Oppskrifter Om kokken Mitt arbeid

Kategori: MIDDAG: PASTA

Pasta elger med tomatsaus

Publisert: 31.12.2012 @ 19:00 Kategori: MIDDAG: PASTA Kommentarer: 0

På lørdag var det all hast ut til IKEA Åsane før de stengte for året. Den dagen kjøpte vi nytt spisebord og sitteputer, noen som er interessert i å se hvordan det ser ut? Der vi bodde før hadde vi veldig liten stue og et spisebord for 2 personer, som min samboer hadde okkupert med sitt fluebindingutstyr. Nå har han vært så heldig å fått sitt eget rom å rote i :-) ! Så nå var det deilig å endelig kunne invitere gjester uten å sitte rundt stuebordet og spise. 

På IKEA sin lille matkiosk fant jeg søt pasta som var formet som elgehoder. Dette laget jeg herlig tomatsaus til, enjoy!



 Til 4 porsjoner: 
- 400 gram pasta elger
- 800 gram karbonadedeig
- 2 stk gulløk, finhakket
- 2 stk kina hvitløk, finhakket
- 2 stk tomatbokser, hakkede
- 2 ss basilikum, tørket
- 2 ss oregano, tørket
- Salt og nykvernet svart pepper

Stek løk og hvitløk bland med olivenolje i en stor kasserolle. Ha i tomatbokser. La dette småkoke i noen minutter, før du kjører sausen med stavmixer. 

Stek karbonadedeig i en stekepanne og ha dette i sausen, ikke stek for mye karbonadedeig i stekepannen om gangen! Smak sausen til med salt og pepper. 



Kok pastaen etter anvisning på pakken. Og sil av pastaen i et dørslag. 

Server med salat og hvitløksbaguetter.
Er det jul, så er det jul. Da er det tid for å kose seg og slå seg løs!

God middag!
- Kokkeliten

Pasta Carbonara

Publisert: 10.09.2012 @ 20:58 Kategori: MIDDAG: PASTA Kommentarer: 7

Pasta carbonara har vært en livrett for meg siden jeg smakte "Pasta di Parma" da jeg var 13 år, men jeg fikk et helt annet syn når jeg lærte meg av tidligere kollega å lage skikkelig hjemmelaget pasta carbonara. Og dette er en suksess for samboeren også, som blir like glad hver gang jeg serverer. 



Til 2 porsjoner: 
- 200 gr fullkorn pasta
- 3 skiver bacon, i terninger
- 2 stk egg
- 1 1/2 dl fløte
- 30 gr parmesan
- Sort pepper
- 2 ts salt
- 2 ss frisk basilikum, finhakket 

Kok pasta etter anvisning på pakken, i lettsaltet vann.

Stek bacon på sterk varme, til den blir sprø. Rør egg, fløte, parmesan, salt og masse pepper. Her vil jeg anbefale å bruke nykvernet sort pepper. 



Sil pasta, rør inn bacon og saus. Varm forsiktig. Skal ikke koke. Ha i frisk basilikum og rør forsiktig inn. Server straks!

God middag!
- Kokkeliten 

Fullkorns pasta med serrano

Publisert: 03.09.2012 @ 19:05 Kategori: MIDDAG: PASTA Kommentarer: 2

I helga var vi så heldig å fikk serrano av svigerforeldrene, som nettopp har kommet hjem fra Spania. Serrano er en stor favoritt blant spekemat, og smaker alltid like godt.



Til 2 porsjoner:
- 250 gr fullkorns pastaskruer
- 40 gr smør
- 2 ss hvetemel
- 1 dl hvitvin
- 2 1/2 dl melk
- 1/4 ts nykvernet pepper
- 1/2 ts salt
- 10 gr parmesan 
- 100 gr serrano
- 2 ss basilikum, finhakket

Kok pasta etter anvisning.

Smelt smør, visp inn hvetemel. Spe på med hvitvin og melk. La suppen småkoke i noen få minutter.
Smak til med salt, pepper og revet parmesan. 

Riv opp serrano med hendene og ha i pasta, og ha i sausen og basilikum. Rør godt om og server!


God middag!
- Kokkeliten 

Spaghetti Bolognese

Publisert: 07.07.2012 @ 19:41 Kategori: MIDDAG: PASTA Kommentarer: 3

Ok, det sies at en god Bolognese skal koke i mange timer, kanskje opptil 6 timer. Men i en travel hverdag så har ikke alle tid til dette. Derfor vil jeg komme med en enkel Bolognese saus som er ferdig i en fei. 



Til 4 porsjoner:
- 400 gr karbonadedeig
- 1 stk løk, finhakket
- 1 stilk stangselleri, i terninger
- 2 stk hvitløksfedd, finhakket
- 1 stk tomatboks
- Oregano & basilikum, tørket eller frisk
- Salt & pepper

- Spaghetti
- Ost 

Stek løk og selleri bland i litt olivenolje i noen minutter. Tilsett hvitløk tilslutt. Tilsett tomatboks og krydderurter.

Mens tomatsausen står og putrer, steker du karbonadedeigen i en stekepanne og ha det opp i gryten. Smak til med salt og pepper.  

Kok pastaen etter anvisning i saltet vann.


 Server med den osten du vil, strø over friske urter. Og nyt den med et godt stykke brød om du vil. 

God middag!
-Kokkeliten 

Lasagne

Publisert: 29.06.2012 @ 19:43 Kategori: MIDDAG: PASTA Kommentarer: 10

Vi nordmenn er glad i mange italienske retter, og lasagne er en av våre store favoritter. Og hva smaker vel bedre da enn hjemmelaget lasagne? 


 Til 4 porsjoner:
- 400 gr kylling- eller kjøttdeig/karbonadedeig
- 1 stk gul løk
- 1 stilk selleristang
- 2 stk hvitløksfedd
- 1 boks tomater
- 1/2 dl worchestersaus/HP sauce
- 1 ts basilikum & oregano
- Nok lasagneplater 

Finhakk løk og hvitløk. Kutt selleri i små biter. Stek løken og selleri blank i litt olivenolje. Ha i hvitløken og la det frese i et halv minutt. Ha i tomater, worchester, basilikum og oregano. La sausen putre på lav varme i noen minutter. Smak til med salt og pepper. 
NB!: Bruker du ferske urter, ha de i helt på slutten. 

Stek kjøttdeig i en stekepanne og ha i litt salt og pepper. 

Ha i tomatsausen.


 Bechamel (ostesaus):
- 1 ss smør/margarin
- 2 ss hvetemel
- 4 dl melk
- 2 ss revet ost

Smelt smør og ta av varmen. Visp inn hvetemelet og ha på varmen igjen. Spe i melken. La sausen koke på lav varme for å få ut 'melsmak'. Ha i ost og smak til med salt og pepper.  

Legg på lagvis med pastaplater og kjøttdeig. Ha ostesausen i midten. 

Stek på 225 grader i 15-20 minutter. Stikk med kniv for å kjenne at pastaen er ferdig.

Serverte med salat, hvitløksbrød og kjøpt hjemmelaget bringebærsaft (NAM!)

God middag!
- Kokkeliten

hits