Oppskrifter Om kokken Mitt arbeid

Chicken Quesadilla med tomatsalsa og ranchdressing

Publisert: 04.02.2013 @ 18:09 Kategori: MIDDAG: KYLLING Kommentarer: 2

Quesadilla er det meksikanske svar på pizza. I quesadilla er det to tortillalefser sammen, med forskjellig fyll. Du kan velge mellom kylling eller kjøttdeig. Men den smeltende osten må alltid være med. Jeg ble lært opp til å lage quedadilla på Salsa i Bergen hvor jeg jobbet før. Jeg serverte quesadilla med ranchdressing, tomatsalsa og salat. Det ser lite ut når du serverer det, men jammen meg blir du mett, og ikke minst kommer du til å være storfornøyd. Denne retten vil ikke skuffe deg. 

Har du rester av kylling eller av tacomiddagen, er denne retten perfekt. 



 Til 2 personer:
- 4 stk små tortillalefser
- 2 stk kyllingfileter, i mindre biter 
- 2 ss god olje, til marinering
- 1 ss spisskummin
- 1 ts karri
- 2 ts paprikapulver
- Litt chillipulver (jeg bruker en sterk type)
- 1 ts oregano
- 1/4 rødløk, i små biter
- 1 dl vann
- Revet ost

Ranchdressing:
- 50/50 rømme og majones
- 1 ss gressløk, finhakket
- Litt sitronjuice
- Salt & nykvernet pepper

Tomatsalsa:
- 1 stk tomat
- 1 stk vårløk
- Litt lime/sitron
- Litt rødløk (bruk av den du allerede kuttet)
- Salt & nykvernet pepper

Kutt kylling i små biter og legg det i en bolle. Tilsett marinaden og rør rundt. La den marinerere i 1-2 timer i romtemperatur, eller over natten. Stekes på middels høy varme til den nesten er gjennomstekt. Tilsett vann og la dette putre inn i kyllingen. Ha salt og nykvernet pepper over. Settes tilside.



Lag ranchdressing av 50/50 rømme og majones. Ha i resten av ingrediensene og smak til.

Finkutt tomat og vårløk og ha dette i en liten bolle. Smakes til med sitron- eller limejuice, salt og pepper. 

Legg kyllingbiter over den ene tortillalefsen og strø over rødløk og revet ost. Ha på den andre tortillalefsen og stekes i tør panne på middels varme til den er gylden. Press tortillalefsen på toppen ned, slik at den smeltede osten vil lime igjen tortillalefsene sammen. Snu om tortillalefsene og stek til den er gylden.



 

Settes over på et stekebrett og ha litt revet ost på toppen, og stekes i ovnen på 180-200 grader i 5-7 minutter, til osten er gylden.

Når quesadillaen er ferdig kuttes den i 4. Og serveres straks.

Nytes med tomatsalsa, ranchdressing og salat.



 

God middag!
- Kokkeliten 

 

2 kommentarer

Postet av: Sprella

Dette her er så enkel å grei middag
Dato: 06.02.2013 Tid: 22:44 URL:

Postet av: Kokkeliten

Sprella: Men kjempe god ;-)
Dato: 07.02.2013 Tid: 21:34 URL: http://kokkeliten.blogg.no/

Skriv en ny kommentar

hits