Oppskrifter Om kokken Mitt arbeid

Kategori: MIDDAG: KJØTT

Marinert svinefilet med potet- og hvitløkpure, ovnsbakt cherrytomat og krydretbaguett

Publisert: 03.02.2013 @ 18:41 Kategori: MIDDAG: KJØTT Kommentarer: 12

Det er lørdag og dette sto på menyen i kveld. Eller det var lørdagskveld :-) Ingenting er så avslappende å sitte seg rundt middagsbordet med kjæresten og nyte et deilig mat og drikke. Det er ikke mye som skal til for at atmosfæren blir så mye mer koseligere og rolig, bare tenn noen lys og nyt din fine kveld. 

Kiwi hadde ytrefilet av svin som Go'Helg denne uka, så har slo jeg til med god komponert måltid. Nyt helgen mine fine lesere, det skal hvert fall jeg!

Til 2 porsjoner:
- 2 stk ytrefilet av svin (ca. 160-180 gr pr porsjon)
- 2 ss god olje, til marinering
- 1 ss paprikapulver
- 1/2 stk juice av sitron/appelsin
- Litt hakket rosmarin, frisk eller tørket
- 1 ts ingefær
- 1/2 ts karri

Potet- og hvitløkpure:
- 3-4 stk poteter
- 1 stk stor kinahvitløk, i biter
- 40 gr smør
- Litt melk
- Salt & nykvernet pepper
 
- Noen cherrytomater, etter behov og ønske
- Litt olivenolje
- Litt havsalt
- Noen dråper balsamicokrem

Start med å marinere svinefilet. Bland alle ingrediensene til marinaden i en vid bolle. Ha i svinefilet og la den marinere i 3/4 - 1 time i romtemperatur. Snu om filetene av og til.Skrell potetene og hvitløk. Kutt potetene i to på langs og kutt hvitløk i små båter. Kok potetene mør i lettsaltet vann. Mos potetene med smør og tilsett melk til passe konsistens. Smakes til med salt og pepper.

Ha cherrytomatene i en liten ildfast form. Ha noen dråper god olivenolje over tomatene, og et dryss havsalt. Stekes i ovnen på 180 grader i 20-30 minutter. Dryss over balsamicokrem når de skal serveres. 
 


Stek de marinerte svinefiletene på middels høy varme i 2-3 minutter på hver side og ha salt og pepper på hver side. La de hvile i 2-3 minutter før servering. 

Serverte med krydderbaguette.

God middag!
- Kokkeliten

Burritos med tilbehør

Publisert: 02.02.2013 @ 17:37 Kategori: MIDDAG: KJØTT Kommentarer: 4

Det er lørdag og det er tid for å kose seg. Taco og meksikanske retter blir stadig mer og mer populært i det norske hjem. Og butikkene bogner av poser, esker og glass av forskjellig tacoprodukter. Det er enkelt å lage, men det de fleste ikke tenker er hvor mye unødvendige tilsetningsstoffer det er i disse matvarene. Jeg har før lagt ut oppskrift på hjemmelaget tacokrydder, som er et godt utgangspunkt til de fleste tacomåltider! Med dette tacokrydderet har du alltid tingjengelig og du sparer penger. Og ikke minst du vet hva du serverer og spiser. Da er det vel win-win? I dag sto det burritos på menyen. Og de fleste kjenner til burritos som lefse med fyll og som gratineres i ovnen. Burritos kan lages på forhånd og kan gratineres med ost rett før servering. Du kan servere det tilbehøret du vil til burritos, men for meg er det alltid salat, kesam og salsa. Denne oppskriften gir 4-5 fylte lefser.  

- 400 gr karbonade- eller kjøttdeig
- 1 stk gulløk, finhakket
- 1 stk stor kinahvitløk, finhakket
- 1 stk rød chilli, finhakket
- Litt smør og olje, til steking
- 1 stk boks hakkede tomater
- 1/2 boks røde kidney bønner
- Tacokrydder

- 4-5 stk tacolefser
- Litt revet ost
- Salat
- Tacosalsa
- Kesam el. rømme

Vi starter med kjøttsausen. Fres løk, hvitløk og chilli med litt smør og olje. Ha i kjøttdeig og stek dette raskt. Ha i litt av tacokrydderet. Ha i boks med tomater. Skyll de røde kidney bønnene og ha de i kjøttsausen. La sausen putre i noen minutter til sausen er redusert til en tykk saus. Smak sausen til med tacokrydder, evt. salt og pepper. 


Fordel kjøttsausen på tacolefsene og rull dem sammen og sett lefsene på et brett. Fordel litt revet ost over og stekes i ovnen på 180-200 til lefsene er gylden, dette tar ca 15-20 minutter. 

Server burritos med salat, kesam/rømme, tacosalsa og gjerne guacamole.

God middag!
- Kokkeliten 

Norsk lasagne

Publisert: 30.01.2013 @ 16:51 Kategori: MIDDAG: KJØTT Kommentarer: 3

På skole kantinen jeg jobber i har vi laget denne typen lasagne, bare den er laget uten pastaplater og er heller erstattet med poteter. Den var veldig populær, solgte mye og fikk masse skryt. Noe jeg syns er artig og gøy. Samboeren min ville også prøve denne retten og spurte pent om jeg kunne lage denne middagen til han. Flink som jeg er, laget jeg middagen klar i går kveld som gjorde at jeg bare måtte ha ost på og inn i ovnen. Det er veldig greit å komme hjem å slippe og lage middag, alt vi kunne gjøre var å vente og gjøre andre ting. Jeg vil dele denne deilige retten med dere fine lesere og håper dere nyter den, for denne må dere prøve!Til 3-4 porsjoner:
- 400 gr karbonade- eller kjøttdeig
- 1 stk gulløk, finhakket
- 1 stk kinahvitløk, finhakket
- 1/2 stk purre, finhakket
- Litt olivenolje og smør, til steking
- 1 stk boks hakkede tomater
- 2 ss rosmarin
- Salt & nykvernet pepper 
- 1 1/2 - 2 dl vann 

Annet:
- Amadine poteter
- 4 dl melk
- Maizena 
- Salt og hvitt pepper
- 2 skiver mager ost

Start med å koke amandine poteter mør i vann under lokk. Kok nok til at det dekker en ildfast form. Avkjøl potetene og kutt dem i skiver.

Kutt grønnsakene og fres dem i litt smør og olivenolje. Ha i kjøttdeig og la dette steke i ca 2 minutter, krydre litt med salt og pepper. Ha i boks med tomater, litt vann og rosmarin, og la sausen putre i noen minutter på middels varme. Smakes til med salt og pepper.Mens kjøttsausen står og putrer for seg selv, lager du hvitsausen. Kok opp melk og spe med Maizena til riktig tykkelse, la den koke på lav varme i 1-2 minutter. Ha i ost og smak til med salt og hvit pepper.

Ha potetskivene i den ildfaste formen og deretter ha over den hvite sausen. Tilslutt kjøttsaus. Dryss litt revet ost over og stekes på 200-225 i 15-20 minutter, eller til osten er gylden.Denne retten kan lages dagen før, med unntak til å ha osten på toppen.

Server med salat og kesam/rømme. God middag!
- Kokkeliten 

Skinkestek

Publisert: 28.01.2013 @ 17:27 Kategori: MIDDAG: KJØTT Kommentarer: 0

Skinkestek er noe butikkene selger hele året. Det beste er å tilberede skinkesteken selv. Jeg langtidsstekte skinkesteken på lav temperatur. Denne skal jeg love var perfekt, og ikke tør noe som de fleste opplever med skinkestek. Jeg krydret min skinkestek med salt, nykvernet pepper og hvitløk.

På søndag fikk vi besøk av min storebror og samboer, som hadde medbrakt gulrotkake, som smakte helt fantastisk!   Til 4 personer:
- 1450-1500 gr surret skinkestek, ukokt
- Salt & nykvernet pepper
- Hvitløkspulver

Gni skinkesteken inn med salt, pepper og hvitløkspulver i to omganger noen dager i forveien. 

- Litt purre, i små biter
- 1/2 stk gulløk, grovhakket 
- 1 stk gulrot, i små biter
- Litt sellerirot, i små terninger
- 2 ss TINE Meierismør, til steking 
- Ca 5-6 dl vann 

Sjysaus:
- Stekesjyen
- Maizena
- Kjøttbuljong etter ønske 

Sviss grønnsakene i en dyp kjele med smør. Pass på varmen at det ikke blir for varmt og at smøret får farge. Grønnsakene skal være blanke og gode. Ha litt vann i pannen, bare for å gi det et lite fres. Ha grønnsakene med vann i en ildfast form. Ha skinkesteken på toppen og stikk et termometer inn. Skinken skal stekes på 125 grader til termometeret viser 76 grader.

Bruk en spiseskje til å dyppe i kraften for å ha dette over skinkesteken mens den stekes, dette gjøres hvert 20 minutt. Fyll på mer vann om nødvendig.Når skinkesteken er ferdig, lar du den hvile på et skjærebrett i 10-15 minutter.

Mens steken hviler, lager du sjysausen. Sil sausen over til en liten panne. Varm den opp og spe med Maizena til sausetykkelse.

Serveres med kokte poteter, surkål eller hodekålstuing, stekte eller kokte grønnsaker.


 

Den fantastiske kaka, som ble ganske oppspist av oss fire!


God middag!
- Kokkeliten 

Svinekoteletter i brun saus

Publisert: 10.01.2013 @ 22:02 Kategori: MIDDAG: KJØTT Kommentarer: 0

Dette er en gammel tradisjonsrik hverdagskost de hadde før i tiden. Vi har spist det noen ganger nå de siste månedene, selv er ikke jeg så begeistra for det. Men godt smaker det allikevel. Jeg brukte ferske naturelle svinekoteletter i hjemmelaget brun saus, som også er glutenfri. Jeg lager helst glutenfritt, da magen blir ikke så 'glad' av hvetemel. Serverte med kokte poteter og brokkoli. Til 2 porsjoner:
- 2-3 svinekoteletter eller nakkekoteletter, eller etter behov
- 2-3 poteter, kokte
- 1/2 stk brokkoli, blandsjert
- 1 stk gul løk, finhakket
- Litt smør, til saus
- 1 liter vann
- 1 stk kjøttbuljong terning
- Sukkerkulør

Start med sausen. Stek løk gyldent i litt smør i en vid panne. Ha i vann og buljongterning. Kok opp og spe med Maizena til riktig konsistens. La sausen små putre noen minutter etter du har hatt Maizena i, og smak sausen til med salt og pepper. Sett sausen på lav varme og ha i kotelettene. La dette trekke i 30-50 minutter.
PS: om du ikke er glad i løk, kan du sile sausen i en bolle og ha det tilbake i panna igjen.  

Skrell potetene og kok de til de er møre. 

Kutt brokkoli og ha de i fosskoket vann i et minutt. 

Server maten gjerne med tyttebærsyltetøy.  

God middag!
- Kokkeliten

Saftig hjorteburger

Publisert: 29.12.2012 @ 13:08 Kategori: MIDDAG: KJØTT Kommentarer: 3

For noen uker siden fikk vi hjortekjøtt i hus av noen bekjentninger. Vi har hatt kjøttet i frysen en stund og tenkte at nå var det på tide å lage hjorteburger av kjøttdeigen. Med hjemmelagde hamburgerbrød, salte poteter og salat ble dette en suksess. 


 Jeg laget burger av 1.2 kg:
- 1.250 kg hjortekjøttdeig
- 3 ss potetmel

- 1 stk kepaløk
- 2 stk kina hvitløk
- 1 stk chilli
- 2 ss frisk timian
- 2 1/2 - 3 dl olivenolje
- Litt maldon salt
- Litt nykvernet pepper 

Først blir grønnsakene kuttet i mindre biter, ha dette i en foodprocessor eller blender med olivenolje. Ha i salt og pepper. Kjør alt til en glatt pure. Smak på pureen og ha i mer salt og pepper om det trengs.

