Oppskrifter Om kokken Mitt arbeid

Chicken curry - hot og velsmakende

Publisert: 18.01.2013 @ 19:26 Kategori: MIDDAG: KYLLING Kommentarer: 0

Hva er vel bedre enn hjemmelaget kylling i karri og samle seg rundt bordet med dine kjære nære og nyte deilig indisk? Denne oppskriften har jeg lånt av TINE.no sine oppskrifter, takk for velsmakende oppskrift TINE!



Til 2 porsjoner trenger du:
- 2 stk kyllingfilet, i små biter
- 1 ss TINE Ekte Meierismør

Saus:
- 1 stk kina hvitløk, finhakket 
- 1 ss TINE Ekte Meierismør
- 1 ss karri
- 1/2 ts salt
- 1/2 ss tomatopure, kan sløyfes
- 1 ts fersk revet ingefær (evt. tørket)
- 1 ts garam masala
- 1 ts gurkemeie
- 1/2 ts hot chillipepper
- 1/2 dl vann
- 2 dl TINE Creme Fraiche Lett, evt. TINE Matyoghurt

Dryss:
- 1 dl frisk koriander/sitronmelisse

Tilbehør:
- 1 1/2 dl ris
- 1 stk gul paprika, finhakket
- 1/2 stk purre, finhakket
- 1/2 stk tomat, i båter

Kok ris etter anvisning på pakken. 

Tørk av kyllingfiletene og skjær dem i små biter. Stek dem ganske raskt i smør, til de er gyldenbrune. Pass på varmen slik at ikke smøret blir brent eller brunt. Ta kylling ut av pannen.

Ha hvitløk i pannen og ha i det tørre. Og stek det i 10 sekunder. Ha i resten av ingrediensene og gi den et oppkok. Bruker du matyoghurt har du i yoghurten tilslutt etter du har hatt i kylling og lav varme, ellers klumper den seg. Sausen smakes til med kayenne pepper og chillipepper. Og evt. noen dråper sitron- eller limejuice. 



Finhakk løk og purre og fres det raskt med litt smør og olje. Smak til med salt og pepper.

Denne retten smaker utrolig godt med nanbrød som du finner oppskrift til her!

God middag!
- Kokkeliten
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits