Oppskrifter Om kokken Mitt arbeid

Det beste hamburgerbrødet

Publisert: 04.02.2013 @ 16:30 Kategori: BAKING Kommentarer: 2

Det aller beste hamburgerbrødet lager du selv. Og mens du først er i gang, lag i større porsjoner som du kan fryse ned. Og bruke i senere anledning. Denne deilige oppskriften fikk jeg av min kjære sous chef Leo, som stadig lærer meg noe nytt. Denne oppskriften har jeg laget en del ganger nå, og det er lekende lett og få det mykt og luftig. Prøv denne oppskriften, jeg skal love deg du ikke blir skuffet. Her bruker jeg å elte inn det myke smøret til slutt. Til denne oppskriften trenger du kjøkkenmaskin med eltekrok. Til 8 stk hamburgerbrød trenger du: - 400 ml melk
- 740 gr hvetemel
- 20 gram tørrgjær
- 30 gr sukker
- 4 gr salt
- 40 gr smør, i terninger
- 4 ss sitronjuice
- Vann + sesamfrø

Ha alt det tørre til gjærdeigen i en stor bolle, med unntak smør og sitron. Varm opp melk til fingervarmt og ha melken i det tørre. La maskinen gå i ca 10 minutter på middels fart, følg alltid med på maskinen. Plutselig kan den falle ned fra benken :-) Tilsett smør i små terninger og sitronjuice og elt til deigen slipper kantene i bakebollen, la den elte videre i 3-4 minutter. Dekk bakebollen til med et kjøkkenhåndkle og la deigen heve i hvertfall 30-60 minutter, til dobbel størrelse. Du skal nå ha en smidig og elatisk deig, som gjør det lett å forme brødene. 
 

Ha deigen på et melet underlag og del den i 8 like store deler, à ca 150 gram. Trill emnene til boller og trykk dem flate. La brødene heve et lunt sted i ca 30-45 minutter. Pensle brødene med lunkent vann og dryss over litt sesamfrø på alle brødene. Press brødene forsiktig ned om de har hevet mye i høyden.  Stek brødene i 11-12 minutter på 200-225 grader. Steketiden og resultatet kan variere fra ovn til ovn, så prøv deg frem med din ovn. 

Brødene avkjøles på rist.

Ha ditt ønske av tilbehør og dressing på ditt brød, og server. 

Bon appetit!
- Kokkeliten 

2 kommentarer

Postet av: Dumma

Dææsken :P Sånn sku jeg gjerne gjort hadde det ikke vært for at jeg hater deig under neglene og ... jeg roter alltid noe enormt med mel!!
Dato: 17.02.2013 Tid: 11:05 URL: http://dumma.blogg.no

Postet av: Kokkeliten

Dumma: Hmm det er rart at du får deig under neglene, for det er ikke ofte jeg får. Men så har det seg slik at jeg har ikke lov til å ha negler med hensyn til hygiene på jobb. Men evt. kan du bruke hansker når du baker med mel :-)
Dato: 25.02.2013 Tid: 00:01 URL: http://kokkeliten.blogg.no/

Skriv en ny kommentar

hits