Oppskrifter Om kokken Mitt arbeid

Ørretfilet med fullkornsris, lettstekt miniasparges, marinert cherrytomat og sitronsaus

Publisert: 17.01.2013 @ 21:35 Kategori: MIDDAG: FISK Kommentarer: 1

Når jeg er alene hjemme og har besøk av min kjære venninne som er kokk, da er det på tide å slå seg løs og kose seg på kjøkkenet. Det ble et velsmakende måltid før vi gikk på svømming sammen. Selv ble vi veldig trøtt og slapp etter middag. De sier at du blir ofte trøtt av å spise fisk, jeg begynner å tro at det er sant. MEN, fisk er godt og er godt for kropp og sjel. 



 Til 2 porsjoner:
- 2 stk fersk ørretfilet, porsjoner
- Salt & nykvernet pepper
- Litt sitronjuice

Garnityr
- 1 dl fullkornsris
- 1 pakke miniasparges
- Litt maldonsalt
- 4-5 stk cherrytomater
- Litt balsamicokrem

Sitronsaus
- 1 stk sjalottløk, finhakket
- Litt purreløk, i tynne skiver
- Litt smør, til steking
- 1/2 ts hvetemel
- 2 dl kremfløte
- Juice av 3/4 av sitron
- Litt hvitvineddik

Kok ris etter anvisning på pakken.

Krydre ørretfiletene med salt og pepper, og skvis på sitronjuice. Stekes i varm stekepanne med 50/50 smør og olje i 1 1/2-2 minutter på hver side. Settes så i ovnen på 200 grader i 5-10 minutter. La ørretfileten hvile i 1-2 minutter før du serverer. 

Miniasparges stekes i en liten stekepanne med smør på middels varme til de har fått en fin farge og mykere.  Strø litt maldonsalt over. 

Cherrytomtatene kuttes i båter og vendes med litt balsamicokrem. 



Sitronsaus:
Finhakk sjalottløk. Del purre i to og kutt den i tynne skiver. Dette svisses med litt smør til de har fått fin gylden farge. Ha i litt hvetemel og rør rundt. Tilsett fløten og la den småputre i noen minutter. Smak til med sitronsaus, hvitvineddig, salt og pepper. 

Nå kan du nyte din deilig ørret middag med masse godt tilbehør, velbekomme!

God middag!
- Kokkeliten 

1 kommentar

Postet av: Elanor

Det var super enkel og veldig godt<3
Dato: 17.01.2013 Tid: 23:17 URL:

Skriv en ny kommentar

hits