Oppskrifter Om kokken Mitt arbeid

Kategori: DESSERTER

Riskrem med jordbærsaus

Publisert: 04.01.2013 @ 20:40 Kategori: DESSERTER Kommentarer: 6

God kveld kjære lesere. Da er jeg tilbake i hverdagen igjen, godt er det. Det har blitt mye mat og mye søtt denne ferien, skal bli godt å komme tilbake til normalt med moderate mengder mat og søtsaker. 1. nyttårsdag fikk vi besøk av våre skjønne vennepar, da ble det god stemning med mat og morro.



 

Den kvelden laget jeg riskrem, som ble veldig god. Var litt uheldig med å piske kremen for mye, men ellers smakte den bra :-)

Til ca. 4-5 porsjoner:
- Ca. 2 porsjoner grøtris
- 3 dl kremfløte
- 1 ts vaniljesukker

Jordbærsaus:
- 100 gr jordbær, fryst og tint
- 25 gr sukker
- 1/3 dl vann
- 1 stjerneanis

Riskrem
Kok grøtris etter anvisning på pakken. Ha i litt salt og avkjøles.

Pisk kremfløte og vaniljesukker til det er luftig. Pass på å ikke piske for mye. Den vil stivne i kjøleskap med grøtris. Ha kremen over grøtris. Og settes i kjøleskap for noen timer. 


Jordbærsaus
Tin de fryste jordbærene noen timer før.

Kok opp sukker, vann og stjerneanis. La den koke til den begynner å tykne til sukkerlake. Avkjøles.

Ta ut av stjerneanis. Ha sukkerlake og jordbær i en foodprocessor og kjør dette til en jevn saus. Ha sausen i en fin skål eller sausenebb, settes i kjøleskap til du skal bruke den. 

Nyt!
- Kokkeliten 

Oreoshake

Publisert: 16.09.2012 @ 23:58 Kategori: DESSERTER Kommentarer: 0

Samboeren har fått seg ny jobb, og det måtte feires lørdagskveld med vår populære OREOshake. 



Til 2 store glass:
- 1 pakke Oreo kjeks (spar 2 til pynt)
- 3 dl melk
- 8 stk iskuler vaniljeis

Ha melken med oreo's i en blender. Miks lett, og ha i vanilje is. Server over i glass og pynt med en oreo kjeks.  

NYT!
- Kokkeliten 

Mørk sjokolademousse

Publisert: 02.09.2012 @ 20:52 Kategori: DESSERTER Kommentarer: 8

Etter noen lange uker på jobb, er det godt å nøye seg med en deilig middag etterfulgt av himmelsk munnfull dessert. Mørk sjokolade er det noe av det beste jeg vet. Her er min oppskrift på sjokolademousse som jeg har laget en god del ganger. Laget den for første gang på eksamen, der jeg endte opp med en 5'er pga desserten, samt at sjokolademoussen ble tatt i bruk i menyen på tidligere arbeidsplass. Enjoy!



Til 4 porsjoner - eller 2 lystne:
- 150 gr mørk sjokolade (min 50 % kakao)
- 3 dl fløte
- 2 eggeplommer
- 3 ss sukker
- 2 eggehviter 
- 1 klype havsalt

Smelt sjokolade på svak varme eller over vannbad. Stivpisk kremfløten og pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Vend sjokolade og eggedosis i den piskede kremen, med en slikkepott. Stivpisk eggehvitene og en klype salt i en ren bolle og visp, og vend dem inn i sjokoladekremen. 

Sett moussen kald i noen få timer. 



Nyt med noen friske bær og vaniljesaus, det er mannen i huset's favoritt!

Ha en fortsatt god helg!
- Kokkeliten 

Limemarinerte jordbær med vaniljeis

Publisert: 13.08.2012 @ 22:47 Kategori: DESSERTER Kommentarer: 9

Vil du ha en frisk og lett dessert i sommersteken? Kjøp en kurv med jordbær og en lime mens norske jordbær fremdeles er i sesong. Og server jordbærne med en kule vaniljeis,. Lett, men godt som bare det!


- 1 kurv jordbær
- 1 stk lime, saft
- Litt sukker

Skyll og kutt jordbær i fire. Rull og press lime, før du kutter den opp og har i saften. Da får du lettere ut saften, samme med appelsin og sitron. Ha i litt sukker, lite som skal til. La jordbærerene marineres i 5-10 minutter før du serverer(behøves ikke). Legg en kule med vaniljeis på toppen.


 NYT!
- Kokkeliten

hits