Oppskrifter Om kokken Mitt arbeid

Riskrem med jordbærsaus

Publisert: 04.01.2013 @ 20:40 Kategori: DESSERTER Kommentarer: 6

God kveld kjære lesere. Da er jeg tilbake i hverdagen igjen, godt er det. Det har blitt mye mat og mye søtt denne ferien, skal bli godt å komme tilbake til normalt med moderate mengder mat og søtsaker. 1. nyttårsdag fikk vi besøk av våre skjønne vennepar, da ble det god stemning med mat og morro.



 

Den kvelden laget jeg riskrem, som ble veldig god. Var litt uheldig med å piske kremen for mye, men ellers smakte den bra :-)

Til ca. 4-5 porsjoner:
- Ca. 2 porsjoner grøtris
- 3 dl kremfløte
- 1 ts vaniljesukker

Jordbærsaus:
- 100 gr jordbær, fryst og tint
- 25 gr sukker
- 1/3 dl vann
- 1 stjerneanis

Riskrem
Kok grøtris etter anvisning på pakken. Ha i litt salt og avkjøles.

Pisk kremfløte og vaniljesukker til det er luftig. Pass på å ikke piske for mye. Den vil stivne i kjøleskap med grøtris. Ha kremen over grøtris. Og settes i kjøleskap for noen timer. 


Jordbærsaus
Tin de fryste jordbærene noen timer før.

Kok opp sukker, vann og stjerneanis. La den koke til den begynner å tykne til sukkerlake. Avkjøles.

Ta ut av stjerneanis. Ha sukkerlake og jordbær i en foodprocessor og kjør dette til en jevn saus. Ha sausen i en fin skål eller sausenebb, settes i kjøleskap til du skal bruke den. 

Nyt!
- Kokkeliten 

6 kommentarer

Postet av: jaaks - KONKURRANSE NÅ!

nam!
Dato: 04.01.2013 Tid: 20:49 URL: http://jaaks.blogg.no

Postet av: Anette

Ahh, jeg spiste nettopp en porsjon riskrem med bringebærsaus. Mmm <3
Dato: 04.01.2013 Tid: 20:50 URL: http://anettekronstad.com

Postet av: setn

Så utrolig godt ut!
Dato: 04.01.2013 Tid: 20:50 URL: http://setn.blogg.no/

Postet av: Kokkeliten

Anette: Det er namme nam, men jeg personlig foretrekker jordbærsaus. Elsker jordbær :-D !
Dato: 04.01.2013 Tid: 20:53 URL: http://kokkeliten.blogg.no/

Postet av: matforkulejenter

Liker bloggen din og riskremen så god ut!
Dato: 06.01.2013 Tid: 14:05 URL:

Postet av: Kokkeliten

matforkulejenter: Takk for det, det setter jeg pris på :-) !
Dato: 06.01.2013 Tid: 17:00 URL: http://kokkeliten.blogg.no/

Skriv en ny kommentar

hits