Oppskrifter Om kokken Mitt arbeid

Hvitvindampede blåskjell med sjalottløk, hvitløk og basilikum

Publisert: 27.01.2013 @ 13:34 Kategori: MIDDAG: FISK Kommentarer: 0

Etter en lang uke på jobb, er det godt å sitte seg ned med sin kjære og nyte et deilig måltid og fin atmosfære med levende lys. Her vil jeg dele med mine fine lesere om hvor enkelt det er å lage gode blåskjell. Se her!



Til 2 porsjoner:
- 1 kg ferske blåskjell
- 1 stk sjalottløk, finkuttet
- 1 stk kinesisk hvitløk, finkuttet
- 1 ss TINE Meierismør
- 1 ss olivenolje
- 1 skvett hvitvin
- 1 dl fløte
- 2 ss frisk basilikum el. timian

Se i gjennom blåskjellene med å skylle de med kaldt vann i noen minutter. Ha de blåskjellene som er lukket seg og ikke har synlige skader, de andre kastet!

Finkutt sjalottløk, hvitløk og basilikum. Fres sjalottløk og hvitløk kjapt med smør og olje på høy varme. Ha i blåskjell og en liten skvett hvitvin og ha på lokk. La blåskjellene dampe på høy varme under lokk, rist på pannen av og til. Blåskjellene er ferdig når alle er åpnet. Ha i fløte og finhakket basilikum. 



Serveres straks.

Server med fersk baguette og godt myknet smør. Her vil jeg anbefale Jacobs Utvalgte stenovnsbakt baguette som smakte utrolig godt med blåskjellene. 

God middag!
- Kokkeliten

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits