Oppskrifter Om kokken Mitt arbeid

Arkiv mned: august 2012

Brokkolisuppe med kesam og sprøstekt bacon

Publisert: 27.08.2012 @ 18:17 Kategori: MIDDAG: SUPPER Kommentarer: 6

Brokkoli er en av de sunneste grønnsaker du finner i butikken, kall den en antioksidantbombe og om du vil. Den inneholder masse C-vitaminer og inneholder også andre viktige vitaminer og mineraler kroppen trenger. Her er oppskrift på brokkolisuppe med kesam og sprøstekt bacon.



 Til 2 porsjoner:
- Litt smør, til steking
- 1 stk brokkoli
- 1/2 stk gul løk
- 1 stk vårløkstilk
- 8 dl hønsebuljong
- 2 ss kesam
- 100 gr bacon, i biter

Kutt brokkoli i mindre biter, grovkutt løk og kutt vårløk i skiver. Stek blank i litt smør og ha i hønsebuljong. La grønnsakene kokes møre. Kjør suppen med stavmikser. Smak suppen til med salt og pepper, og ha i kesam tilslutt. 

Kutt bacon i små biter og stek til den er sprø i stekepanne. 

Server med ferske rundtykker. 



God middag!
- Kokkeliten

Kylling Tikka Masala

Publisert: 23.08.2012 @ 09:19 Kategori: MIDDAG: KYLLING Kommentarer: 2

Etterhvert har indisk mat blitt svært populært, og indisk er også svært smakfullt. Selv smakte ikke jeg indisk før jeg var 17 år, Toro sin indiske, vel og merke. Her får du oppskrift på hjemmelaget Tikka Masala som jeg garanterer kommer til å falle i smak.  



 Til 2 porsjoner:
- 2 stk kyllingfilet
- 1 stk rød chilli, uten frø og finhakket
- 1 stk stor hvitløksfedd, finhakket
- 2 ss olivenolje
- 2 ss spisskummen
- 2 ss paprikapulver
- 1 boks hakkede tomater
- 1/2 ts salt
- Pepper
- 2 ss kesam/rømme/yoghurt 

Stek chilli og hvitløk i varm oliven olje i 1 minutt. Ha i spisskummen og paprikapulver, og la dette steke i 30 sekunder. Ha i boks med tomat, salt og smak til med pepper. La sausen putre på lav varme mens du steker kyllingen.

Skjær kyllingfilet i fine terninger. Stekes i olivenolje på hver side, smak til med salt og pepper. Ha i tomatsausen og la dette putre i noen minutter. Smak til med salt og pepper, og ha i kesam tilslutt (skal ikke koke!)



 - 1 pose boil-in-bag ris
- Litt gurkemeie (jeg hadde litt for mye, som dere ser!)

Kok ris etter anvisning på pakken i lettsaltet vann og gurkemeie. 



Server med nan brød!

God middag!
- Kokkeliten

Oppskrifter

Publisert: 22.08.2012 @ 23:40 Kategori: TIPS Kommentarer: 0

Vill lakseburger med stekte potetbåter

Publisert: 22.08.2012 @ 07:33 Kategori: MIDDAG: FISK Kommentarer: 0

Nok en gang kom samboeren hjem med en villaks og jeg mekket i stand en knallgod lakseburger!



 Til 2 porsjoner:
- 160-180 gr laksefilet (pr. porsjon)
- Litt rødløk, finhakket
- 2 ss gressløk, kuttet
- 1 1/2 ts salt
- 1/2 ts kvernet sort pepper 
- Litt olivenolje

Skjær filet av laks og skjær av skinnet. Kjør laks, rødløk, gressløk og olivenolje i en foodprocessor. Smak til med nykvernet pepper.

Form to flate burgere på et skjærefjøl og stek 1 1/2 minutt på hver side i olje på middels høy varm stekepanne. 
Stekes så i ovn i 5 minutter på 180 grader.



Varm burgerbrød i ovn og legg i salat, grønnsaker og dressing.
Jeg brukte creme fraiche dressing på ene siden av brødet og rød pesto på andre, god kombinasjon med lakseburger! 

Legg i lakseburger og server!

Jeg serverte burgeren med kokte amandine poteter som er stekt med smør, salt, pepper og timian. 
Og ketchup ved siden av. 

God middag!
- Kokkeliten

Selskap 15.08.2011

Publisert: 16.08.2012 @ 23:06 Kategori: MITT ARBEID Kommentarer: 0

Hei! Vi hadde et selskap på 25 personer i går kveld på restauranten. Det var god mat og jeg elsker slike selskap, hyggelige gjester og spennende meny. 
Vi serverte en 3-retters meny:
- Gåselever, parmesanchips, mango chutney, løyrom og kamskjell
- Hjort med urtecrust, confitert potet, grønnsaker med bacon, pastinakkpure og vilt demiglace saus
- Snapas tapas dessert: creme brulee, jordbærterte med vaniljekrem og friske bær mm.  

På mandag og tirsdag jobbet vi med lunsj til 860 personer, har noen anelse om hvor mye det er? Men det endte med fornøyde mennesker som skrøt mye over maten/buffeen vi laget, i og med at de hadde forventet seg tørr baguetter. Ingenting er bedre enn skryt når man har jobbet hardt for det. 

Noen bilder av selskapet/restauranten:

Gåselever, parmesanchips, mango chutney


Hva syns du om bildene? 
Er det interessant med innlegg og bilder fra arbeidet mitt? 

Ha en fin kveld!
- Kokkeliten 

Smålaks fra Voss med rød pesto

Publisert: 14.08.2012 @ 18:26 Kategori: MIDDAG: FISK Kommentarer: 0

Samboeren kom hjem med en liten tert, feilvandret smålaks fra Vosso. Da måtte vi selvfølgelig lage deilig middag ut av denne, med rød pesto, amandine poteter og frisk grønn salat. Og den nøt vi i sommersteken, etterfulgt av båtaktiviteter. Bare elsker sommer!
 
Til 2 porsjoner:
- Laks/ørret (170-200 gr pr. porsjon)
- Rød pesto
- Amandine poteter (3-5 stk pr. porsjon)

 Krydre og stek laks i stekepanne på begge sider. Smør et lag rød pesto og stek i ovn på 200 grader i fem minutter. 

Kutt amandine poteter i fire og kok de lett møre i lettsaltet vann. Stekes så i litt smør, smak til med salt og pepper.
 
Serverte med frisk salat.

GOD MIDDAG!
- Kokkeliten 

Limemarinerte jordbær med vaniljeis

Publisert: 13.08.2012 @ 22:47 Kategori: DESSERTER Kommentarer: 9

Vil du ha en frisk og lett dessert i sommersteken? Kjøp en kurv med jordbær og en lime mens norske jordbær fremdeles er i sesong. Og server jordbærne med en kule vaniljeis,. Lett, men godt som bare det!


- 1 kurv jordbær
- 1 stk lime, saft
- Litt sukker

Skyll og kutt jordbær i fire. Rull og press lime, før du kutter den opp og har i saften. Da får du lettere ut saften, samme med appelsin og sitron. Ha i litt sukker, lite som skal til. La jordbærerene marineres i 5-10 minutter før du serverer(behøves ikke). Legg en kule med vaniljeis på toppen.


 NYT!
- Kokkeliten

Laksegrateng

Publisert: 13.08.2012 @ 21:31 Kategori: MIDDAG: FISK Kommentarer: 0

Her kommer oppskrift på hjemmelaget lakse- eller fiskegrateng som jeg vedder på at alle kommer til å elske. Til og med barna!


 Til 2 porsjoner:
 300 gr fisk (torsk, sei, laks etc..)
- Litt over 1/2 dl maccaroni

 Saus:
- 1 ss smør/margarin
- 1 1/2 ss mel
- 2 dl melk
- Sitronsaft
- 2 egg 

-Strøkavring

Damp fisken i lettsaltet vann i 3 minutter under lokk.

Kok maccaroni etter anvisning på pakken.

Saus:
Smelt smør og rør inn hvetemel. Spe på med melk, erstatt litt av melken med fiskekraften du dampet fisken med.  La sausen småkoke i noen minutter. Rør om av og til slik at den ikke svir seg. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Skill eggeplommer og eggehviter. Avkjøl sausen litt og rør i eggeplommer, fisk og maccaroni. Stivpisk eggehvitene og rør vend forsiktig inn med slikkepott. 

Ha over i en ildfast form. 

Ha strøkavring over i en foodprocessor og kjør den til smuler. Strø dette over laksegratengen. 

Stekes på 200-225 grader i 30-40 minutter. (til strøkavring er gyllen)




Serverte med råkost, revet gulrot!

God middag!
- Kokkeliten

Kyllingfilet med rød pesto og mozerella

Publisert: 12.08.2012 @ 22:09 Kategori: MIDDAG: KJØTT Kommentarer: 0

Beklager for dårlig blogging, men jeg som alle andre har hatt ferie. :-)

Her kommer en oppskrift på snadder kyllingfilet som du kommer til å elske, som jeg fikk i tips av min tidligere kollega. Dette er vår favoritt når det kommer til kylling. Prøv den du også!



Til 2 porsjoner:
- 2 stk kyllingfilet
- 1/2 stk glass rød pesto
- 1/2 stk mozerella

Krydre kyllingfilet med salt og pepper før du kutter den opp i midten slik som et hamburgerbrød, ikke kutt helt igjennom. Smør et lag med rød pesto og kutt skiver av mozerella og legg på. Brett kyllingen sammen og stek den på 200 grader i 20-25 minutter. Sjekk etter at den er ferdig gjennomstekt.

Serverte med fullkornsris, karrisaus og frisk salat.



God middag!
-
Kokkeliten 

hits