Oppskrifter Om kokken Mitt arbeid

Kategori: KAKER & KJEKS

Brownies med vaniljeiskrem

Publisert: 30.12.2012 @ 20:54 Kategori: KAKER & KJEKS Kommentarer: 20

I dag hadde vi besk av svigers. Etter god mat og drikke, var det p tide med dessert. Selv brakte svigermor med seg kaker til kaffen, blant annet risboller, lefser og nttestenger. Men jeg overrasket med deilig brownies med vaniljeiskrem. Denne kaken har jeg laget mange ganger, men dette var frste gang hjemme. Det tok sin tid i min drlige stekeovn, men ble perfekt! Her vil jeg dele oppskrift med mine flotte lesere, brownies oppskrift som jeg fikk av min tidligere kollega.



Til 1 brownies kakeform (firkantet):
- 250 gram smr, i biter
- 250 gram mrk sjokolade (jeg brukte 70%)
- 5 stk egg
- 500 gram sukker
- 150 gram hvetemel, siktet

Varm ovnen til 180 grader.

Start med smelte smr, kutt smret i mindre biter. Ta av varmen og ha i sjokoladen. Rr litt rundt, etterhvert vil sjokoladen smelte av det varme smret.

Ha egg og sukker i en stor bolle. Visp dette til eggedosis. Dette tar ca 3 minutter. Vend inn sjokolade og smr med slikkepott. Sikt i hvetemel og vend forsiktig inn videre.
Smr brownies form med myknet smr og ha i bakepapir, trykk bakepapiret godt inn i kantene. Ha over kakerren og sett formen i ovnen og stek den i ca. 30 minutter.


Da er det bare vente tlmodig til browniesen er ferdig, selv nr den herlige lukten sjokolade kommer sigende i huset.

Nr tiden er over, stikker du i kaken med en liten spiss kniv. S lenge det ikke er kakerre p kniven, er browniesen ferdig. Avskjl kaken.

Kutt kaken i porsjoner og server med deilig vaniljeiskrem.

Er du ogs en brownies-elsker som meg?

NYT!
- Kokkeliten

Suksessterte

Publisert: 09.09.2012 @ 17:08 Kategori: KAKER & KJEKS Kommentarer: 28

Suksessterte, eller suksesskake, er en srdeles god kake som er veldig populr p kakebordet. Kaken bestr av mandelbunn, med gul krem p toppen. Oppskriften har jeg ftt av svigermor som hun er veldig flink p. Dette er samboerens favorittkake, og denne overrasket jeg med p overraskelsesfest for han. Da ble mannen i huset veldig glad.



Her er oppskriften (24 cm diameter kakering):
- 5 stk eggehviter
- 200 gr sukker
- 200 gr mandler, grovhakket
- 1 ts bakepulver

Smrekrem:
- 5 stk eggeplommer
- 1 dl flte
- 125 gr sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 150 gr meierismr

Dekor:
- 45 gr smeltet mrk sjokolade
- Kakelys

Stivpisk eggehvitene med litt og litt av sukkeret. Grovhakk mandlene i en foodproceccor i et par sekunder. Vend inn mandler og bakepulver forsiktig i eggehvitene. Ha i kakering og stek p 160c i 50-60 minutter. Avkjles.

Mens kaken er i ovnen lager du smrekremen. Rr eggeplommer, flte og sukker over lav varme eller middels til kremen tykner. Avkjles litt, og pisk inn myknet smr. Avkjles i kjleskap.



Ha bunnen over p et kakefat og bre smrekrem over kaken. Smelt sjokolade over vannbad eller p svak varme og pynt kaken. La kaken st i kjleskap i en time.

Kaken smaker best nr den har sttt over natten.

Serverte med varm sjokolade og krem.

Overrasket kjresten med kake, kakelys og venner nr han kom hjem

Er du ogs glad i suksessterte?

NYT!
- Kokkeliten

Jordbrblomster

Publisert: 09.07.2012 @ 16:28 Kategori: KAKER & KJEKS Kommentarer: 23

Norske jordbr er i sesong, og da prvde jeg meg p litt konditori. Konditori er gy og alle kan klare det. Her fr du oppskrift p en lekker jordbrdessert som er verdt prve. Lykke til!


Til 6-8 stk:
Kakebunn
- 3 stk egg
- 130 gr sukker
- 90 gr hvetemel
- 1 1/2 ts bakepulver

Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt og vend i hvetemel og bakepulver med en slikkepott. Ha rren forsiktig i en langpanne med bakepapir. Stekes p 250 grader i 5-6 minutter. Kjenn etter med kniv at den er gjennomstekt. Avkjles litt. Bruk et glass til f fine runde kaker.

Krem
- 200 gr kremost, naturell
- 60 gr melis
- 2 ss vaniljesukker

Bland alle ingrediensene og oppbevar det i kjleskapet til det er klart til bruk.
Ha i litt rd konditor farge i 1/3 av kremen.


Syltety
-100 gr jordbr, i sm biter
- 70 gr sukker

Bland jordbr og sukker i en kjele og la det koke i 4 minutter. Til du fr en fin syltety. Avkjles.


Ha et tynt lag med syltety p alle kakene. Legg et lag med vanlig krem, rd krem og avslutt med hvitkrem. Skjr tynne skiver av jordbr p langs og legg p slik at det ser ut som en blomst. Legg et bringbr eller blbr i midten.

Hva liker du med jordbr? :-)

NYT!
-Kokkeliten

Oreokake

Publisert: 01.07.2012 @ 19:17 Kategori: KAKER & KJEKS Kommentarer: 3

Som alle andre er oreokake en stor kakefavoritt her i huset. Den er utrolig enkel lage. Men oppvasken etterp kan diskuteres, den er ikke til skryte over.

Den aller viktigste ingrediensen i kaka er Oreokjeksene som du fr tak i alle butikker stort sett. I denne oppskriften er det 250 gram kjeks. Og kaken bestr av ostekrem og sjokolademousse.


Bunn:
-150 gr oreokjeks
- 50 gr smr

Ostekrem:
- 200 gr kremost, romtemperert
- 3 dl flte
- 4 ss sukker
- Ca 50 gr Oreokjeks, grovhakket

Sjokolademousse:
- 1 pakke Freia sjokolademousse 70%
- 2 dl melk

Bunnen: Ha kakering (18 cm i diameter) direkte p et serveringsfat. Smelt smr og kjr kjeksene til smuler. Bland i smr. Trykk massen godt ned i kakeformen og sett kaldt mens du lager ostekrem.

Ostekrem: Rr kremost til kremaktig. Pisk flte og sukker og vend forsiktig inn i kremost. Bruk 2/3 av ostekremen p bunnen. Oppbevar resten av ostekremen kaldt. Stikk grov hakkede kjeks i ostekremen og settes kaldt i 30 minutter.

Sjokolademousse: Flg anvisning p pakken. Fordel sjokolademoussen forsiktig over ostekremen. Settes i kjleskapet i 30 minutter.

Ha over resten av ostekrem over sjokolademoussen og str over grov hakkede Oreokjeks til pynt. Smelt litt mrk sjokolade og bruk en skje til lage ringler over kaken.

Tips: Fikk erfare at bunnen satt fast i kakefatet, neste gang skal jeg la kaken st ute i romtemperatur litt fr jeg serverer.

Sjokoladefondant i kopp

Publisert: 17.06.2012 @ 10:54 Kategori: KAKER & KJEKS Kommentarer: 2

Lyst p sjokoladekake der du sitter der og n? Then do it! Dette tar FEM minutter lage og du kan sitte sluke sjokoladelysten med denne herligheten.

Til en porsjon:
- 4 ss mel (jeg brukte 2ss proteinpulver & 2ss peanttpulver)
- 4 ss sukker (evt. stningsmiddel/sukrin)
- 1 ss 100 % kakao
- 5 1/2 ss melk
- 1 stk egg

Bland det trre og ha i egg og melk.

Stek i mikroen. Sjekk den hvert 15. sekund. Det er forskjellig fra mikro til mikro. Men min tok ca 1 min. Det viktigste er ikke steke den for mye, for da blir den gjennomstek; og det er ikke godt!


NYT!
- Kokkeliten

Fettfri muffins med br og kesam

Publisert: 14.06.2012 @ 14:02 Kategori: KAKER & KJEKS Kommentarer: 2

Her fr dere oppskrift p muffins uten smr. Mindre mengde sukker enn vanlige, men ut ifra min mening er disse absolutt ste nok. Og med friske blbr og kesam, ble de kjempe god. Prv ut, og gi meg gjerne kommentar om hva du syns!

