Oppskrifter Om kokken Mitt arbeid

Skinkestek

Publisert: 28.01.2013 @ 17:27 Kategori: MIDDAG: KJØTT Kommentarer: 0

Skinkestek er noe butikkene selger hele året. Det beste er å tilberede skinkesteken selv. Jeg langtidsstekte skinkesteken på lav temperatur. Denne skal jeg love var perfekt, og ikke tør noe som de fleste opplever med skinkestek. Jeg krydret min skinkestek med salt, nykvernet pepper og hvitløk.

På søndag fikk vi besøk av min storebror og samboer, som hadde medbrakt gulrotkake, som smakte helt fantastisk!  



 Til 4 personer:
- 1450-1500 gr surret skinkestek, ukokt
- Salt & nykvernet pepper
- Hvitløkspulver

Gni skinkesteken inn med salt, pepper og hvitløkspulver i to omganger noen dager i forveien. 

- Litt purre, i små biter
- 1/2 stk gulløk, grovhakket 
- 1 stk gulrot, i små biter
- Litt sellerirot, i små terninger
- 2 ss TINE Meierismør, til steking 
- Ca 5-6 dl vann 

Sjysaus:
- Stekesjyen
- Maizena
- Kjøttbuljong etter ønske 

Sviss grønnsakene i en dyp kjele med smør. Pass på varmen at det ikke blir for varmt og at smøret får farge. Grønnsakene skal være blanke og gode. Ha litt vann i pannen, bare for å gi det et lite fres. Ha grønnsakene med vann i en ildfast form. Ha skinkesteken på toppen og stikk et termometer inn. Skinken skal stekes på 125 grader til termometeret viser 76 grader.

Bruk en spiseskje til å dyppe i kraften for å ha dette over skinkesteken mens den stekes, dette gjøres hvert 20 minutt. Fyll på mer vann om nødvendig.



Når skinkesteken er ferdig, lar du den hvile på et skjærebrett i 10-15 minutter.

Mens steken hviler, lager du sjysausen. Sil sausen over til en liten panne. Varm den opp og spe med Maizena til sausetykkelse.

Serveres med kokte poteter, surkål eller hodekålstuing, stekte eller kokte grønnsaker.


 

Den fantastiske kaka, som ble ganske oppspist av oss fire!


God middag!
- Kokkeliten 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits