Oppskrifter Om kokken Mitt arbeid

Nanbrød med yoghurt

Publisert: 12.01.2013 @ 21:57 Kategori: BAKING Kommentarer: 2

Nanbrød er et viktig tilbehør til indisk mat, det blir ikke det samme uten. Dette var første gang jeg laget det selv, og jammen meg var det godt. Nanbrød stekes tradisjonelt i tandoriovn, men det er ikke akkurat noe som er vanlig å ha i hjemmet. Men nanbrød går fint an å lage i vanlig ovn. Prøv du også! Til 6 store brød:
- 2 dl melk
- 1 ss sukrin / 2 ss sukker
- 1/2 pk fersk gjær

-600 gr hvetemel
- 1 ts salt
- 2 ts bakepulver
- 4 ss olivenolje
- 3 dl Tine Matyoghurt Naturell
- 1 ss Garam Masala krydder

Varm melken til den er fingervarm. Ha i sukrin/sukker og smuldret gjær og rør rundt. La dette stå i 15 minutter.

Tilsett de øvrige ingrediensene i en stor bakebolle. Ha i melkeblandingen. Bruk mye mel, deigen skal være glatt og smidig. Ikke klissete. La deigen stå et lunt sted tildekket i ca 1 time.  Sett stekeovnen på 250-275 grader.

Ha deigen på et melet underlag og del opp i 6 like store deler. Trykk de flat og kjevle de til de er runde og 1/2 cm tykke. 

Legg brødemnene på et kledd stekeplate og stekes i midten av ovnen i 2-4 minutter. Snu brødene en gang underveis. Ha et øye til brødene i ovnen, de kan fort bli brent når ovnen er varm,
Resultatet kan variere alt etter hvordan din ovn steker, så prøv deg fram til du har fått fin farge og gjennomstekt. Jeg hadde mine 6 minutter i ovnen.

Serveres straks eller varmes opp igjen når du skal servere maten.Brødene kan også fryses og brukes til neste gang du skal ha indisk.

Nyt!
- Kokkeliten 

2 kommentarer

Postet av: Eline

ser godt ut :) Skal absolutt prøves
Dato: 13.01.2013 Tid: 00:14 URL:

Postet av: Kokkeliten

Eline: Takk, gi tilbakemelding om hva du syns :-) !
Dato: 13.01.2013 Tid: 11:21 URL: http://kokkeliten.blogg.no/

Skriv en ny kommentar

hits