Oppskrifter Om kokken Mitt arbeid

Norsk lasagne

Publisert: 30.01.2013 @ 16:51 Kategori: MIDDAG: KJTT Kommentarer: 3

P skole kantinen jeg jobber i har vi laget denne typen lasagne, bare den er laget uten pastaplater og er heller erstattet med poteter. Den var veldig populr, solgte mye og fikk masse skryt. Noe jeg syns er artig og gy. Samboeren min ville ogs prve denne retten og spurte pent om jeg kunne lage denne middagen til han. Flink som jeg er, laget jeg middagen klar i gr kveld som gjorde at jeg bare mtte ha ost p og inn i ovnen. Det er veldig greit komme hjem slippe og lage middag, alt vi kunne gjre var vente og gjre andre ting. Jeg vil dele denne deilige retten med dere fine lesere og hper dere nyter den, for denne m dere prve!



Til 3-4 porsjoner:
- 400 gr karbonade- eller kjttdeig
- 1 stk gullk, finhakket
- 1 stk kinahvitlk, finhakket
- 1/2 stk purre, finhakket
- Litt olivenolje og smr, til steking
- 1 stk boks hakkede tomater
- 2 ss rosmarin
- Salt & nykvernet pepper
- 1 1/2 - 2 dl vann

Annet:
- Amadine poteter
- 4 dl melk
- Maizena
- Salt og hvitt pepper
- 2 skiver mager ost

Start med koke amandine poteter mr i vann under lokk. Kok nok til at det dekker en ildfast form. Avkjl potetene og kutt dem i skiver.

Kutt grnnsakene og fres dem i litt smr og olivenolje. Ha i kjttdeig og la dette steke i ca 2 minutter, krydre litt med salt og pepper. Ha i boks med tomater, litt vann og rosmarin, og la sausen putre i noen minutter p middels varme. Smakes til med salt og pepper.



Mens kjttsausen str og putrer for seg selv, lager du hvitsausen. Kok opp melk og spe med Maizena til riktig tykkelse, la den koke p lav varme i 1-2 minutter. Ha i ost og smak til med salt og hvit pepper.

Ha potetskivene i den ildfaste formen og deretter ha over den hvite sausen. Tilslutt kjttsaus. Dryss litt revet ost over og stekes p 200-225 i 15-20 minutter, eller til osten er gylden.



Denne retten kan lages dagen fr, med unntak til ha osten p toppen.

Server med salat og kesam/rmme.



God middag!
- Kokkeliten

3 kommentarer

Postet av: Stine

Gr det an bruke "vanlige" poteter i denne oppskriften, eller m man bruke Amadine? :)
Dato: 07.02.2013 Tid: 16:38 URL:

Postet av: Kokkeliten

Stine: Selvflgelig gr det an, alt gr an :-) Kanskje jeg burde redigere litt p innlegget, hehe!
Dato: 07.02.2013 Tid: 21:35 URL: http://kokkeliten.blogg.no/

Postet av: Stine

Noen poteter har jo forskjellige egenskaper, s visste ikke om du hadde skrevet Amadine fordi de egnet seg best :) men takk for svar! :)
Dato: 09.02.2013 Tid: 17:21 URL:

Skriv en ny kommentar

hits