Ha kjøttdeig og potetmel i en stor bolle. Ha i litt og litt av pureen mens du blander med den ene hånden. Bland alt til en jevn masse.

Varm opp en panne og stek en liten smakebit av hjortefarsen. Ha i mer salt og pepper om nødvendig.


 Bruk en digitalvekt for å få alle burgerene i samme størrelse. Jeg laget 150 gram burgere. Deretter former du burgerene fine og runden med bruk av hendene. Trykk de flat, bruk gjerne et plastikk brett. Deretter steker du burgerene på begge sider til de har fått en fin farge. Ha burgerene på et stekebrett og stek de på 200 grader i 10 minutter. Pluss på få minutter til hvis du vil ha ost på toppen. 


 Smør hamburgerbrød med dressing, ha på salat og grønnsaker, tilslutt den deilige hjorteburgeren med hamburgerbrød på toppen.

Nå kan du nyte din saftige hjemmelagde hjorteburger!


 God middag!
- Kokkeliten 

Svinewok med brokkoli, gulrøtter og hvitløk

Publisert: 08.09.2012 @ 17:19 Kategori: MIDDAG: KJØTT Kommentarer: 2

Rask og god hverdagsmiddag. Har laget hjemmelaget woksaus som består av kyllingbuljong og soyasaus. Her har du oppskriften!

Til 2 porsjoner:
- 200 gr svinekjøtt, i strimler
- Olje
- 1/2 stk brokkoli, i små buketter
- 1 stor eller 2 små gulrøtter, i skiver
- 1 stor hvitløksfedd, finhakket

Woksaus:
- 1 1/2 dl buljong (vann + 1 kylling buljongterning) 
- 1 1/2-2 ss soyasaus
- 2 ss maizena

Start med sausen. Kok opp vann, buljongterning og soyasaus. Ha maizena i en kopp og ha i noen dråper vann, til det blir flytende. La sausen småkoke mens du woker. 

Stek svinekjøtt raskt i en stekepanne og sett det til side. Fres brokkoli og gulrøtter, og ha i hvitløk tilslutt. Ha i svinekjøtt og woksaus, og varm opp. Server straks med nykokt ris eller nudler. 

Hva er din favoritt wok?

God middag!
- Kokkeliten 

 

Kyllingfilet med rød pesto og mozerella

Publisert: 12.08.2012 @ 22:09 Kategori: MIDDAG: KJØTT Kommentarer: 0

Beklager for dårlig blogging, men jeg som alle andre har hatt ferie. :-)

Her kommer en oppskrift på snadder kyllingfilet som du kommer til å elske, som jeg fikk i tips av min tidligere kollega. Dette er vår favoritt når det kommer til kylling. Prøv den du også!Til 2 porsjoner:
- 2 stk kyllingfilet
- 1/2 stk glass rød pesto
- 1/2 stk mozerella

Krydre kyllingfilet med salt og pepper før du kutter den opp i midten slik som et hamburgerbrød, ikke kutt helt igjennom. Smør et lag med rød pesto og kutt skiver av mozerella og legg på. Brett kyllingen sammen og stek den på 200 grader i 20-25 minutter. Sjekk etter at den er ferdig gjennomstekt.

Serverte med fullkornsris, karrisaus og frisk salat.God middag!
-
Kokkeliten 

Kyllingfilet med basilikum- og tomatrisotto

Publisert: 04.07.2012 @ 19:36 Kategori: MIDDAG: KJØTT Kommentarer: 0

Her i huset prøvde jeg for første gang å lage risotto. Og det ble suksess. Det er slett ikke vanskelig, det krever bare at du sper med kraften og rører jevlig. Og sørger for at den ikke overkokes. En god risotto er laget av hvitvin og vann, men vinmonopolet var dessverre stengt når jeg trengte det. Så da brukte jeg heller kyllingkraft. 

Jeg vil også fortelle dere hvordan dere tilbereder perfekt kyllingfilet, saftig og mør. 


 Til 2 porsjoner

Risotto:
- 1 stk hvitløksfedd, finhakket
- 125 gr risottoris (jeg brukte Uncle Bens)
-  Ca. 3.5 dl vann + buljong
- 30 gr parmesan
- 3 soltørkede tomater, finhakket
- En liten neve frisk basilikum, finhakket 

Fres hvitløk i litt smør og ha i risottorisen i noen minutter. Spe på med litt og litt kraft og la den koke underveis. Rør jevnlig. Når nesten all væsken har kokt inn og risen er litt tyggemotstand i(al dente) er den ferdig, det tar ca 15 minutter. La den hvile noen minutter før du har i parmesan, tomater og basilikum. Smak til med salt og pepper.   

Kyllingfilet:
- 2 stk kyllingfilet eller bryst
- Smør eller olje til steking

- Salt & pepper

Krydre kyllingfiletene med salt og pepper. Gjerne andre krydder som du liker. Her i huset er vi spesielt glad i hvitløk- og paprikakrydder. Stek kyllingfileten på middels høy varme i 1 1/2-2 minutter på hver side. Stek kyllingfileten i stekeovn på 200 grader i 10-15 minutter. Hvil kyllingfileten i noen minutter før du serverer den. 


 Serverte med mini asparges.

God middag!
- Kokkeliten

Grillspyd med nakkefilet og bacon

Publisert: 30.06.2012 @ 23:56 Kategori: MIDDAG: KJØTT Kommentarer: 2

Grillspyd kan varieres i det uendelige. Fyll spydene med akkurat det du vil av kjøtt og grønnsaker. Våre spyd besto av nakkefilet av svin og bacon. Med knall god marinade som samboeren laget. NAM!


Til 2 porsjoner:
- 2 stk nakkefilet av svin
- Skogsbacon 

Kutt nakkefiletene i små terninger. Samme med baconet. Tre de på spyd. Krydre spydene med salt og pepper.


Marinaden besto av: 1 dl olje, hvitløkspulver, paprikapulver, litt chillipulver, oregano

Bruk pensel og pensle over spydene. Grill spydene i 1-2 minutter, og snu.

God middag!
- Kokkeliten

Maccaroni- og kjøttdeiggrateng

Publisert: 07.06.2012 @ 00:13 Kategori: MIDDAG: KJØTT Kommentarer: 0

Grateng kan lages på mange måter og er utrolig lekende lett å lage. Og så smaker det så godt også! Her får du oppskrift på grateng med tomatsaus. Bruk det du har av grønnsaker i ditt kjøleskap, det er bare fantasien som skal til. Jeg brukte sellerirot og vårløk. Men hvitløk er et must i tomatsaus, spørr du meg!
 Til 2 porsjoner:
- 200 gr kjøttdeig
- 2 fedd hvitløk
- Grønnsaker (sellerirot, gulrot, vårløk, løk, selleristang etc..) 
- Tomatpure (kan sløyfes)
- 1 boks tomater
- Tørket basilikum & oregano 
- 100 gr maccaroni

Kok pasta med saltet vann. Et triks er å smake på vannet før det koker for å kjenne etter om det er nok salt. 

Kutt grønnsaker i små terninger(2x2 mm). Finhakk hvitløk. Brun kjøttdeig i smør i en panne og ha i grønnsaker, hvitløk og la det surre litt. Ha i tomatpure og la det surre litt. Ha i boks med tomater og la dette putre i 5-10 minutter på svak varme. Ha gjerne i litt vann hvis den blir for tykk. Smak til med salt og pepper.

Bland alt sammen og ha dette i en ildfast form. Strø over revet ost. 

Stek på 225 grader i 15-20 minutter. Ja jeg vet, osten ser ikke bra ut. Grunnet at gratengen sto klar til å settes inni ovnen, men samboeren måtte jobbe overtid i noen timer! :-)
 

 

Server med hvitløksbrød eller salat om du vil.

 God middag!
- Kokkeliten

Spanske kjøttboller

Publisert: 09.05.2012 @ 13:23 Kategori: MIDDAG: KJØTT Kommentarer: 1

Disse kjøttbollene kan lages til tapas eller nytes som de er. Dette var middagen vår i går. Har laget spanske kjøttboller en gang før, men denne gangen kunne jeg kjenne på smaken at dette ikke bare smaker vanlige kjøttboller. Jeg tilsatte hvitløk, paprika- og chilipulver, spiskummen, cayenne pepper, salt og koriander. Men i min store fortvilelse hvor jeg egentlig hadde tenk å ha i fersk chili også, la jeg merke til at jeg ikke hadde det i kjøleskapet. Så husk for all del chilien folkens, og nei, de blir ikke spicy!

Til 2 porsjoner:
- Ca 3-400 gr karbonadedeig (evt. kjøttdeig)
- 1 egg
- 1 ss potetmel
- 1 ts salt
- 1/4 ts cayenne pepper
- 1 ts spisskummen
- 1 ts paprika
- 1 ts chilipulver
- 1 finhakket rød chili
- 2 finhakket hvitløksfedd 
- 1/2 stk hakket frisk koriander 

Tomatsaus:
- 1 stk finhakket løk
- 3 stk finhakket hvitløk
- 1 stk finhakket chili (valgfritt)
- 1 stilk stangselleri 
- 1 tomatboks
- 2 dl kyllingbuljong

Sausen: Stek løk og selleri i litt olje, ha i hvitløk og chili og la det surre litt. Ha over tomatene og kyllingbuljong og la sausen putre til du er ferdig med kjøttbollene. Smak til med salt og cayenne pepper. 

Bland alt sammen for hånd eller i foodprosessor. Form små rund kjøttboller med hjelp av to spiseskjeer. Eller med hjelp av fuktige hender. Stek alle kjøttbollene på middels varme i litt olje i ca 2-3 minutter. Rist i stekepannen av og til slik at kjøttbollene holder seg runde. Skru så opp varmen til høy og stek slik at kjøttbollene får fin stekeskorpe. Sku ned tempraturen til det laveste og ha i tomatsausen og la det putre i noen minutter.

Serverte med pasta. Samboeren tenkte "hmm, kjøttboller og pasta er jo digg", så hvorfor ikke? 
Og for all del, ikke glem å dryss over resten av korianderen! 

God middag!
- Kokkeliten 

Hamburger

Publisert: 02.05.2012 @ 18:18 Kategori: MIDDAG: KJØTT Kommentarer: 0

Den beste burgeren lager du selv. Det er enkelt og det går super raskt. Det eneste du trenger er hendene dine og et plastfjøl. 

Til 2 store eller 4 små burgere:
- 400 gr kjøttdeig
- 1/2 ts salt
- 1/4 ts pepper 
- 1 liten dråpe vann

Bland alt sammen. Men ikke for mye, deigen skal ikke bli seig!

Klem burger til flat på en fuktet plastfjøl, det er det enkleste. Og stek de på middels sterk varme i 1-2 minutter på hver side. Ha gjerne en skive med ost etter du har snudd burgeren.

 

 

Nyt burgeren med salat og det tilbehøret du vil.

God middag!
- Kokkeliten 

 

Chili con carne

Publisert: 01.05.2012 @ 16:02 Kategori: MIDDAG: KJØTT Kommentarer: 0

Her kommer det oppskrift på chili con carne. Det tar tid, ja, men du får mye igjen for jobben og sitter igjen med en velsmakende rett. Og ingredienselisten kan se lang ut, men det er gjort i en fei å lage. For retten lager seg selv etter du er ferdig å steke det.

Du kan selv bestemme hvor mange chili du vil ha, men jeg skriver oppskriften med 1 chili.
Til 3 porsjoner:
- 2 stk finhakket løk
- 5 stk finhakket hvitløksfedd
- 1 stk rød chili
- 3 stk gulrøtter i små biter
- 500 gr kjøttdeig/karbonadedeig eller kjøtt kuttet i små biter
- 1 ss tomatpuré
- 2 stk tomatbokser
- 3 stk soltørkede tomater (kan sløyfes)
- 2 bokser røde kidney bønner
- 1 ts kuminfrø/pulver
- 1 ts /korianderfrø/pulver
- 1 ts chili pulver

Stek løk blankt i litt olje. Ha i hvitløk, chili og gulrøtter og stek litt. Ha i kjøttet og stek på middels sterk varme til den får litt farge.

Ha i resten av ingrediensene og la gryten koke i 30-45 minutter.

 

Du har ikke noe valg, du må, jeg mener servere denne retten med kesam/rømme!
Jeg hadde forresten ris som vi hadde til rester oppi, men tortillachips smaker også himmelsk med gryten og rømmen.

Ha en god middag!
- Kokkeliten 

 

Kylling surret i serrano

Publisert: 30.04.2012 @ 09:14 Kategori: MIDDAG: KJØTT Kommentarer: 0

 

Selv har vi denne kyllingretten i restauranten jeg jobber i, men samboeren har maset lenge om at jeg selv må lage det til han. Og det gjorde jeg, og det ble suksess!

Forvarm ovnen på 225 grader

Du trenger til 2 porsjoner:
- 2 stk kyllingfilet
- Skiver av serrano/bacon/spekeskinke

Krydre kyllingfiletene med salt og pepper og surr de inn i skinke. Jeg brukte 2 skiver av serrano på hver filet. Stek de på høy varme i olje på hver side til du får "crispy" skinke.

 

Sett de midt i ovnen og stek de i 15-20 minutter. Ta de ut og skjær de gjerne i midten for å se om de er gjennomstekt. Er de ikke ferdig så setter du de inn igjen. 

Server og nyt, jeg blir våt i munnen av å tenke på hvor godt det smakte!
 

Se på den nydligheten!
 

 

Til dette serverte jeg ovnsbakte poteter, stekt brokkoli og hjemmelaget kyllingbuljong saus. 

Ha en god middag!
- Kokkeliten 

Hjemmelaget moussaka

Publisert: 27.04.2012 @ 09:56 Kategori: MIDDAG: KJØTT Kommentarer: 0

Hvorfor kjøpe fabrikat moussaka, når det er så enkelt å lage det selv? Og for å ikke snakke om hvor billigere du får det hvis du lager det selv + det tar like lang tid. 

Matlaging er ikke en kunst, for alle kan koke hvis de vil. Moussaka er enkelt å lage, og smaker fantastisk.

Moussaka (4 porsjoner):
- 2 stk squash/aubergine
- 1 stk løk - finhakket
- 2 fedd hvitløk - finhakket
- 400 gr kjøttdeig
- 2 bokser hakkede tomater
- Oregano 

Skjær squash/aubergine i skiver på langs. Du kan gjerne steke skivene i en tørr panne i 3 minutter på hver side på middels varme. Sett dem til side.

Stek løk blank i olje, ha i hvitløk og stek litt til. Ha i kjøttdeigen og stek i 4 minutter før du har i tomatboksene. La dette putre sammen i noen minutter til sausen tykner og blir en god saus. Ha i frisk/tørket oregano og smak til med salt og pepper. 

Hvit saus (Bechamel):
- 2 ss smør/margarin
- 2 ss hvetemel
- 4-5 dl melk

Smelt smør og ta pannen vekk fra platen. Rør inn hvetemel til det er klompfritt. Ta pannen tilbake på platen på lavere varme, og spe på med melk. 
La sausen småkoke litt for å fjerne 'melsmaken'. Smak til med salt og pepper. 

Legg squash skivene i en ildfast form. Fyll et lag med tomatsausen og legg et lag til med squash, og mer tomatsaus og squash. Ha deretter den hvite sausen på toppen og gjerne mer squash hvis du har.

Dryss revet/skivet ost over og stek på 225 grader til osten er smeltet og blitt brun. 

La moussakaen avkjøle seg litt på rist før du prøver å skjære ut fine porsjonstykker.

Ser ikke dette fristende ut, så vet ikke jeg!
 NAM!

Server gjerne med salat og noe brød hvis du vil. 

Ha en god middag!
- Kokkeliten

hits