Oppskrifter Om kokken Mitt arbeid

Burritos med tilbehør

Publisert: 02.02.2013 @ 17:37 Kategori: MIDDAG: KJØTT Kommentarer: 4

Det er lørdag og det er tid for å kose seg. Taco og meksikanske retter blir stadig mer og mer populært i det norske hjem. Og butikkene bogner av poser, esker og glass av forskjellig tacoprodukter. Det er enkelt å lage, men det de fleste ikke tenker er hvor mye unødvendige tilsetningsstoffer det er i disse matvarene. Jeg har før lagt ut oppskrift på hjemmelaget tacokrydder, som er et godt utgangspunkt til de fleste tacomåltider! Med dette tacokrydderet har du alltid tingjengelig og du sparer penger. Og ikke minst du vet hva du serverer og spiser. Da er det vel win-win? I dag sto det burritos på menyen. Og de fleste kjenner til burritos som lefse med fyll og som gratineres i ovnen. Burritos kan lages på forhånd og kan gratineres med ost rett før servering. Du kan servere det tilbehøret du vil til burritos, men for meg er det alltid salat, kesam og salsa. Denne oppskriften gir 4-5 fylte lefser.  

- 400 gr karbonade- eller kjøttdeig
- 1 stk gulløk, finhakket
- 1 stk stor kinahvitløk, finhakket
- 1 stk rød chilli, finhakket
- Litt smør og olje, til steking
- 1 stk boks hakkede tomater
- 1/2 boks røde kidney bønner
- Tacokrydder

- 4-5 stk tacolefser
- Litt revet ost
- Salat
- Tacosalsa
- Kesam el. rømme

Vi starter med kjøttsausen. Fres løk, hvitløk og chilli med litt smør og olje. Ha i kjøttdeig og stek dette raskt. Ha i litt av tacokrydderet. Ha i boks med tomater. Skyll de røde kidney bønnene og ha de i kjøttsausen. La sausen putre i noen minutter til sausen er redusert til en tykk saus. Smak sausen til med tacokrydder, evt. salt og pepper. 


Fordel kjøttsausen på tacolefsene og rull dem sammen og sett lefsene på et brett. Fordel litt revet ost over og stekes i ovnen på 180-200 til lefsene er gylden, dette tar ca 15-20 minutter. 

Server burritos med salat, kesam/rømme, tacosalsa og gjerne guacamole.

God middag!
- Kokkeliten 

4 kommentarer

Postet av: Stine

Dette blir dagens middag :) så kjempegodt ut! :)
Dato: 07.02.2013 Tid: 16:36 URL:

Postet av: Kokkeliten

Stine: Takk for det, jeg håper det falt i smak :D
Dato: 07.02.2013 Tid: 21:34 URL: http://kokkeliten.blogg.no/

Postet av: Stine

Det smakte helt fantastisk! Samboeren min (som normalt sett lager mat OG er oppvokst med en mor som er kokk) synes det var kjempegodt.. En innertier med andre ord! Gleder meg til å prøve ut flere av oppskriftene dine! :) ha en fin helg!
Dato: 09.02.2013 Tid: 17:24 URL:

Postet av: Kokkeliten

Stine: Så bra det ble suksess. Jeg er sikker på at kjæresten din blir glad du deltar mer på kjøkkenet :-) ha en fin morsdag! Det kommer oppskrift på fastelavnsboller i kveld eller i morgen :-)
Dato: 10.02.2013 Tid: 16:40 URL: http://kokkeliten.blogg.no/

Skriv en ny kommentar

hits