Oppskrifter Om kokken Mitt arbeid

Kategori: TIPS

Ma Cuisine - et glimt av mitt kjkken

Publisert: 26.02.2013 @ 19:46 Kategori: TIPS Kommentarer: 2

Hei kjre lesere.

Beklager for drlig blogging, men de siste to ukene har det vrt mye arbeid. Men forhpentlig er jeg snart tilbake med flere flotte oppskrifter!

Her vil jeg dele noen bilder av mitt lille enkle kjkken, men fortsatt mulighet til lage flott velsmakende mltider!


















Klem Kokkeliten.

Jeg gleder meg til jul igjen!

Publisert: 06.01.2013 @ 17:06 Kategori: TIPS Kommentarer: 2

Jeg gleder meg allerede til jul igjen, da jeg kjpte dette herlige krydderet p fredag. Pepperkakekrydder som jeg kjpte p tilbud p tilbords for 20 kr! Dette skal jeg lage deilig havregrt av, pepperkakegrt!


Noen andre som har prvd dette krydderet, hva synes du?
Jeg vil gjerne vite det! :-)


Klem!

- Kokkeliten

Oppskrifter

Publisert: 22.08.2012 @ 23:40 Kategori: TIPS Kommentarer: 0

Tacokrydder

Publisert: 07.07.2012 @ 18:57 Kategori: TIPS Kommentarer: 2

Tacomixene du fr tak i butikkene inneholder masse mengder sukker, salt og konserveringsmidler. Her gir jeg deg tips p hvordan du kan lage din egen mix p 3 minutter! Finn frem en plastboks som er luftett som du kan oppbevare krydderet i.

Det som fr taco til smake taco er spisskummen, det er et must skal du lage tacokrydder og det tacokrydderet burde best mest av.



Jeg brukte:

- Spisskummen
- Chilipulver
- Paprikapulver
- Hvitlkspulver
- Oregano
- Salt
- Litt svart pepper

Dette er gjort p yeml og er veldig enkelt. Hell over ca like mye krydder som en posemix nr du steker kjttdeig/kjtt/kylling, og ha i like mye vann og la det putre i noen minutter p svak varme.

Enjoy!
- Kokkeliten

I min krydderhylle

Publisert: 29.06.2012 @ 17:23 Kategori: TIPS Kommentarer: 10

verste: sitronpepper, karri, Hot curry, chillipulver, kyllingkrydder, paprika
Nederste: spisskummen, gurkemeie, ingefr, hvitlk, estragon, rosmarin, basilikum




Har mer i skapet, blant annet safran som vi kjpte i utlandet til en utrolig billig penge!

Woksaus

Publisert: 04.06.2012 @ 20:17 Kategori: TIPS Kommentarer: 0

Woksausene du kjper i butikken kan inneholde opptil 20-50 % sukker. Lager du woksausen selv kan jeg garantere deg at du er trygg p hva du spiser! Det er kjapt, enkelt og smaker utrolig godt. Alt smaker bedre hjemmelaget, er det ikke det de sier?

Til 2 porsjoner:
- 1.5 dl kraft (buljong terning + vann)
- 1 1/2 - 2 ss soyasaus
- 1 ss Maizena
- Smak til med krydder du vil (spisskummen, ingefr, hvitlk etc)

Kok opp vann og buljongterning til den er lst ut. Ha i soyasaus. Bland maizena med kaldt vann og ls den opp og visp den i sausen til du fr en fin tykkelse(ikke for tykk). La sausen putre i noen minutter mens du woker!

Ikke salt sausen, den er salt i seg selv pga soyasausen og buljongen!

Bon appetitt!
- Kokkeliten

Innkjp av innvandrerkrydder

Publisert: 16.05.2012 @ 09:26 Kategori: TIPS Kommentarer: 3

Her om dagen beskte jeg Bergens strste innvandrerbutikk med masse utvalg. Butikken hadde masse spennende, og en god del varer kan du f mye billigere. S ta en handletur i en slik butikk en dag.

Jeg gikk til innkjp av krydder, prisene var helt vanvittig billig. 400 gr posene l p 31-35 kroner og kanelet p 100 gr kostet 11 kroner!



Her er det:
Spiskummen(cummin), paprika-, chili- og hvitlkspulver og kanel

Senere skal jeg vise dere hvordan dere kan lage deres eget krydder- eller tacomix.

Enjoy
-
Kokkeliten

Hjemmelaget peanttsmr

Publisert: 08.05.2012 @ 09:46 Kategori: TIPS Kommentarer: 0

Hvordan kan noe s lett, vre s godt?

Noen av peanttsmrene i butikken kan vre ok, s lenge de er kologiske. Men de vanligste som folk flest kjper fr meg til grsse. Ta f.eks Mills Peanttsmr Grov type, inneholder bare 74 % ntter og hele 15 % karbohydrater hvor 10 % av de er rent sukker. Det eneste du trenger til sunnere peanttsmr og kan fle deg trygg p spise det, er peantter og havsalt.

Til et lite glass:
- 250 gr peantter
- Litt havsalt eller annet god salt

Frste steget kommer an p hvilke ntter du har. Jeg har brukt r peantter uten skall og salt (kjpt fra innvandrerbutikk, 1 kg 59 kroner!!!). Men du kan ogs kjpe ristet ntter med og uten salt og skall, du bestemmer.

Forvarm ovnen p 150 grader. Ha peanttene i et stekebrett kledd med bakepapir og ha litt havsalt over. Stek nttene i 15-20 minutter hvis du bruker r ntter og 5 minutter hvis du bruker ntter som allerede er ristet. Flg med p nttene, og ikke svi de! Eller du kan riste nttene i en stekepanne p hy varme til de har ftt litt farge.


Avkjl nttene litt. Ha nttene over i en foodprosessor med knivblad, og kjr p hy hastighet til det begynner se ut som peanttsmr. Det kan ta tid, men vr tlmodig. For fettet i nttene vil etterhvert begynne virke og 'feste seg'.


Tro meg, det tok tid fr jeg fikk denne deilige konsistensen!

Smak deg frem med salt, men er de allerede saltet, s vr varsom med salt. Ha gjerne i litt honning for ekstra god smak, men overraskende lite du trenger!

Ha peanttsmret over i et lufttett glass (kjpt p Ikea for slikt og ingenting, 20 kroner) og oppbevar det i kjleskapet.

Tips: Prv grove pannekaker med ditt hjemmelagde peanttsmr eller hva med i havregrten?

Nyt!
- Kokkeliten

hits