Oppskrifter Om kokken Mitt arbeid

Kategori: MIDDAG: KYLLING

Chicken Quesadilla med tomatsalsa og ranchdressing

Publisert: 04.02.2013 @ 18:09 Kategori: MIDDAG: KYLLING Kommentarer: 2

Quesadilla er det meksikanske svar på pizza. I quesadilla er det to tortillalefser sammen, med forskjellig fyll. Du kan velge mellom kylling eller kjøttdeig. Men den smeltende osten må alltid være med. Jeg ble lært opp til å lage quedadilla på Salsa i Bergen hvor jeg jobbet før. Jeg serverte quesadilla med ranchdressing, tomatsalsa og salat. Det ser lite ut når du serverer det, men jammen meg blir du mett, og ikke minst kommer du til å være storfornøyd. Denne retten vil ikke skuffe deg. 

Har du rester av kylling eller av tacomiddagen, er denne retten perfekt.  Til 2 personer:
- 4 stk små tortillalefser
- 2 stk kyllingfileter, i mindre biter 
- 2 ss god olje, til marinering
- 1 ss spisskummin
- 1 ts karri
- 2 ts paprikapulver
- Litt chillipulver (jeg bruker en sterk type)
- 1 ts oregano
- 1/4 rødløk, i små biter
- 1 dl vann
- Revet ost

Ranchdressing:
- 50/50 rømme og majones
- 1 ss gressløk, finhakket
- Litt sitronjuice
- Salt & nykvernet pepper

Tomatsalsa:
- 1 stk tomat
- 1 stk vårløk
- Litt lime/sitron
- Litt rødløk (bruk av den du allerede kuttet)
- Salt & nykvernet pepper

Kutt kylling i små biter og legg det i en bolle. Tilsett marinaden og rør rundt. La den marinerere i 1-2 timer i romtemperatur, eller over natten. Stekes på middels høy varme til den nesten er gjennomstekt. Tilsett vann og la dette putre inn i kyllingen. Ha salt og nykvernet pepper over. Settes tilside.Lag ranchdressing av 50/50 rømme og majones. Ha i resten av ingrediensene og smak til.

Finkutt tomat og vårløk og ha dette i en liten bolle. Smakes til med sitron- eller limejuice, salt og pepper. 

Legg kyllingbiter over den ene tortillalefsen og strø over rødløk og revet ost. Ha på den andre tortillalefsen og stekes i tør panne på middels varme til den er gylden. Press tortillalefsen på toppen ned, slik at den smeltede osten vil lime igjen tortillalefsene sammen. Snu om tortillalefsene og stek til den er gylden. 

Settes over på et stekebrett og ha litt revet ost på toppen, og stekes i ovnen på 180-200 grader i 5-7 minutter, til osten er gylden.

Når quesadillaen er ferdig kuttes den i 4. Og serveres straks.

Nytes med tomatsalsa, ranchdressing og salat. 

God middag!
- Kokkeliten 

 

Chicken curry - hot og velsmakende

Publisert: 18.01.2013 @ 19:26 Kategori: MIDDAG: KYLLING Kommentarer: 0

Hva er vel bedre enn hjemmelaget kylling i karri og samle seg rundt bordet med dine kjære nære og nyte deilig indisk? Denne oppskriften har jeg lånt av TINE.no sine oppskrifter, takk for velsmakende oppskrift TINE!Til 2 porsjoner trenger du:
- 2 stk kyllingfilet, i små biter
- 1 ss TINE Ekte Meierismør

Saus:
- 1 stk kina hvitløk, finhakket 
- 1 ss TINE Ekte Meierismør
- 1 ss karri
- 1/2 ts salt
- 1/2 ss tomatopure, kan sløyfes
- 1 ts fersk revet ingefær (evt. tørket)
- 1 ts garam masala
- 1 ts gurkemeie
- 1/2 ts hot chillipepper
- 1/2 dl vann
- 2 dl TINE Creme Fraiche Lett, evt. TINE Matyoghurt

Dryss:
- 1 dl frisk koriander/sitronmelisse

Tilbehør:
- 1 1/2 dl ris
- 1 stk gul paprika, finhakket
- 1/2 stk purre, finhakket
- 1/2 stk tomat, i båter

Kok ris etter anvisning på pakken. 

Tørk av kyllingfiletene og skjær dem i små biter. Stek dem ganske raskt i smør, til de er gyldenbrune. Pass på varmen slik at ikke smøret blir brent eller brunt. Ta kylling ut av pannen.