Telte ikke muffinsene, men det ble et fullt stekebrett!




- 4 egg
- 1 1/2 dl sukker
- 2 dl mel (spelt, hvete, bokhvetemix etc)
- 1 dl kruskakli
- 1 ts bakepulver
- 1 boks mager kesam
- 1 dl friske blbr

Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt inn alt det trre og vend forsiktig inn med slikkepott. Ha i brene og kesam tilslutt og vend forsiktig inn.

Fyll muffinsform 3/4 full.

Stek p 175 grader i 15-20 minutter og avskjl, hvis du skal ha frosting p toppen.



Og her fr dere hvordan man lager frosting. Min lillebror ville ha cupcakes, og da m det til med frosting! :-)

Frosting:
- 250 gr smr
- 1 dl melk
- Melis til passe konsistens

Bruk romtemperert smr. Bruk hndmikser og visp til fin konsistens, ha i litt og litt melis.


Ha gjerne det fyllet du vil ha, hva med hakket mrk sjokolade?

Nyt!
- Kokkeliten

Tiramisu - En italiensk munnfull

Publisert: 08.05.2012 @ 20:11 Kategori: KAKER & KJEKS Kommentarer: 0

Tiramisu er en verdenskjent italiensk dessert, og de fleste vil huske denne desserten nr de frst har smakt den.

Helt siden jeg prvde tiramisu i Tyrkia i 2009, en italiensk a la carte restaurant vel og merke, har dette vrt en av mine favoritt desserter. Tiramisu er slett ikke vanskelig lage, men det kan vre vanskelig f tak i ingrediensene. G i butikker med stort utvalg eller innvandrerbutikk og sett i gang!

i og med at jeg og kjresten har 3 rs jubileumsdag, baket jeg kake av hans nske.

- 3 eggeplommer
- 3 ss sukker
- 250 gr mascarponeost
- 3 eggehviter
- en klype salt
- 1 kopp sterk kaffe
- 1-2 ss cognac (kan slyfes)
- 1 pakke Ladyfingers kjeks (evt. sukkerbrd)
- kakaopulver eller revet sjokolade

Bland kaffe og cognag i en stor bolle eller suppeskl. Vend kjeksene fort p begge sider i kaffeblandingen og ha i en dyp form.

Orket ikke trekke kaffe siden vi ikke drikker kaffe i huset. S jeg tok en spansk en med teklype som ikke gikk s vellykket *obs*




Skill eggehviter og eggeplommer. Pisk eggeplommer og sukker luftig og lys i fargen. Ha i mascarponeost og pisk til den er myk og klumpfri. Stivpisk eggehviter med en klype salt og vend forsiktig inn i kremblandingen. Ha deretter kremblandingen over kjeksene og bre det pent utover hele formen.




La kaken st kjlig i 3-4 timer fr serving eller til den er stivnet, den kan godt st over natten ogs. Og riv sjokolade over kaken eller str over kakaopulver. Og skjr deretter porsjonstykker og server!


Jeg var s heldig fikk kjpt browniesform som dere ser p bildene, og det var den siste som var igjen i butikkene *HURRA*. Den kan stekes i ovnen og har et belegg p innsiden og utsiden som minimerer bruken av matfett og gjr at maten ikke setter seg fast. Samtidig blir det enklere rengjre. 199 kroner, Jernia/tilbords




Nyt!
- Kokkeliten

Supergode vafler

Publisert: 30.04.2012 @ 20:50 Kategori: KAKER & KJEKS Kommentarer: 0

Vafler kan vre godt - men det kan bli SUPERGODT med to nye ingredienser!
Nemlig med natron og kultur melk.

Sett i gang og stek og nyt varme perfekte vafler.

Vafler (ca 10-12 plater)
- 2 egg
- 1.5 dl sukker
- 3 dl skummet kultur melk
- 3.5 dl h-melk
- ca 350 g hvetemel
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 1 ts kardemomme
- 150 g smr

Smelt smr. Visp egg og sukker litt og ha i melk og kultur melk. Sikt inn melet og ha i resten av ingrediensene og bland godt. La rren helst 'svelle' i 30 minutter fr du fortsetter. Stek vaflene gylne og avkjl dem p rist.

Server gjerne vaflene med kesam/rmme og syltety, eller smr og brunost kanskje?
Min favoritt er peanttsmr (barndomsvane hehe!)

NYT!
- Kokkeliten

hits