Oppskrifter Om kokken Mitt arbeid

Svinekoteletter i brun saus

Publisert: 10.01.2013 @ 22:02 Kategori: MIDDAG: KJØTT Kommentarer: 0

Dette er en gammel tradisjonsrik hverdagskost de hadde før i tiden. Vi har spist det noen ganger nå de siste månedene, selv er ikke jeg så begeistra for det. Men godt smaker det allikevel. Jeg brukte ferske naturelle svinekoteletter i hjemmelaget brun saus, som også er glutenfri. Jeg lager helst glutenfritt, da magen blir ikke så 'glad' av hvetemel. Serverte med kokte poteter og brokkoli.



 Til 2 porsjoner:
- 2-3 svinekoteletter eller nakkekoteletter, eller etter behov
- 2-3 poteter, kokte
- 1/2 stk brokkoli, blandsjert
- 1 stk gul løk, finhakket
- Litt smør, til saus
- 1 liter vann
- 1 stk kjøttbuljong terning
- Sukkerkulør

Start med sausen. Stek løk gyldent i litt smør i en vid panne. Ha i vann og buljongterning. Kok opp og spe med Maizena til riktig konsistens. La sausen små putre noen minutter etter du har hatt Maizena i, og smak sausen til med salt og pepper. Sett sausen på lav varme og ha i kotelettene. La dette trekke i 30-50 minutter.
PS: om du ikke er glad i løk, kan du sile sausen i en bolle og ha det tilbake i panna igjen. 



 

Skrell potetene og kok de til de er møre. 

Kutt brokkoli og ha de i fosskoket vann i et minutt. 

Server maten gjerne med tyttebærsyltetøy. 



 

God middag!
- Kokkeliten

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits