Oppskrifter Om kokken Mitt arbeid

Arkiv mned: november 2012

Chef's table 29.11.2012

Publisert: 30.11.2012 @ 19:00 Kategori: MITT ARBEID Kommentarer: 0

I går hadde vi chef's table, med 7 gjester. Chef's table vil si at vi har VIP gjester som får meny utenom menyen vi har på restauranten. Restauranten var åpen for andre gjester, som gjorde kvelden utfordrende. Men veldig gøy med hardt kjør på kjøkkenet. Med min side hadde jeg Chef Leo, som hver dag lærer meg noe nytt!

Jordbær i potte med vaniljeiskrem, vaniljekrem og jord (karamellisert kakao)


Gjestene vår den kvelden fikk servert 3-retters med en liten ami(smårett før forrett), og her er menyen:

Ami
Kremost innsuret i serrano 

Forrett 
Confitert ørret på glass
Med salat, reddik, salat, rødbete, rødløk, litt crisp 

Hovedrett
Hjort indrefilet surret inn i bacon med pesto
Servert med blomkålpure, glaserte gulrøtter, rosenkål, confitert potet, rødvinsaus

Dessert 
Snapas tapas
Creme brulee, brownies, marinert ananas, jordbær i potte og hvit sjokoladepulver 

Her er noen bilder fra kvelden: 

 



Nok en gang glemte vi å ta bilde av hovedretten. Men ofte er det hastverk med å få ut hovedretten! :-)

Og glemte jeg å si hvor A.M.A.Z.I.N.G brownies jeg lagde var? Brownies er og forblir en av mine favorittkaker!

Ha en fin kveld og god helg!
- Kokkeliten 

Kyllingwok med sitrongressaus

Publisert: 28.11.2012 @ 18:42 Kategori: MIDDAG: KYLLING Kommentarer: 0

Jeg er veldig glad i wok, fordi wok inneholder mye grønnsaker med supergode næringsmidler som vitaminer. I dag ble det utforsking med ny woksaus, sitrongressaus. Den ble litt spicy, men absolutt spisende for alle. Det ble mye wok igjen, og wok passer utmerket til å ta med seg som lunsj dagen etter. 

Til 2 porsjoner:

Wok
- 2 stk kyllingfilet - i små biter
- 1 stk brokkoli - i små buketter
- 2 stk gulrøtter - i skiver
- 1 pk minimais (jeg brukte fersk) - i mindre biter
- 1/2 boks bambusskudd - skivet

Sitrongressaus
- 1 - 1/2 stilk sitrongress - finhakket
- 1 stk chilli - finhakket
- 4 dl vann
- 1 ss sukker
 
- Maizena

Start med sausen. Stek sitrongress og chilli forsiktig på middels varme, til det kommer deilig duft av sitrongress. Ha på vann og la det få et oppkok. Jevn sausen med maizena. Smak til med salt og pepper.


Kutt kylling og grønnsaker. Stek kylling på høy varme med litt rapsolje, og ha på salt og pepper. Ha kyllingen til side. Stek alle grønnsakene på høy varme med en olje som tåler høy varme, som rapsolje. Stek i 3-4 minutter. Ha i kylling og saus. La det putre i 2 minutter. 

God middag!
- Kokkeliten

Long time, no see!

Publisert: 23.11.2012 @ 22:04 Kategori: MITT ARBEID Kommentarer: 4

Hei alle kjære lesere!

I siste tiden har jeg vært på flyttefot, vi har ryddet i stand nye hjemmet vårt, mye arbeid på jobb etc. Noe som har medført til at jeg ikke har hatt energi til å blogge! Jeg har fulgt med på bloggen, selv om jeg har vært borte en stund. Og statistikken har holdt seg jevnt. Og det er veldig bra!

Nå vil jeg komme med en god nyhet, at jeg gjerne vil begynne å blogge igjen, veldig snart!

Klem
Kokkeliten

Cupcake baking på jobb

hits