Oppskrifter Om kokken Mitt arbeid

Kategori: MITT ARBEID

Chef's table 29.11.2012

Publisert: 30.11.2012 @ 19:00 Kategori: MITT ARBEID Kommentarer: 0

I går hadde vi chef's table, med 7 gjester. Chef's table vil si at vi har VIP gjester som får meny utenom menyen vi har på restauranten. Restauranten var åpen for andre gjester, som gjorde kvelden utfordrende. Men veldig gøy med hardt kjør på kjøkkenet. Med min side hadde jeg Chef Leo, som hver dag lærer meg noe nytt!

Jordbær i potte med vaniljeiskrem, vaniljekrem og jord (karamellisert kakao)


Gjestene vår den kvelden fikk servert 3-retters med en liten ami(smårett før forrett), og her er menyen:

Ami
Kremost innsuret i serrano 

Forrett 
Confitert ørret på glass
Med salat, reddik, salat, rødbete, rødløk, litt crisp 

Hovedrett
Hjort indrefilet surret inn i bacon med pesto
Servert med blomkålpure, glaserte gulrøtter, rosenkål, confitert potet, rødvinsaus

Dessert 
Snapas tapas
Creme brulee, brownies, marinert ananas, jordbær i potte og hvit sjokoladepulver 

Her er noen bilder fra kvelden: 

 



Nok en gang glemte vi å ta bilde av hovedretten. Men ofte er det hastverk med å få ut hovedretten! :-)

Og glemte jeg å si hvor A.M.A.Z.I.N.G brownies jeg lagde var? Brownies er og forblir en av mine favorittkaker!

Ha en fin kveld og god helg!
- Kokkeliten 

Long time, no see!

Publisert: 23.11.2012 @ 22:04 Kategori: MITT ARBEID Kommentarer: 4

Hei alle kjære lesere!

I siste tiden har jeg vært på flyttefot, vi har ryddet i stand nye hjemmet vårt, mye arbeid på jobb etc. Noe som har medført til at jeg ikke har hatt energi til å blogge! Jeg har fulgt med på bloggen, selv om jeg har vært borte en stund. Og statistikken har holdt seg jevnt. Og det er veldig bra!

Nå vil jeg komme med en god nyhet, at jeg gjerne vil begynne å blogge igjen, veldig snart!

Klem
Kokkeliten

Cupcake baking på jobb

Fransk sjokoladekake med sjokoladeganache

Publisert: 01.09.2012 @ 18:40 Kategori: MITT ARBEID Kommentarer: 0

I dag hadde vi en bestilling på en hel sjokoladekake som skulle hentes. Jeg fikk oppgave i å dekorere kaken, noe jeg syns er veldig gøy. Toppet kaken med sjokoladeganache, som er så mye mer smakfull en ekkel Toro sjokoladeglasur. 

Sjokoladeganache består enkelt av mørk sjokolade, smør og litt fløte. 

Som dere ser, er jeg ikke helt stødig med hendene når det kommer til dekorasjon. 
Men øvelse gjør mester, er det ikke det de sier? :-)) 

Hvit sjokolade dekorasjon, mørk sjokoladepynt og friske bær

Jeg ville blitt glad for denne kaka! 

Hva syns du om kaken?

Ha en fin helg!
- Kokkeliten 

Selskap 15.08.2011

Publisert: 16.08.2012 @ 23:06 Kategori: MITT ARBEID Kommentarer: 0

Hei! Vi hadde et selskap på 25 personer i går kveld på restauranten. Det var god mat og jeg elsker slike selskap, hyggelige gjester og spennende meny. 
Vi serverte en 3-retters meny:
- Gåselever, parmesanchips, mango chutney, løyrom og kamskjell
- Hjort med urtecrust, confitert potet, grønnsaker med bacon, pastinakkpure og vilt demiglace saus
- Snapas tapas dessert: creme brulee, jordbærterte med vaniljekrem og friske bær mm.  

På mandag og tirsdag jobbet vi med lunsj til 860 personer, har noen anelse om hvor mye det er? Men det endte med fornøyde mennesker som skrøt mye over maten/buffeen vi laget, i og med at de hadde forventet seg tørr baguetter. Ingenting er bedre enn skryt når man har jobbet hardt for det. 

Noen bilder av selskapet/restauranten:

Gåselever, parmesanchips, mango chutney


Hva syns du om bildene? 
Er det interessant med innlegg og bilder fra arbeidet mitt? 

Ha en fin kveld!
- Kokkeliten 

I min krydderhylle

Publisert: 29.06.2012 @ 17:23 Kategori: MITT ARBEID Kommentarer: 7

Øverste: sitronpepper, karri, Hot curry, chillipulver, kyllingkrydder, paprika
Nederste: spisskummen, gurkemeie, ingefær, hvitløk, estragon, rosmarin, basilikum
 




Har mer i skapet, blant annet safran som vi kjøpte i utlandet til en utrolig billig penge!

Hipp hipp hurra!

Publisert: 17.05.2012 @ 13:28 Kategori: MITT ARBEID Kommentarer: 0

Ønsker alle en riktig fin 17 mai feiring, og kos dere med pølser og masse iskrem!

Her har vi nettopp kost oss med en aldri så god frokost, nemlig roastbeef og varme rundstykker. 4 stjerners frokost!

Om kokken

Publisert: 24.04.2012 @ 13:24 Kategori: MITT ARBEID Kommentarer: 0

Velkommen til Kokkelitens blogg!

Mitt navn er Kristine Andreassen, eller Kokkeliten som er mitt kokke kallenavn. Jeg er under utdanning som kokk og jobber i mitt 2. år som lærling. Jeg jobber for Matgal Catering i Bergen og Spisestedet på Nesttun.

Jeg hadde aldri interesse for matlaging før jeg begynte mitt 2. år på skolen i videregående. Der gikk jeg fra å ha karakter 3 på tentamen på kjøkkenet for julen og til en 5-er på eksamen, noe jeg var strålende fornøyd med. Etter skolen startet min ferd i det å være lærling, noe som har vært gøy og lærerrikt, men har også måtte ofre blod, svette og tårer. Etter arbeid er det tid for matlaging hjemme, der jeg fokuserer at maten skal være enkel og sunn. I helgene er det tid for kosemat, som jeg liker å kalle det. 

Her i bloggen vil jeg dele min interesse for mat, oppskrifter, tips og bilder. 
 

Jeg er ingen fotograf og tar bilder selv, men jeg prøver mitt beste.

Enjoy! 




hits