Oppskrifter Om kokken Mitt arbeid

Kategori: MIDDAG: SUPPER

Brokkolisuppe med kesam og sprøstekt bacon

Publisert: 27.08.2012 @ 18:17 Kategori: MIDDAG: SUPPER Kommentarer: 6

Brokkoli er en av de sunneste grønnsaker du finner i butikken, kall den en antioksidantbombe og om du vil. Den inneholder masse C-vitaminer og inneholder også andre viktige vitaminer og mineraler kroppen trenger. Her er oppskrift på brokkolisuppe med kesam og sprøstekt bacon.



 Til 2 porsjoner:
- Litt smør, til steking
- 1 stk brokkoli
- 1/2 stk gul løk
- 1 stk vårløkstilk
- 8 dl hønsebuljong
- 2 ss kesam
- 100 gr bacon, i biter

Kutt brokkoli i mindre biter, grovkutt løk og kutt vårløk i skiver. Stek blank i litt smør og ha i hønsebuljong. La grønnsakene kokes møre. Kjør suppen med stavmikser. Smak suppen til med salt og pepper, og ha i kesam tilslutt. 

Kutt bacon i små biter og stek til den er sprø i stekepanne. 

Server med ferske rundtykker. 



God middag!
- Kokkeliten

Sellerirotsuppe

Publisert: 01.07.2012 @ 20:55 Kategori: MIDDAG: SUPPER Kommentarer: 0

Dette er absolutt en av mine favoritt supper, og det er faktisk overraskende få som har smaket sellerirot. Sellerirot er godt å steke, lage pure av og suppe, og smaker til og med veldig godt bare når den er kokt. Sellerirot har også en fantatisk duft og bare lukten gjør deg sulten. 


 Til 4 porsjoner:
- Ca 400 gr sellerirot (100 gr pr porsjon)
- 1 liten klatt smør
- Nok vann + hønse- eller grønnsaksbuljong
- 1 skvett melk/fløte

Kutt av skallet på sellerirot og kutt den i terninger. Stek i kjele med litt smør, dette får frem smakene. Spe på med vann og la den kokes mør i vann. Kjøres med stavmixer eller foodprosessor. Ha tilbake i kjelen og gi den et lite oppkok. Tilsett en skvett melk/fløte og smak til med salt og pepper. 


 Serverte med sprøstekt bacon, kesam og finhakket persille.

God middag!
- Kokkeliten 

Blomkålsuppe

Publisert: 21.06.2012 @ 21:04 Kategori: MIDDAG: SUPPER Kommentarer: 4

Her en enda en suppe oppskrift, i og med at jeg ikke kan spise noe annet. Men det er godt da, får jo lage akkurat den jeg vil hihi!



Til 2 porsjoner:
- 1/2 stk gul løk
- 1 stk blomkål
- 1 liten klatt smør eller olje
- Nok vann + 1 stk buljongterning

Kutt blomkål i biter og finhakk løk. Fres løk i en kjele og ha i blomkål (+stilk om du vil, mer smak mmmm.). Ha i vann og buljong til det akkurat dekker grønnsakene. 

La suppen koke på lav varme til blomkålen er myk. Ta ut stilk. Ha ut litt av vannet. Kjør suppen glatt med stavmikser. Spe på mer vann/melk/fløte hvis det trengs.

Smak til med salt og pepper. 



Server med hakket gressløk/persille og ferske rundstykker. 

God middag!
- Kokkeliten 

Smakfull kyllingsuppe

Publisert: 20.06.2012 @ 20:07 Kategori: MIDDAG: SUPPER Kommentarer: 4

Beklager for dårlig blogging om dagene. Jeg har nettopp operert visdomstannen ut og vært lite med matlaging. Jeg lever nå på yoghurt- og suppediet. Da er det greit å ha en venninne som kommer hjem til meg og lager den mest smakfulle kyllingsuppen jeg har smakt. Er ikke jeg heldig?

Dette er en suppe som lett kan forandres til din favoritt! Putt gjerne i grønnsaker som du foretrekker. Dette var det jeg fikk servert hvert fall ;-)



 Til 4 porsjoner:
- 1/2 grillet kylling (evt. 1-2 stk stekte kyllingfilet)
- 1 kyllingbuljong + vann
- Litt purreløk
- 1 stk chilli
- 4 stk gulrot
- Litt ingefær
- Litt sellerirot
- 1/2 løk
- Litt mais
- Saft fra lime/sitron

Rensk grillet kylling i små biter. 

Skrell og kutt grønnsaker i små biter. Fres alt sammen i en kald panne med en klatt smør på høy varme. Ha i litt olje. Ha i vann + buljong. La suppen trekke i noen minutter. Spe med maizena om nødvendig.

Smak til med lime, salt og pepper. 

Smaker bedre enn det ser ut som! ;-)


Server med ferske rundstykker.

God middag!
- Kokkeliten 

Kremet fiskesuppe

Publisert: 14.06.2012 @ 22:12 Kategori: MIDDAG: SUPPER Kommentarer: 0

Hva er vel bedre enn å lage fiskesuppe av hjemmelaget fiskekraft og selvfisket sei? Her i huset prøver vi å få brukt alt det gode som vi kan bruke. Når vi kom hjem med seiene etter påske, fileterte, rensket og laget fiskekraft av restene av seiene. Samme dagen ble det da hjemmelaget fiskegrateng som jeg aldri har laget før. Det må dere seriøst prøve ut, det var kjempe godt og var stor seier for oss. Da vet du faktisk hva du får i deg av fisk, istedenfor de såkalt maccaronigrategnene som er i butikken! 

Jeg vil komme med oppskrift til hjemmelaget fiskegrateng så snart jeg kan, hvert fall i løpet av sommeren da samboeren er sportsfisker! ;-)



Til 2 porsjoner:
- 200 gr fisk (torsk, laks, sei, ørret etc..) 
- 1 1/2 ss smør/margarin
- Grønnsaker (jeg brukte: 1 liten gulrot og en liten bit av sellerirot. 50/50 av hver)
- 2 ss hvetemel
- 6-8 dl fiskekraft/fiskebuljong
- 1 dl fløte/melk

Kutt fisken i små biter, så små som du klarer.

Kutt grønnsaker i små terninger. Smelt smør i en kasserolle og ha i grønnsakene og la det surre litt. Rør inn hvetemel. Og spe på med kraft/buljong. Visp hele tiden så det ikke klumper seg! La suppen småkoke i 5-10 minutter.

 

Smak til med salt og pepper. Ha i fisken og fløten, og gi det et lite oppkok. Og server!
Og ikke glem flatbrød! 

God middag!
- Kokkeliten 

Grønnsakspure suppe

Publisert: 24.04.2012 @ 19:00 Kategori: MIDDAG: SUPPER Kommentarer: 4

Til middag i dag ble det grønnsaks pure suppe. Du kan lage suppen av hvilket som helst grønnsaker du vil.

Jeg brukte: Sellerirot, gulrot og purre

- Skrell og kutt grønnsakene i små biter/terninger

 

 

- Stek de deretter i smør


Stek det godt i smøret, da fremhever du smakene

- Spe på med vann og gjerne en buljongterning for smakens skyld

- La suppen koke til terningene er gjennomkokte og myke

- Kjør suppen med stavmixer og spe med vann til du får deilig suppekonsistens

- Smak til med salt og pepper

 

Serverte suppen med sprøstekt bacon, kesam og hvitløksbaguette.

God middag
-Kokkeliten 

hits