Oppskrifter Om kokken Mitt arbeid

Kategori: KAKER & KJEKS

Brownies med vaniljeiskrem

Publisert: 30.12.2012 @ 20:54 Kategori: KAKER & KJEKS Kommentarer: 20

I dag hadde vi besøk av svigers. Etter god mat og drikke, var det på tide med dessert. Selv brakte svigermor med seg kaker til kaffen, blant annet risboller, lefser og nøttestenger. Men jeg overrasket med deilig brownies med vaniljeiskrem. Denne kaken har jeg laget mange ganger, men dette var første gang hjemme. Det tok sin tid i min dårlige stekeovn, men ble perfekt! Her vil jeg dele oppskrift med mine flotte lesere, brownies oppskrift som jeg fikk av min tidligere kollega. Til 1 brownies kakeform (firkantet):
- 250 gram smør, i biter
- 250 gram mørk sjokolade (jeg brukte 70%)
- 5 stk egg
- 500 gram sukker
- 150 gram hvetemel, siktet 

Varm ovnen til 180 grader.

Start med å smelte smør, kutt smøret i mindre biter. Ta av varmen og ha i sjokoladen. Rør litt rundt, etterhvert vil sjokoladen smelte av det varme smøret.

Ha egg og sukker i en stor bolle. Visp dette til eggedosis. Dette tar ca 3 minutter. Vend inn sjokolade og smør med slikkepott. Sikt i hvetemel og vend forsiktig inn videre.
Smør brownies form med myknet smør og ha i bakepapir, trykk bakepapiret godt inn i kantene. Ha over kakerøren og sett formen i ovnen og stek den i ca. 30 minutter.


Da er det bare å vente tålmodig til browniesen er ferdig, selv når den herlige lukten sjokolade kommer sigende i huset.

Når tiden er over, stikker du i kaken med en liten spiss kniv. Så lenge det ikke er kakerøre på kniven, er browniesen ferdig. Avskjøl kaken.

Kutt kaken i porsjoner og server med deilig vaniljeiskrem.

Er du også en brownies-elsker som meg?

NYT!
- Kokkeliten

Suksessterte

Publisert: 09.09.2012 @ 17:08 Kategori: KAKER & KJEKS Kommentarer: 28

Suksessterte, eller suksesskake, er en særdeles god kake som er veldig populær på kakebordet. Kaken består av mandelbunn, med gul krem på toppen. Oppskriften har jeg fått av svigermor som hun er veldig flink på. Dette er samboerens favorittkake, og denne overrasket jeg med på overraskelsesfest for han. Da ble mannen i huset veldig glad.Her er oppskriften (24 cm diameter kakering):
- 5 stk eggehviter
- 200 gr sukker
- 200 gr mandler, grovhakket
- 1 ts bakepulver

Smørekrem:
- 5 stk eggeplommer
- 1 dl fløte
- 125 gr sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 150 gr meierismør

Dekor:
- 45 gr smeltet mørk sjokolade
- Kakelys
 
Stivpisk eggehvitene med litt og litt av sukkeret. Grovhakk mandlene i en foodproceccor i et par sekunder. Vend inn mandler og bakepulver forsiktig i eggehvitene. Ha i kakering og stek på 160°c i 50-60 minutter. Avkjøles. 

Mens kaken er i ovnen lager du smørekremen. Rør eggeplommer, fløte og sukker over lav varme eller middels til kremen tykner. Avkjøles litt, og pisk inn myknet smør. Avkjøles i kjøleskap. Ha bunnen over på et kakefat og bre smørekrem over kaken. Smelt sjokolade over vannbad eller på svak varme og pynt kaken. La kaken stå i kjøleskap i en time.

Kaken smaker best når den har stått over natten. 

Serverte med varm sjokolade og krem.

Overrasket kjæresten med kake, kakelys og venner når han kom hjem

Er du også glad i suksessterte?

NYT!
- Kokkeliten

Jordbærblomster

Publisert: 09.07.2012 @ 16:28 Kategori: KAKER & KJEKS Kommentarer: 23

Norske jordbær er i sesong, og da prøvde jeg meg på litt konditori. Konditori er gøy og alle kan klare det. Her får du oppskrift på en lekker jordbærdessert som er verdt å prøve. Lykke til! 


 Til 6-8 stk:
Kakebunn
- 3 stk egg
- 130 gr sukker
- 90 gr hvetemel
- 1 1/2 ts bakepulver

Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt og vend i hvetemel og bakepulver med en slikkepott. Ha røren forsiktig i en langpanne med bakepapir. Stekes på 250 grader i 5-6 minutter. Kjenn etter med kniv at den er gjennomstekt. Avkjøles litt. Bruk et glass til å få fine runde kaker. 

Krem
- 200 gr kremost, naturell
- 60 gr melis
- 2 ss vaniljesukker

Bland alle ingrediensene og oppbevar det i kjøleskapet til det er klart til bruk.
Ha i litt rød konditor farge i 1/3 av kremen.  


Syltetøy
-100 gr jordbær, i små biter
- 70 gr sukker

Bland jordbær og sukker i en kjele og la det koke i 4 minutter. Til du får en fin syltetøy. Avkjøles. 


Ha et tynt lag med syltetøy på alle kakene. Legg et lag med vanlig krem, rød krem og avslutt med hvitkrem. Skjær tynne skiver av jordbær på langs og legg på slik at det ser ut som en blomst. Legg et bringbær eller blåbær i midten. 

Hva liker du med jordbær? :-)

NYT!
-Kokkeliten 

Oreokake

Publisert: 01.07.2012 @ 19:17 Kategori: KAKER & KJEKS Kommentarer: 3

Som alle andre er oreokake en stor kakefavoritt her i huset. Den er utrolig enkel å lage. Men oppvasken etterpå kan diskuteres, den er ikke til å skryte over.

Den aller viktigste ingrediensen i kaka er Oreokjeksene som du får tak i alle butikker stort sett. I denne oppskriften er det 250 gram kjeks. Og kaken består av ostekrem og sjokolademousse.


 Bunn: 
-150 gr oreokjeks
- 50 gr smør

Ostekrem:
- 200 gr kremost, romtemperert
- 3 dl fløte
- 4 ss sukker
- Ca 50 gr Oreokjeks, grovhakket 

Sjokolademousse:
- 1 pakke Freia sjokolademousse 70%
- 2 dl melk

Bunnen: Ha kakering (18 cm i diameter) direkte på et serveringsfat. Smelt smør og kjør kjeksene til smuler. Bland i smør. Trykk massen godt ned i kakeformen og sett kaldt mens du lager ostekrem.

Ostekrem: Rør kremost til kremaktig. Pisk fløte og sukker og vend forsiktig inn i kremost. Bruk 2/3 av ostekremen på bunnen. Oppbevar resten av ostekremen kaldt. Stikk grov hakkede kjeks i ostekremen og settes kaldt i 30 minutter. 

Sjokolademousse: Følg anvisning på pakken. Fordel sjokolademoussen forsiktig over ostekremen. Settes i kjøleskapet i 30 minutter.

Ha over resten av ostekrem over sjokolademoussen og strø over grov hakkede Oreokjeks til pynt. Smelt litt mørk sjokolade og bruk en skje til å lage ringler over kaken. 

Tips: Fikk erfare at bunnen satt fast i kakefatet, neste gang skal jeg la kaken stå ute i romtemperatur litt før jeg serverer.  

Sjokoladefondant i kopp

Publisert: 17.06.2012 @ 10:54 Kategori: KAKER & KJEKS Kommentarer: 2

Lyst på sjokoladekake der du sitter der og nå? Then do it! Dette tar FEM minutter å lage og du kan sitte å sluke sjokoladelysten med denne herligheten. 
 

Til en porsjon:
- 4 ss mel (jeg brukte 2ss proteinpulver & 2ss peanøttpulver)
- 4 ss sukker (evt. søtningsmiddel/sukrin)
- 1 ss 100 % kakao
- 5 1/2 ss melk
- 1 stk egg

Bland det tørre og ha i egg og melk. 

Stek i mikroen. Sjekk den hvert 15. sekund. Det er forskjellig fra mikro til mikro. Men min tok ca 1 min. Det viktigste er å ikke steke den for mye, for da blir den gjennomstek; og det er ikke godt!


NYT!
- Kokkeliten 

Fettfri muffins med bær og kesam

Publisert: 14.06.2012 @ 14:02 Kategori: KAKER & KJEKS Kommentarer: 2

Her får dere oppskrift på muffins uten smør. Mindre mengde sukker enn vanlige, men ut ifra min mening er disse absolutt søte nok. Og med friske blåbær og kesam, ble de kjempe god. Prøv ut, og gi meg gjerne kommentar om hva du syns! 

Telte ikke muffinsene, men det ble et fullt stekebrett!
 
- 4 egg
- 1 1/2 dl sukker
- 2 dl mel (spelt, hvete, bokhvetemix etc)
- 1 dl kruskakli
- 1 ts bakepulver
- 1 boks mager kesam
- 1 dl friske blåbær

Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt inn alt det tørre og vend forsiktig inn med slikkepott. Ha i bærene og kesam tilslutt og vend forsiktig inn.

Fyll muffinsform 3/4 full.

Stek på 175 grader i 15-20 minutter og avskjøl, hvis du skal ha frosting på toppen.Og her får dere hvordan man lager frosting. Min lillebror ville ha cupcakes, og da må det til med frosting! :-)

Frosting:
- 250 gr smør
- 1 dl melk
- Melis til passe konsistens

Bruk romtemperert smør. Bruk håndmikser og visp til fin konsistens, ha i litt og litt melis. 

 


Ha gjerne det fyllet du vil ha, hva med hakket mørk sjokolade?

Nyt!
- Kokkeliten

Tiramisu - En italiensk munnfull

Publisert: 08.05.2012 @ 20:11 Kategori: KAKER & KJEKS Kommentarer: 0

Tiramisu er en verdenskjent italiensk dessert, og de fleste vil huske denne desserten når de først har smakt den.

Helt siden jeg prøvde tiramisu i Tyrkia i 2009, en italiensk a la carte restaurant vel og merke, har dette vært en av mine favoritt desserter. Tiramisu er slett ikke vanskelig å lage, men det kan være vanskelig å få tak i ingrediensene. Gå i butikker med stort utvalg eller innvandrerbutikk og sett i gang! 

Å i og med at jeg og kjæresten har 3 års jubileumsdag, baket jeg kake av hans ønske.

 

- 3 eggeplommer
- 3 ss sukker
- 250 gr mascarponeost
- 3 eggehviter
- en klype salt
- 1 kopp sterk kaffe
- 1-2 ss cognac (kan sløyfes)
- 1 pakke Ladyfingers kjeks (evt. sukkerbrød)
- kakaopulver eller revet sjokolade 

Bland kaffe og cognag i en stor bolle eller suppeskål. Vend kjeksene fort på begge sider i kaffeblandingen og ha i en dyp form. 

Orket ikke å trekke kaffe siden vi ikke drikker kaffe i huset. Så jeg tok en spansk en med teklype som ikke gikk så vellykket *obs*
Skill eggehviter og eggeplommer. Pisk eggeplommer og sukker luftig og lys i fargen. Ha i mascarponeost og pisk til den er myk og klumpfri. Stivpisk eggehviter med en klype salt og vend forsiktig inn i kremblandingen. Ha deretter kremblandingen over kjeksene og bre det pent utover hele formen.
La kaken stå kjølig i 3-4 timer før serving eller til den er stivnet, den kan godt stå over natten også. Og riv sjokolade over kaken eller strø over kakaopulver. Og skjær deretter porsjonstykker og server! 

 

 


Jeg var så heldig å fikk kjøpt browniesform som dere ser på bildene, og det var den siste som var igjen i butikkene *HURRA*. Den kan stekes i ovnen og har et belegg på innsiden og utsiden som minimerer bruken av matfett og gjør at maten ikke setter seg fast. Samtidig blir det enklere å rengjøre. 199 kroner, Jernia/tilbords


 

Nyt!
- Kokkeliten

Supergode vafler

Publisert: 30.04.2012 @ 20:50 Kategori: KAKER & KJEKS Kommentarer: 0

Vafler kan være godt - men det kan bli SUPERGODT med to nye ingredienser! 
Nemlig med natron og kultur melk.

Sett i gang og stek og nyt varme perfekte vafler.

 

Vafler (ca 10-12 plater) 
- 2 egg
- 1.5 dl sukker
- 3 dl skummet kultur melk
- 3.5 dl h-melk
- ca 350 g hvetemel
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 1 ts kardemomme
- 150 g smør 

Smelt smør. Visp egg og sukker litt og ha i melk og kultur melk. Sikt inn melet og ha i resten av ingrediensene og bland godt. La røren helst 'svelle' i 30 minutter før du fortsetter. Stek vaflene gylne og avkjøl dem på rist.

 

 

Server gjerne vaflene med kesam/rømme og syltetøy, eller smør og brunost kanskje?
Min favoritt er peanøttsmør (barndomsvane hehe!) 

NYT!
- Kokkeliten

hits