Ha hvitløk i pannen og ha i det tørre. Og stek det i 10 sekunder. Ha i resten av ingrediensene og gi den et oppkok. Bruker du matyoghurt har du i yoghurten tilslutt etter du har hatt i kylling og lav varme, ellers klumper den seg. Sausen smakes til med kayenne pepper og chillipepper. Og evt. noen dråper sitron- eller limejuice. Finhakk løk og purre og fres det raskt med litt smør og olje. Smak til med salt og pepper.

Denne retten smaker utrolig godt med nanbrød som du finner oppskrift til her!

God middag!
- Kokkeliten
 

Pølsegryte med tomat og maccaroni

Publisert: 15.01.2013 @ 22:07 Kategori: MIDDAG: KYLLING Kommentarer: 1

Hei kjære lesere. Jeg har nettopp kommet hjem fra svømming. Og må si det er skikkelig kaldt ute. Som jeg tenkte for meg selv når jeg gikk ut av gymhallen, 'du vet det er kaldt ute når håret fryser til is'. Og det var ikke noe artig, må huske å tørke håret mitt neste gang! Før svømminga hadde jeg meg et skikkelig måltid som er utrolig enkelt, men supergodt. Det ble mye for meg selv, så jeg fryset ned restene. Kjekt å ha i nød når man er alene hjemme. Til 2 porsjoner:
- 2 dl maccaroni
- 1 stk gulløk, finhakket
- Litt olivenolje
- 1/2 stk squash, i skiver
- 1 stk grovhakkede tomater boks
- 4 stk kylling wienerpølse
- 1 dl vann
- Mais etter ønske

Kok maccaroni etter anvisning på pakken.

I mellomtiden lager du pølsegryten. Finhakk løken, kutt squash i halv på lang og igjen, deretter kutter du den i tynne skiver. Fres løken med litt olivenolje, og ha i squash og boks med tomat og vann. Kutt pølsene i mindre biter og ha oppi gryten. La den stå å putre på lav varme til maccaronien er ferdig. Smak til med nykvernet pepper og salt.Serverte med mais.

God middag!
- Kokkeliten 

Kyllingwok med sitrongressaus

Publisert: 28.11.2012 @ 18:42 Kategori: MIDDAG: KYLLING Kommentarer: 0

Jeg er veldig glad i wok, fordi wok inneholder mye grønnsaker med supergode næringsmidler som vitaminer. I dag ble det utforsking med ny woksaus, sitrongressaus. Den ble litt spicy, men absolutt spisende for alle. Det ble mye wok igjen, og wok passer utmerket til å ta med seg som lunsj dagen etter. 

Til 2 porsjoner:

Wok
- 2 stk kyllingfilet - i små biter
- 1 stk brokkoli - i små buketter
- 2 stk gulrøtter - i skiver
- 1 pk minimais (jeg brukte fersk) - i mindre biter
- 1/2 boks bambusskudd - skivet

Sitrongressaus
- 1 - 1/2 stilk sitrongress - finhakket
- 1 stk chilli - finhakket
- 4 dl vann
- 1 ss sukker
 
- Maizena

Start med sausen. Stek sitrongress og chilli forsiktig på middels varme, til det kommer deilig duft av sitrongress. Ha på vann og la det få et oppkok. Jevn sausen med maizena. Smak til med salt og pepper.


Kutt kylling og grønnsaker. Stek kylling på høy varme med litt rapsolje, og ha på salt og pepper. Ha kyllingen til side. Stek alle grønnsakene på høy varme med en olje som tåler høy varme, som rapsolje. Stek i 3-4 minutter. Ha i kylling og saus. La det putre i 2 minutter. 

God middag!
- Kokkeliten

Calzone med kyllingskinke

Publisert: 14.09.2012 @ 20:42 Kategori: MIDDAG: KYLLING Kommentarer: 4

Innbakt pizza er en stor favoritt her i huset. Og etter en lang dag på jobb er det godt med en deilig calzone! Etter tips fra favoritt pizzeriaen vår, klarte jeg endelig å få en fantastisk calzone som faktisk også så bra ut!Til 2 calzone/personer:

Pizzabunn
- 25 gr gjær eller 1/2 pose tørrgjær
- 1 ts sukker 
- 2 1/2 dl lunkent vann
- Ca 300 gr hvetemel 
- 1 ts hvitløkspulver (kan sløyfes)
- 2 1/2 dl lunkent vann

Pizzasaus
- 1 stk gul løk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- Olivenolje
- 1 boks hakkede tomater
- 1 ts basilikum, tørket eller fersk
- 1 ts oregano, tørket eller fersk

Garnityr
- Kyllingskinke
- Revet ost 

Bland tørrgjær, sukker og vann, og la den hvile i noen minutter. Ha i hvetemelet og kjør deigen i kjøkkenmaskin i ca 5. minutter til du får en smidig og elastisk deig. Bruk resten av melet eller mer om nødvendig. Den skal ikke være for hard, og ikke være klissete for fingrene når du føler den. La deigen heve til dobbel størrelse, tar min. 40 min. Men den kan også stå i flere timer. La den stå et lunt og lunkent sted.

Fres løk og hvitløk i olje til den er blank. Ha i boks med tomater, basilikum og oregano. La sausen putre på lav varme i noen minutter. Smak til med salt og pepper.
NB!: Bruker du ferske urter, ha det i helt tilslutt.

Kutt skinken i strimler eller små biter og ha den i pizzasausen.

Del deigen i to og kjevle 2 runde emner. Ikke kjevle den for tynn! Ha den over på et bakepapirkledd brett, og ha over halvparten av sausen på halve siden av deigen. Ha revet ost over sausen. Pensle kantene godt med vann eller sammenvispet egg, og brett den delen som ikke har fyll over, slik at det blir til en halvmåne. Brett deigen godt slik at den blir limt sammen. Pensle med et tyngt lag vann over calzonen.Stekes på 200 grader i 20-25 minutter. 

Voila!

God middag!
- Kokkeliten 

Kylling Tikka Masala

Publisert: 23.08.2012 @ 09:19 Kategori: MIDDAG: KYLLING Kommentarer: 2

Etterhvert har indisk mat blitt svært populært, og indisk er også svært smakfullt. Selv smakte ikke jeg indisk før jeg var 17 år, Toro sin indiske, vel og merke. Her får du oppskrift på hjemmelaget Tikka Masala som jeg garanterer kommer til å falle i smak.   Til 2 porsjoner:
- 2 stk kyllingfilet
- 1 stk rød chilli, uten frø og finhakket
- 1 stk stor hvitløksfedd, finhakket
- 2 ss olivenolje
- 2 ss spisskummen
- 2 ss paprikapulver
- 1 boks hakkede tomater
- 1/2 ts salt
- Pepper
- 2 ss kesam/rømme/yoghurt 

Stek chilli og hvitløk i varm oliven olje i 1 minutt. Ha i spisskummen og paprikapulver, og la dette steke i 30 sekunder. Ha i boks med tomat, salt og smak til med pepper. La sausen putre på lav varme mens du steker kyllingen.

Skjær kyllingfilet i fine terninger. Stekes i olivenolje på hver side, smak til med salt og pepper. Ha i tomatsausen og la dette putre i noen minutter. Smak til med salt og pepper, og ha i kesam tilslutt (skal ikke koke!) - 1 pose boil-in-bag ris
- Litt gurkemeie (jeg hadde litt for mye, som dere ser!)

Kok ris etter anvisning på pakken i lettsaltet vann og gurkemeie. Server med nan brød!

God middag!
- Kokkeliten

Spennende Kyllinggryte

Publisert: 08.05.2012 @ 14:39 Kategori: MIDDAG: KYLLING Kommentarer: 0

Disket opp en kyllinggryte til middag, det er egentlig bare fantasien som gjelder når man skal lage gryte. Det meste av grønnsaker, linser og bønner passer utmerket i gryter. Krydre med forskjellige krydder og bruk fantasien. Denne smakte utrolig godt og er ferdig i en fei.
 

Til 2 porsjoner: 
- 2 stk kyllingfilet
- 2 hvitløksfedd
- Litt paprika
- 1 stilk stangselleri
-  1 vårløkstilk
- 1 boks hakkede tomater
- 2 dl kylling-, eller grønnsaksbuljong
- 180 gram røde linser

- frisk koriander 

Fres kyllingfilet i stekepanne med litt olje, ha i hvitløken tilslutt. Fres paprika og stangselleri i en kasserolle og ha i kyllingen. Fres litt. Ha i tomatene og buljong. Og la gryten putre i 10 minutter på svak varme. De siste minuttene som gjenstår har du i vårløken og de røde linsene. Smak til med kajennepepper, spisskummen og salt. 

 

 

Hakk frisk koriander og strø det over maten, hever måltidet enda mer!

 

Serverte med fullkornsris.  

God middag!
- Kokkeliten 

hits