Oppskrifter Om kokken Mitt arbeid

Kråkebolle - min nye favorittbolle!

Publisert: 13.01.2013 @ 14:46 Kategori: BAKING Kommentarer: 12

Kan jeg friste deg med nybakte deilige kråkeboller? Dette er oppskriften til min kjære sjef som er kjempe flink med gjærbakst og baking. Disse deilige bollene fikk jeg smakt første gang i fjor sommer. Smaker det samme som skillingsboller, bare enklere å lage. 



Til 9-10 stk boller trenger du:

- 3 1/2 dl melk
-100 gr meierismør
- 50 gr fersk gjær (1 pk)
- 500 gr hvetemel
- 100 gr sukker
- 1/2 ts vaniljesukker
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts bakepulver
- 1/2 ts kardemomme

Kanelfyll:
- 50 gr mykt smør
- 1-2 ss kanel, malt
- 3 ss sukker

Ha alt det tørre i en stor bakebolle.

Start med å smelte smør. Tilsett melk og varm det opp til fingervarmt. Tilsett smuldret gjær. Rør litt rundt.

Tilsett gjærblandingen i det tørre. Bruk helst kjøkkenmaskin med eltekrok, da oppnår du best resultat. La maskinen gå for fullt i ca. fem minutter. Tilsett mel om det trengs. Strø litt hvetemel over og dekk bakebollen til med et kjøkkenhåndkle eller plast. Og la deigen heve et lunt romtemperert rom i ca. 30 minutter.
 


Lag kanelfyllet i mellomtiden. 

Nå skal deigen være dobbel så stor og lett å forme. Trill deigen i like store deler. Ha delene på et bakekledd brett. Det skal ca. bli 9-10 stk boller av denne oppskriften. Bruk en saks til å klippe et nokså dypt kryss på toppen av hver bolle. Bruk en skje og ha en liten klatt med kanelfyll i hver bolle. Etterhev bollene i 15-30 minutter. 

 

Stek bollene midt i ovnen på 200-225 grader i 10-12 minutter.
Prøv deg frem, steketid kan variere fra ovn til ovn.Avkjøl bollene på brettet stående på en rist.

Nå kan du nyte nybakte deilige boller og med en kopp kaffe eller te.



Kråkebollene kan fint fryses.  

God fornøyelse!
- Kokkeliten 

12 kommentarer

Postet av: Mariafolstadli - Kommenterer som regel tilbake! <3

det så godt ut !
Dato: 13.01.2013 Tid: 18:54 URL: http://mariafolstadli.blogg.no

Postet av: IdaAdriana

så siiinnsykt godt ut!
Dato: 13.01.2013 Tid: 18:54 URL: http://idaadriana.blogg.no

Postet av: T i r i l - M a r i e

Deet så godt ut! ;o
Dato: 13.01.2013 Tid: 19:18 URL: http://tmm.blogg.no

Postet av: Famwangaasegg-Mamma & Theamor

Takk for oppskrift, disse skal jeg prøve meg på til helga:)
Dato: 13.01.2013 Tid: 19:26 URL: http://www.famwangaasegg.blogg.no

Postet av: Kokkeliten

Mariafolstadli: Takk :-) !
Dato: 13.01.2013 Tid: 20:01 URL: http://kokkeliten.blogg.no/

Postet av: Kokkeliten

IdaAdriana: Takk for kommentar, smakte veldig godt også :-D !
Dato: 13.01.2013 Tid: 20:01 URL: http://kokkeliten.blogg.no/

Postet av: Kokkeliten

Tiril: Takk for kommentar, det var veldig godt! :-)
Dato: 13.01.2013 Tid: 20:01 URL: http://kokkeliten.blogg.no/

Postet av: Kokkeliten

Famwangaasegg: Bare hyggelig, gi meg tilbakemelding om hva du syns da :-)
Dato: 13.01.2013 Tid: 20:02 URL: http://kokkeliten.blogg.no/

Postet av: Eva

Så flink du er kristine!!

Jeg prøvde meg på kråkebollene og de ble fantastisk god!

Håper alt går bra med deg!

Klem fra Eva :-)
Dato: 18.01.2013 Tid: 19:30 URL:

Postet av: Kokkeliten

Eva: Takk skal du ha, Eva! Så bra bolle oppskriften falt i smak, godt å høre. Klem Kristine. :)
Dato: 18.01.2013 Tid: 19:42 URL: http://kokkeliten.blogg.no/

Postet av: Camilla

Heisann! Må bare si at disse bollene er fantastisk gode, alltid en hit, men jeg lurer på en ting, hvor mye smør skal det egentlig være i bolledeigen? Jeg har variert litt (og de blir alltid gode), men lurte bare på fasiten, tror kanskje du har glemt å skrive det i oppskriften ;-)
Dato: 07.04.2014 Tid: 14:16 URL:

Postet av: Kokkeliten

Camilla: Hei Camilla. Tusen takk for flott kommentar. Men opsann, der sier du noe. Jeg ser nå at jeg har glemt å lagt ved smør i oppskriften i bolledeigen. Men det skal 100 gr smør i bolledeigen. Takk for at du sa ifra, det skal jeg få ordnet :-) Ha en riktig fin påske, jeg har store planer om å bake disse i påsken ;-)
Dato: 13.04.2014 Tid: 14:21 URL: http://kokkeliten.blogg.no/

Skriv en ny kommentar

hits