Oppskrifter Om kokken Mitt arbeid

Arkiv mned: april 2012

Supergode vafler

Publisert: 30.04.2012 @ 20:50 Kategori: KAKER & KJEKS Kommentarer: 0

Vafler kan vre godt - men det kan bli SUPERGODT med to nye ingredienser!
Nemlig med natron og kultur melk.

Sett i gang og stek og nyt varme perfekte vafler.

Vafler (ca 10-12 plater)
- 2 egg
- 1.5 dl sukker
- 3 dl skummet kultur melk
- 3.5 dl h-melk
- ca 350 g hvetemel
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 1 ts kardemomme
- 150 g smr

Smelt smr. Visp egg og sukker litt og ha i melk og kultur melk. Sikt inn melet og ha i resten av ingrediensene og bland godt. La rren helst 'svelle' i 30 minutter fr du fortsetter. Stek vaflene gylne og avkjl dem p rist.

Server gjerne vaflene med kesam/rmme og syltety, eller smr og brunost kanskje?
Min favoritt er peanttsmr (barndomsvane hehe!)

NYT!
- Kokkeliten

Kylling surret i serrano

Publisert: 30.04.2012 @ 09:14 Kategori: MIDDAG: KJTT Kommentarer: 0

Selv har vi denne kyllingretten i restauranten jeg jobber i, men samboeren har maset lenge om at jeg selv m lage det til han. Og det gjorde jeg, og det ble suksess!

Forvarm ovnen p 225 grader

Du trenger til 2 porsjoner:
- 2 stk kyllingfilet
- Skiver av serrano/bacon/spekeskinke

Krydre kyllingfiletene med salt og pepper og surr de inn i skinke. Jeg brukte 2 skiver av serrano p hver filet. Stek de p hy varme i olje p hver side til du fr "crispy" skinke.

Sett de midt i ovnen og stek de i 15-20 minutter. Ta de ut og skjr de gjerne i midten for se om de er gjennomstekt. Er de ikke ferdig s setter du de inn igjen.

Server og nyt, jeg blir vt i munnen av tenke p hvor godt det smakte!

Se p den nydligheten!

Til dette serverte jeg ovnsbakte poteter, stekt brokkoli og hjemmelaget kyllingbuljong saus.

Ha en god middag!
- Kokkeliten

Havrepannekake

Publisert: 29.04.2012 @ 10:02 Kategori: FROKOST & LUNSJ Kommentarer: 3

Er det ikke rart at noe s godt - kan vre sunt p en gang?

Det tar deg fem minutter lage denne nydligheten og smaker himmelsk til frokost.

1 pannekake:
- 2 egg

- 40 g havre
- 60 g kesam/cottage cheese
- sukrin/sukker/stningsmiddel
- kanel/kardemomme

Bland egg og kesam/cottage cheese, og resten av ingrediensene. Det kan vre lurt bruke hndmixer. Stek p middels varme p begge sider med litt smr til de er gylne.

Server med syltety og gjerne noe frisk frukt.

Ha en god frokost!
- Kokkeliten

Ovnsbakte poteter

Publisert: 28.04.2012 @ 18:53 Kategori: MIDDAG: TILBEHR Kommentarer: 8

Lei av de samme kokte potene til middag?

Piff opp middagen med ovnsbakte poteter da vel! Det er lett nr du frst kan det.
Eneste du trenger gjre er kutte opp potetene i bter, krydre de og vende de i olje.

For f perfekte ovnsbakte poteter trenger du hy varme og gode smaker(krydder). Jeg liker best potetene nr de er spr p utsiden.

Hvilke krydder du velger kan vre det uendelige, for eksempel: paprika, chili, hvitlk, rosmarin, timian, estragon og masse mer!!
Jeg liker best potetene med salt, pepper, hvitlk og rosmarin.



1. Sett p ovnen p maks og la den bli varm
2. Del opp potetene i to - eller i bter
3. Krydre potene med salt og pepper og mer
4. Vend i olje (NB! De skal ikke "flyte" i olje)
5. Sett varmen ned til 200-225 grader nr du setter i potetene

Da er det bare til smre seg med tlmodighet, det pleier ta ca 30 minutter. Kjenn etter med en gaffel. Du kan gjerne snu potetene underveis!



Bon appetit!
- Kokkeliten

Hjemmelaget moussaka

Publisert: 27.04.2012 @ 09:56 Kategori: MIDDAG: KJTT Kommentarer: 0

Hvorfor kjpe fabrikat moussaka, nr det er s enkelt lage det selv? Og for ikke snakke om hvor billigere du fr det hvis du lager det selv + det tar like lang tid.

Matlaging er ikke en kunst, for alle kan koke hvis de vil. Moussaka er enkelt lage, og smaker fantastisk.

Moussaka (4 porsjoner):
- 2 stk squash/aubergine
- 1 stk lk - finhakket
- 2 fedd hvitlk - finhakket
- 400 gr kjttdeig
- 2 bokser hakkede tomater
- Oregano

Skjr squash/aubergine i skiver p langs. Du kan gjerne steke skivene i en trr panne i 3 minutter p hver side p middels varme. Sett dem til side.

Stek lk blank i olje, ha i hvitlk og stek litt til. Ha i kjttdeigen og stek i 4 minutter fr du har i tomatboksene. La dette putre sammen i noen minutter til sausen tykner og blir en god saus. Ha i frisk/trket oregano og smak til med salt og pepper.

Hvit saus (Bechamel):
- 2 ss smr/margarin
- 2 ss hvetemel
- 4-5 dl melk

Smelt smr og ta pannen vekk fra platen. Rr inn hvetemel til det er klompfritt. Ta pannen tilbake p platen p lavere varme, og spe p med melk.
La sausen smkoke litt for fjerne 'melsmaken'. Smak til med salt og pepper.

Legg squash skivene i en ildfast form. Fyll et lag med tomatsausen og legg et lag til med squash, og mer tomatsaus og squash. Ha deretter den hvite sausen p toppen og gjerne mer squash hvis du har.

Dryss revet/skivet ost over og stek p 225 grader til osten er smeltet og blitt brun.

La moussakaen avkjle seg litt p rist fr du prver skjre ut fine porsjonstykker.

Ser ikke dette fristende ut, s vet ikke jeg!



NAM!

Server gjerne med salat og noe brd hvis du vil.

Ha en god middag!
- Kokkeliten

Kyllingsalat

Publisert: 26.04.2012 @ 09:30 Kategori: FROKOST & LUNSJ Kommentarer: 0

I dag ble det kyllingsalat til middag p jobb. Men jeg tar det under katogari 'Lunsj'. Og det smakte NYDELIG, med hjemmelaget rmmedressing som alle kan f til.

- Kutt opp kyllingfilet i strimler

- Krydre strimlene med det du vil (jeg brukte en krydderblanding som vi har laget p jobb)

- Stek kyllingstrimlene i olje p hver side til de er gjennomstekte - jeg grillet strimlene

Rmmedressing:
- Litt rmme/kesam/yoghurt
- Saften fra lime/sitron

Smak til med salt og kvernet pepper.
Ha gjerne noen urter i dressingen som f.eks. basilikum, gresslk eller persille.

Vend salat i rmmedressingen og bruk det tilbehret du vil.
Alle har sine favoritt tilbehr.




Ha en god lunsj!
- Kokkeliten

Havregrt - herlig start p dagen

Publisert: 25.04.2012 @ 09:57 Kategori: FROKOST & LUNSJ Kommentarer: 0

Mange av dere vet vel at havre er kjempesunt. Havre er 100 % fullkorn og proppet med proteiner, vitaminer, mineraler og fiber. En god porsjon havre holder deg god og mett i flere timer.

Men synd si det, s mener de fleste at havregrt er kjedelig og smaklst. Og det kan jeg godt skjnne hvis den bare er laget p vann. Jeg har flere ganger prvd meg frem til en god havregrt, noen ganger har jeg mttet kaste den i sppelet. Men etter ha funnet ut hva som gjr havregrt godt og smakfullt, s har jeg lyst spise det hver dag til frokost.

1 porsjon havregrt:
1 dl havregryn (store eller lettkokte)
2 1/2 dl vske (vann/melk)
5 drper Natreen flytende stning (evt. litt sukker/sukrin om du vil)

1/2 ts salt
Evt. kan du ha i litt linfr og kruskakli ogs!

Kok opp vann, havre og Natreen. Skru ned varmen til lav og la det koke 3-4 minutter om det er lettkokte havregryn, litt mer hvis du bruker store havregryn.
Ha opp i saltet tilslutt.

Str over kanel/kardemomme.
Krydder ker forbrenning, s det liker vi. Kjr p.!



Serveres med frisk frukt/br, ntter, syltety.

Min absolutte favoritt er blbr, Cottage Cheese og syltety.

Ha en god frokost!
- Kokkeliten

Grnnsakspure suppe

Publisert: 24.04.2012 @ 19:00 Kategori: MIDDAG: SUPPER Kommentarer: 4

Til middag i dag ble det grnnsaks pure suppe. Du kan lage suppen av hvilket som helst grnnsaker du vil.

Jeg brukte: Sellerirot, gulrot og purre

- Skrell og kutt grnnsakene i sm biter/terninger

- Stek de deretter i smr


Stek det godt i smret, da fremhever du smakene

- Spe p med vann og gjerne en buljongterning for smakens skyld

- La suppen koke til terningene er gjennomkokte og myke

- Kjr suppen med stavmixer og spe med vann til du fr deilig suppekonsistens

- Smak til med salt og pepper

Serverte suppen med sprstekt bacon, kesam og hvitlksbaguette.

God middag
-Kokkeliten

Om kokken

Publisert: 24.04.2012 @ 13:24 Kategori: MITT ARBEID Kommentarer: 0

Velkommen til Kokkelitens blogg!

Mitt navn er Kristine Andreassen, eller Kokkeliten som er mitt kokke kallenavn. Jeg er under utdanning som kokk og jobber i mitt 2. r som lrling. Jeg jobber for Matgal Catering i Bergen og Spisestedet p Nesttun.

Jeg hadde aldri interesse for matlaging fr jeg begynte mitt 2. r p skolen i videregende. Der gikk jeg fra ha karakter 3 p tentamen p kjkkenet for julen og til en 5-er p eksamen, noe jeg var strlende fornyd med. Etter skolen startet min ferd i det vre lrling, noe som har vrt gy og lrerrikt, men har ogs mtte ofre blod, svette og trer. Etter arbeid er det tid for matlaging hjemme, der jeg fokuserer at maten skal vre enkel og sunn. I helgene er det tid for kosemat, som jeg liker kalle det.

Her i bloggen vil jeg dele min interesse for mat, oppskrifter, tips og bilder.

Jeg er ingen fotograf og tar bilder selv, men jeg prver mitt beste.

Enjoy!




hits