Oppskrifter Om kokken Mitt arbeid

Svinekoteletter i brun saus

Publisert: 10.01.2013 @ 22:02 Kategori: MIDDAG: KJTT Kommentarer: 0

Dette er en gammel tradisjonsrik hverdagskost de hadde fr i tiden. Vi har spist det noen ganger n de siste mnedene, selv er ikke jeg s begeistra for det. Men godt smaker det allikevel. Jeg brukte ferske naturelle svinekoteletter i hjemmelaget brun saus, som ogs er glutenfri. Jeg lager helst glutenfritt, da magen blir ikke s 'glad' av hvetemel. Serverte med kokte poteter og brokkoli.



Til 2 porsjoner:
- 2-3 svinekoteletter eller nakkekoteletter, eller etter behov
- 2-3 poteter, kokte
- 1/2 stk brokkoli, blandsjert
- 1 stk gul lk, finhakket
- Litt smr, til saus
- 1 liter vann
- 1 stk kjttbuljong terning
- Sukkerkulr

Start med sausen. Stek lk gyldent i litt smr i en vid panne. Ha i vann og buljongterning. Kok opp og spe med Maizena til riktig konsistens. La sausen sm putre noen minutter etter du har hatt Maizena i, og smak sausen til med salt og pepper. Sett sausen p lav varme og ha i kotelettene. La dette trekke i 30-50 minutter.
PS: om du ikke er glad i lk, kan du sile sausen i en bolle og ha det tilbake i panna igjen.



Skrell potetene og kok de til de er mre.

Kutt brokkoli og ha de i fosskoket vann i et minutt.

Server maten gjerne med tyttebrsyltety.



God middag!
- Kokkeliten

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits