitaminer. I dag ble det utforsking med ny woksaus, sitrongressaus. Den ble litt spicy, men absolutt spisende for alle. Det ble mye wok igjen, og wok passer utmerket til å ta med seg som lunsj dagen etter. 

Til 2 porsjoner:

Wok
- 2 stk kyllingfilet - i små biter
- 1 stk brokkoli - i små buketter
- 2 stk gulrøtter - i skiver
- 1 pk minimais (jeg brukte fersk) - i mindre biter
- 1/2 boks bambusskudd - skivet

Sitrongressaus
- 1 - 1/2 stilk sitrongress - finhakket
- 1 stk chilli - finhakket
- 4 dl vann
- 1 ss sukker
 
- Maizena

Start med sausen. Stek sitrongress og chilli forsiktig på middels varme, til det kommer deilig duft av sitrongress. Ha på vann og la det få et oppkok. Jevn sausen med maizena. Smak til med salt og pepper.


Kutt kylling og grønnsaker. Stek kylling på høy varme med litt rapsolje, og ha på salt og pepper. Ha kyllingen til side. Stek alle grønnsakene på høy varme med en olje som tåler høy varme, som rapsolje. Stek i 3-4 minutter. Ha i kylling og saus. La det putre i 2 minutter. 

God middag!
- Kokkeliten

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits