Oppskrifter Om kokken Mitt arbeid

Marinert svinefilet med potet- og hvitløkpure, ovnsbakt cherrytomat og krydretbaguett

Publisert: 03.02.2013 @ 18:41 Kategori: MIDDAG: KJØTT Kommentarer: 12

Det er lørdag og dette sto på menyen i kveld. Eller det var lørdagskveld :-) Ingenting er så avslappende å sitte seg rundt middagsbordet med kjæresten og nyte et deilig mat og drikke. Det er ikke mye som skal til for at atmosfæren blir så mye mer koseligere og rolig, bare tenn noen lys og nyt din fine kveld. 

Kiwi hadde ytrefilet av svin som Go'Helg denne uka, så har slo jeg til med god komponert måltid. 



Nyt helgen mine fine lesere, det skal hvert fall jeg!

Til 2 porsjoner:
- 2 stk ytrefilet av svin (ca. 160-180 gr pr porsjon)
- 2 ss god olje, til marinering
- 1 ss paprikapulver
- 1/2 stk juice av sitron/appelsin
- Litt hakket rosmarin, frisk eller tørket
- 1 ts ingefær
- 1/2 ts karri

Potet- og hvitløkpure:
- 3-4 stk poteter
- 1 stk stor kinahvitløk, i biter
- 40 gr smør
- Litt melk
- Salt & nykvernet pepper
 
- Noen cherrytomater, etter behov og ønske
- Litt olivenolje
- Litt havsalt
- Noen dråper balsamicokrem

Start med å marinere svinefilet. Bland alle ingrediensene til marinaden i en vid bolle. Ha i svinefilet og la den marinere i 3/4 - 1 time i romtemperatur. Snu om filetene av og til.



Skrell potetene og hvitløk. Kutt potetene i to på langs og kutt hvitløk i små båter. Kok potetene mør i lettsaltet vann. Mos potetene med smør og tilsett melk til passe konsistens. Smakes til med salt og pepper.

Ha cherrytomatene i en liten ildfast form. Ha noen dråper god olivenolje over tomatene, og et dryss havsalt. Stekes i ovnen på 180 grader i 20-30 minutter. Dryss over balsamicokrem når de skal serveres. 
 


Stek de marinerte svinefiletene på middels høy varme i 2-3 minutter på hver side og ha salt og pepper på hver side. La de hvile i 2-3 minutter før servering. 

Serverte med krydderbaguette.

God middag!
- Kokkeliten

12 kommentarer

Postet av: FOSM - Foto, Sminke og Musikk

Åh, det så godt ut! Blir nok en kjempeflink kokk, du :)
Dato: 03.02.2013 Tid: 18:46 URL: http://fosm.blogg.no

Postet av: Dumma

Ahh :D Ser konge ut
Dato: 03.02.2013 Tid: 19:00 URL: http://dumma.blogg.no

Postet av: Kokkeliten

Dumma: Takk :-)
Dato: 03.02.2013 Tid: 19:10 URL: http://kokkeliten.blogg.no/

Postet av: Kokkeliten

FOSM: Å takk for det, der ble jeg rørt :-)
Dato: 03.02.2013 Tid: 19:11 URL: http://kokkeliten.blogg.no/

Postet av: Famwangaasegg-Mamma & Theamor

Det så veldig godt ut! Skal hvitløken også koke sammen med poteten?
Dato: 03.02.2013 Tid: 19:24 URL: http://www.famwangaasegg.blogg.no

Postet av: Kokkeliten

Famwangaasegg: Takk! Jepp det skal kokes sammen :-)
Dato: 03.02.2013 Tid: 19:24 URL: http://kokkeliten.blogg.no/

Postet av: Johanna

Hei! Jeg vet at mange av dere sikkert hater meldinger som dette, men jeg ville bare si dette:

Jeg har en youtube kanal som jeg har hatt i litt mer enn et år nå, og jeg har allerede 8,500 sidevisninger til sammen! (det er veldig mye for meg) Den heter JohannaMusic100, og der synger jeg egne sanger og covere av andre sanger. Jeg har også vært med i Norske Talenter, lagt ut to sanger for salg (:D) og mye, mye mer. Og jeg lurte på om du kanskje kunne prøve å dele min kanal videre til andre folk du kjenner fordi jeg vil jo at sidevisningene skal vokse og vokse. Det hadde betydd verden for meg og hvis du gjør det så tusen takk!! :) Og hvis du ikke vil det er det selfølgelig helt greit, men som sagt så setter jeg veldig pris på dette om du gjør det ;)

Hilsen Johanna (JohannaMusic100 på YouTube)
Dato: 03.02.2013 Tid: 19:29 URL: http://johio.blogg.no

Postet av: isseliten

Det så sinnsykt godt ut! :) Må prøve dette engang :)
Dato: 03.02.2013 Tid: 19:31 URL: http://isseliten.blogg.no

Postet av: Kokkeliten

isseliten: Takk for det, hyggelig at du selv vil prøve det :-)
Dato: 03.02.2013 Tid: 19:46 URL: http://kokkeliten.blogg.no/

Postet av: Hanne

Nam!
Dato: 03.02.2013 Tid: 19:57 URL: http://kunsten.blogg.no

Postet av: Silje

Heeei! Super fin blogg og veldig inspererende! Hva har du gjort med gulrøttene?
Dato: 07.04.2013 Tid: 19:00 URL:

Postet av: Kokkeliten

Silje: Takk skal du ha :-) ! Gulrøttene har jeg kuttet i fire på langs og stekt de langsomt på middels høy varme i 4-5 minutter med smør og olje :-)
Dato: 13.04.2013 Tid: 18:11 URL: http://kokkeliten.blogg.no/

Skriv en ny kommentar

hits