Oppskrifter Om kokken Mitt arbeid

Norsk lasagne

Publisert: 30.01.2013 @ 16:51 Kategori: MIDDAG: KJØTT Kommentarer: 3

På skole kantinen jeg jobber i har vi laget denne typen lasagne, bare den er laget uten pastaplater og er heller erstattet med poteter. Den var veldig populær, solgte mye og fikk masse skryt. Noe jeg syns er artig og gøy. Samboeren min ville også prøve denne retten og spurte pent om jeg kunne lage denne middagen til han. Flink som jeg er, laget jeg middagen klar i går kveld som gjorde at jeg bare måtte ha ost på og inn i ovnen. Det er veldig greit å komme hjem å slippe og lage middag, alt vi kunne gjøre var å vente og gjøre andre ting. Jeg vil dele denne deilige retten med dere fine lesere og håper dere nyter den, for denne må dere prøve!Til 3-4 porsjoner:
- 400 gr karbonade- eller kjøttdeig
- 1 stk gulløk, finhakket
- 1 stk kinahvitløk, finhakket
- 1/2 stk purre, finhakket
- Litt olivenolje og smør, til steking
- 1 stk boks hakkede tomater
- 2 ss rosmarin
- Salt & nykvernet pepper 
- 1 1/2 - 2 dl vann 

Annet:
- Amadine poteter
- 4 dl melk
- Maizena 
- Salt og hvitt pepper
- 2 skiver mager ost

Start med å koke amandine poteter mør i vann under lokk. Kok nok til at det dekker en ildfast form. Avkjøl potetene og kutt dem i skiver.

Kutt grønnsakene og fres dem i litt smør og olivenolje. Ha i kjøttdeig og la dette steke i ca 2 minutter, krydre litt med salt og pepper. Ha i boks med tomater, litt vann og rosmarin, og la sausen putre i noen minutter på middels varme. Smakes til med salt og pepper.Mens kjøttsausen står og putrer for seg selv, lager du hvitsausen. Kok opp melk og spe med Maizena til riktig tykkelse, la den koke på lav varme i 1-2 minutter. Ha i ost og smak til med salt og hvit pepper.

Ha potetskivene i den ildfaste formen og deretter ha over den hvite sausen. Tilslutt kjøttsaus. Dryss litt revet ost over og stekes på 200-225 i 15-20 minutter, eller til osten er gylden.Denne retten kan lages dagen før, med unntak til å ha osten på toppen.

Server med salat og kesam/rømme. God middag!
- Kokkeliten 

3 kommentarer

Postet av: Stine

Går det an å bruke "vanlige" poteter i denne oppskriften, eller må man bruke Amadine? :)
Dato: 07.02.2013 Tid: 16:38 URL:

Postet av: Kokkeliten

Stine: Selvfølgelig går det an, alt går an :-) Kanskje jeg burde redigere litt på innlegget, hehe!
Dato: 07.02.2013 Tid: 21:35 URL: http://kokkeliten.blogg.no/

Postet av: Stine

Noen poteter har jo forskjellige egenskaper, så visste ikke om du hadde skrevet Amadine fordi de egnet seg best :) men takk for svar! :)
Dato: 09.02.2013 Tid: 17:21 URL:

Skriv en ny kommentar

hits