Oppskrifter Om kokken Mitt arbeid

Arkiv mned: desember 2012

Pasta elger med tomatsaus

Publisert: 31.12.2012 @ 19:00 Kategori: MIDDAG: PASTA Kommentarer: 0

På lørdag var det all hast ut til IKEA Åsane før de stengte for året. Den dagen kjøpte vi nytt spisebord og sitteputer, noen som er interessert i å se hvordan det ser ut? Der vi bodde før hadde vi veldig liten stue og et spisebord for 2 personer, som min samboer hadde okkupert med sitt fluebindingutstyr. Nå har han vært så heldig å fått sitt eget rom å rote i :-) ! Så nå var det deilig å endelig kunne invitere gjester uten å sitte rundt stuebordet og spise. 

På IKEA sin lille matkiosk fant jeg søt pasta som var formet som elgehoder. Dette laget jeg herlig tomatsaus til, enjoy! Til 4 porsjoner: 
- 400 gram pasta elger
- 800 gram karbonadedeig
- 2 stk gulløk, finhakket
- 2 stk kina hvitløk, finhakket
- 2 stk tomatbokser, hakkede
- 2 ss basilikum, tørket
- 2 ss oregano, tørket
- Salt og nykvernet svart pepper

Stek løk og hvitløk bland med olivenolje i en stor kasserolle. Ha i tomatbokser. La dette småkoke i noen minutter, før du kjører sausen med stavmixer. 

Stek karbonadedeig i en stekepanne og ha dette i sausen, ikke stek for mye karbonadedeig i stekepannen om gangen! Smak sausen til med salt og pepper. Kok pastaen etter anvisning på pakken. Og sil av pastaen i et dørslag. 

Server med salat og hvitløksbaguetter.
Er det jul, så er det jul. Da er det tid for å kose seg og slå seg løs!

God middag!
- Kokkeliten

Brownies med vaniljeiskrem

Publisert: 30.12.2012 @ 20:54 Kategori: KAKER & KJEKS Kommentarer: 20

I dag hadde vi besøk av svigers. Etter god mat og drikke, var det på tide med dessert. Selv brakte svigermor med seg kaker til kaffen, blant annet risboller, lefser og nøttestenger. Men jeg overrasket med deilig brownies med vaniljeiskrem. Denne kaken har jeg laget mange ganger, men dette var første gang hjemme. Det tok sin tid i min dårlige stekeovn, men ble perfekt! Her vil jeg dele oppskrift med mine flotte lesere, brownies oppskrift som jeg fikk av min tidligere kollega. Til 1 brownies kakeform (firkantet):
- 250 gram smør, i biter
- 250 gram mørk sjokolade (jeg brukte 70%)
- 5 stk egg
- 500 gram sukker
- 150 gram hvetemel, siktet 

Varm ovnen til 180 grader.

Start med å smelte smør, kutt smøret i mindre biter. Ta av varmen og ha i sjokoladen. Rør litt rundt, etterhvert vil sjokoladen smelte av det varme smøret.

Ha egg og sukker i en stor bolle. Visp dette til eggedosis. Dette tar ca 3 minutter. Vend inn sjokolade og smør med slikkepott. Sikt i hvetemel og vend forsiktig inn videre.
Smør brownies form med myknet smør og ha i bakepapir, trykk bakepapiret godt inn i kantene. Ha over kakerøren og sett formen i ovnen og stek den i ca. 30 minutter.


Da er det bare å vente tålmodig til browniesen er ferdig, selv når den herlige lukten sjokolade kommer sigende i huset.

Når tiden er over, stikker du i kaken med en liten spiss kniv. Så lenge det ikke er kakerøre på kniven, er browniesen ferdig. Avskjøl kaken.

Kutt kaken i porsjoner og server med deilig vaniljeiskrem.

Er du også en brownies-elsker som meg?

NYT!
- Kokkeliten

Saftig hjorteburger

Publisert: 29.12.2012 @ 13:08 Kategori: MIDDAG: KJØTT Kommentarer: 3

For noen uker siden fikk vi hjortekjøtt i hus av noen bekjentninger. Vi har hatt kjøttet i frysen en stund og tenkte at nå var det på tide å lage hjorteburger av kjøttdeigen. Med hjemmelagde hamburgerbrød, salte poteter og salat ble dette en suksess. 


 Jeg laget burger av 1.2 kg:
- 1.250 kg hjortekjøttdeig
- 3 ss potetmel

- 1 stk kepaløk
- 2 stk kina hvitløk
- 1 stk chilli
- 2 ss frisk timian
- 2 1/2 - 3 dl olivenolje
- Litt maldon salt
- Litt nykvernet pepper 

Først blir grønnsakene kuttet i mindre biter, ha dette i en foodprocessor eller blender med olivenolje. Ha i salt og pepper. Kjør alt til en glatt pure. Smak på pureen og ha i mer salt og pepper om det trengs.

Ha kjøttdeig og potetmel i en stor bolle. Ha i litt og litt av pureen mens du blander med den ene hånden. Bland alt til en jevn masse.

Varm opp en panne og stek en liten smakebit av hjortefarsen. Ha i mer salt og pepper om nødvendig.


 Bruk en digitalvekt for å få alle burgerene i samme størrelse. Jeg laget 150 gram burgere. Deretter former du burgerene fine og runden med bruk av hendene. Trykk de flat, bruk gjerne et plastikk brett. Deretter steker du burgerene på begge sider til de har fått en fin farge. Ha burgerene på et stekebrett og stek de på 200 grader i 10 minutter. Pluss på få minutter til hvis du vil ha ost på toppen. 


 Smør hamburgerbrød med dressing, ha på salat og grønnsaker, tilslutt den deilige hjorteburgeren med hamburgerbrød på toppen.

Nå kan du nyte din saftige hjemmelagde hjorteburger!


 God middag!
- Kokkeliten 

Skogsbær smoothie

Publisert: 17.12.2012 @ 22:21 Kategori: FROKOST & LUNSJ Kommentarer: 1

Hei mine kjære lesere!

Det har vært noen travle dager for meg, men snart kan jeg selv senke skuldrene og få pinnekjøttet servert på tallerkenet på selveste julaften. Det skal bli deilig! I dette innlegget vil jeg dele min deilige skogsbær smoothie som gir deg massevis av vitaminer, antioksidanter og protein. Smoothien passer perfekt til etter trening eller som et mellommåltid.  Til 2 store glass:
- 1 glass utblandet rød saft (jeg bruker ofte husholdningsaft) 
- 2 ss mager kesam
- Ca. 3 never frossen skogsbærblanding
- Litt havregryn

Ha først i saft slik at væsken kommer først i bunn. Deretter har du i resten av ingrediensene og kjør til en glatt og fin smoothie. Og du har et herlig og sunt måltid! 

Smoothien kan du lage hjemme på forhånd, gjerne dagen før, og ha oppi et tett glass slik at du kan bringe den med deg på jobb :-) !

Hvilke smoothie er DIN favoritt?

 NYT!
- Kokkeliten 

hits