Oppskrifter Om kokken Mitt arbeid

Kategori: MIDDAG: TILBEHØR

Knallgod pastasaus

Publisert: 14.02.2013 @ 16:00 Kategori: MIDDAG: TILBEHØR Kommentarer: 2

Hva skal man med posesauser når man kan lage sin egen hjemmelagde pastasaus? Og i tillegg ha stoltheten av å servere det rundt middagsbordet. Denne vil falle i smak for både store og små. 



 

Til 3-4 porsjoner:
- 50 gr smør
- 2 1/2 ss hvetemel
- 4 dl melk
- Revet parmesan
- 1 ss frisk el. tørket oregano
- 1 ss frisk el. tørket basilikum 

Smelt smør og rør inn hvetemel. Spe med melk på middels høy temperatur, rør godt rundt slik at det ikke svir seg. La sausen putre i noen minutter og ha i parmesan, oregano og basilikum. Smakes til med salt og pepper. 



Serveres straks og nytes!

God middag!
- Kokkeliten 

Krydderbaguett

Publisert: 03.02.2013 @ 12:25 Kategori: MIDDAG: TILBEHØR Kommentarer: 2

Slik lager du din egen baguett med kryddersmør. Kjempe godt og kjempe enkelt, som vil bli en stor hit rundt middagsbordet.

Og her bruker jeg oppskrift på hjemmelaget kryddersmør som jeg har lagt ut oppskrift på før :-)



Det du trenger:
-  50 gr myknet smør
- 1 stk hvitløksfedd
- 1/2 stk chilli
- 1 ss friske urter persille, timian etc (evt. tørket)
- Litt paprikapulver, for farge

Finhakk chilli og hvitløk. Ha smøret i en liten bolle, og ha i de forøvrige ingrediensene. Bland godt.

Snitt baguetten på skrå og dype snitt, men ikke skjær helt gjennom. Legg klatter med smør i hvert snitt.



Stekes på 200 grader i 10-15 minutter til baguetten er gylden og sprø.  

Serveres til pastaretter, salatet og grillmat.

Nyt!
- Kokkeliten 

Kryddersmør

Publisert: 03.07.2012 @ 08:37 Kategori: MIDDAG: TILBEHØR Kommentarer: 0

Hva smaker vel bedre enn kryddersmør til grillmaten, i tillegg når den er hjemmelaget? Kryddersmør gir ekstra god smak til alt fra nygrillet kjøtt, fisk, skalldyr eller grønnsaker. Og er et must til bakt potet! Det er enkelt og lag gjerne i større mengder og oppbevar det i fryseren. 



Eksempel på litt kryddersmør:
- 50 gr romtemperert smør
- 1 stk hvitløksfedd
- 1/2 stk chilli
- 1 ss friske urter (persille, koriander etc.)

Ha smøret i romtemperatur en liten stund før du begynner. Finhakk ingrediensene og bland det godt inn i smøret.

Hvis du vil fryse: legg en klatt smør i plastfolie og form dem til ruller. Pakk de inn i aluminiumsfolie og putt de i fryseren. 
Ha ut kryddersmøret en 1/2-1 time før du skal bruke smøret. 

Du kan også prøve andre varianter som soltørkede tomater, oliven og gressløk kanskje?

NYT!
-Kokkeliten 

Bakt potet

Publisert: 30.06.2012 @ 23:26 Kategori: MIDDAG: TILBEHØR Kommentarer: 0

Bakt potet er snaddermat, og passer meget godt til biff og grillmat. Og det er absolutt verdt vente tiden. 



Til 2 porsjoner: 
- 2 stk store bakepoteter
- Salt & pepper
- Tørket rosmarin
- Olje

Skyll potene godt i vann. Gni potene inn med olje, salt, pepper og rosmarin. Pakk potene i aluminiumsfolie.

Bak potene i 1 1/2 - 2 timer i 200 grader. Kjenn etter med kniv at de er myke.


 Kryddersmør:
- 50 gr romtemperert smør
- 1 stk hvitløksfedd
- 1/2 stk chilli
- Masse paprikapulver (for fargens skyld)
- Frisk persille
- Salt & pepper 

Finhakk hvitløk, chilli og persille. Bland alt sammen og smak til med salt og pepper.

Skjær et stort kryss i poteten og fyll den med kryddersmør.

Nyt med et godt stykke biff.

NYT!
- Kokkeliten 

Ovnsbakte poteter

Publisert: 28.04.2012 @ 18:53 Kategori: MIDDAG: TILBEHØR Kommentarer: 8

Lei av de samme kokte potene til middag?

Piff opp middagen med ovnsbakte poteter da vel! Det er lett når du først kan det.
Eneste du trenger å gjøre er å kutte opp potetene i båter, krydre de og vende de i olje.

For å få perfekte ovnsbakte poteter trenger du høy varme og gode smaker(krydder). Jeg liker best potetene når de er sprø på utsiden.

Hvilke krydder du velger kan være det uendelige, for eksempel: paprika, chili, hvitløk, rosmarin, timian, estragon og masse mer!!
Jeg liker best potetene med salt, pepper, hvitløk og rosmarin.  



1. Sett på ovnen på maks og la den bli varm
2. Del opp potetene i to - eller i båter
3. Krydre potene med salt og pepper og mer
4. Vend i olje (NB! De skal ikke "flyte" i olje)
5. Sett varmen ned til 200-225 grader når du setter i potetene

Da er det bare til å smøre seg med tålmodighet, det pleier å ta ca 30 minutter. Kjenn etter med en gaffel. Du kan gjerne snu potetene underveis!

 



Bon appetit!
- Kokkeliten 

hits