Oppskrifter Om kokken Mitt arbeid

Saftig hjorteburger

Publisert: 29.12.2012 @ 13:08 Kategori: MIDDAG: KJØTT Kommentarer: 3

For noen uker siden fikk vi hjortekjøtt i hus av noen bekjentninger. Vi har hatt kjøttet i frysen en stund og tenkte at nå var det på tide å lage hjorteburger av kjøttdeigen. Med hjemmelagde hamburgerbrød, salte poteter og salat ble dette en suksess. 


 Jeg laget burger av 1.2 kg:
- 1.250 kg hjortekjøttdeig
- 3 ss potetmel

- 1 stk kepaløk
- 2 stk kina hvitløk
- 1 stk chilli
- 2 ss frisk timian
- 2 1/2 - 3 dl olivenolje
- Litt maldon salt
- Litt nykvernet pepper 

Først blir grønnsakene kuttet i mindre biter, ha dette i en foodprocessor eller blender med olivenolje. Ha i salt og pepper. Kjør alt til en glatt pure. Smak på pureen og ha i mer salt og pepper om det trengs.

Ha kjøttdeig og potetmel i en stor bolle. Ha i litt og litt av pureen mens du blander med den ene hånden. Bland alt til en jevn masse.

Varm opp en panne og stek en liten smakebit av hjortefarsen. Ha i mer salt og pepper om nødvendig.


 Bruk en digitalvekt for å få alle burgerene i samme størrelse. Jeg laget 150 gram burgere. Deretter former du burgerene fine og runden med bruk av hendene. Trykk de flat, bruk gjerne et plastikk brett. Deretter steker du burgerene på begge sider til de har fått en fin farge. Ha burgerene på et stekebrett og stek de på 200 grader i 10 minutter. Pluss på få minutter til hvis du vil ha ost på toppen. 


 Smør hamburgerbrød med dressing, ha på salat og grønnsaker, tilslutt den deilige hjorteburgeren med hamburgerbrød på toppen.

Nå kan du nyte din saftige hjemmelagde hjorteburger!


 God middag!
- Kokkeliten 

2 kommentarer

Postet av: Tjueseksi

Dette ser jo helt fantastisk ut!

Jeg har dessverre ikke hjortekjøtt liggende så jeg får la det bli med karbonadedeig. Men jeg har tenkt å la den bli hjemmelagd. Det er jo best :)
Dato: 29.12.2012 Tid: 15:00 URL: http://aleksanderstanker.blogg.no/

Postet av: Kokkeliten

aleksanderstanker: Bra du velger karbonadedeig, det er det beste til hamburger :) Men hvis du får fått i hjortekjøttdeig, anbefaler jeg at du prøver å lage hjorteburger av det :-)
Dato: 29.12.2012 Tid: 20:53 URL: http://kokkeliten.blogg.no/

Postet av: Oldereid

Såg veldig godt ut!:-) fine måte å få brukt all hjorten!:) e sjøl snart fagarbeidar!:)
Dato: 28.12.2013 Tid: 15:33 URL:

Skriv en ny kommentar

hits