Oppskrifter Om kokken Mitt arbeid

Kategori: TIPS

Ma Cuisine - et glimt av mitt kjøkken

Publisert: 26.02.2013 @ 19:46 Kategori: TIPS Kommentarer: 2

Hei kjære lesere. 

Beklager for dårlig blogging, men de siste to ukene har det vært mye arbeid. Men forhåpentlig er jeg snart tilbake med flere flotte oppskrifter!

Her vil jeg dele noen bilder av mitt lille enkle kjøkken, men fortsatt mulighet til å lage flott velsmakende måltider!


















Klem Kokkeliten.

Jeg gleder meg til jul igjen!

Publisert: 06.01.2013 @ 17:06 Kategori: TIPS Kommentarer: 2

Jeg gleder meg allerede til jul igjen, da jeg kjøpte dette herlige krydderet på fredag. Pepperkakekrydder som jeg kjøpte på tilbud på tilbords for 20 kr! Dette skal jeg lage deilig havregrøt av, pepperkakegrøt!


Noen andre som har prøvd dette krydderet, hva synes du? 
Jeg vil gjerne vite det! :-)


Klem!

- Kokkeliten 

Oppskrifter

Publisert: 22.08.2012 @ 23:40 Kategori: TIPS Kommentarer: 0

Tacokrydder

Publisert: 07.07.2012 @ 18:57 Kategori: TIPS Kommentarer: 2

Tacomixene du får tak i butikkene inneholder masse mengder sukker, salt og konserveringsmidler. Her gir jeg deg tips på hvordan du kan lage din egen mix på 3 minutter! Finn frem en plastboks som er luftett som du kan oppbevare krydderet i. 

Det som får taco til å smake taco er spisskummen, det er et must skal du lage tacokrydder og det tacokrydderet burde bestå mest av. 



Jeg brukte:

- Spisskummen
- Chilipulver
- Paprikapulver
- Hvitløkspulver 
- Oregano
- Salt
- Litt svart pepper 

Dette er gjort på øyemål og er veldig enkelt. Hell over ca like mye krydder som en posemix når du steker kjøttdeig/kjøtt/kylling, og ha i like mye vann og la det putre i noen minutter på svak varme.

Enjoy!
- Kokkeliten 

I min krydderhylle

Publisert: 29.06.2012 @ 17:23 Kategori: TIPS Kommentarer: 10

Øverste: sitronpepper, karri, Hot curry, chillipulver, kyllingkrydder, paprika
Nederste: spisskummen, gurkemeie, ingefær, hvitløk, estragon, rosmarin, basilikum
 




Har mer i skapet, blant annet safran som vi kjøpte i utlandet til en utrolig billig penge!

Woksaus

Publisert: 04.06.2012 @ 20:17 Kategori: TIPS Kommentarer: 0

Woksausene du kjøper i butikken kan inneholde opptil 20-50 % sukker. Lager du woksausen selv kan jeg garantere deg at du er trygg på hva du spiser! Det er kjapt, enkelt og smaker utrolig godt. Alt smaker bedre hjemmelaget, er det ikke det de sier? 

Til 2 porsjoner:
- 1.5 dl kraft (buljong terning + vann)
- 1 1/2 - 2 ss soyasaus
- 1 ss Maizena
- Smak til med krydder du vil (spisskummen, ingefær, hvitløk etc) 

Kok opp vann og buljongterning til den er løst ut. Ha i soyasaus. Bland maizena med kaldt vann og løs den opp og visp den i sausen til du får en fin tykkelse(ikke for tykk). La sausen putre i noen minutter mens du woker!

 

Ikke salt sausen, den er salt i seg selv pga soyasausen og buljongen!

Bon appetitt!
- Kokkeliten 

Innkjøp av innvandrerkrydder

Publisert: 16.05.2012 @ 09:26 Kategori: TIPS Kommentarer: 3

Her om dagen besøkte jeg Bergens største innvandrerbutikk med masse utvalg. Butikken hadde masse spennende, og en god del varer kan du få mye billigere. Så ta en handletur i en slik butikk en dag.

Jeg gikk til innkjøp av krydder, prisene var helt vanvittig billig. 400 gr posene lå på 31-35 kroner og kanelet på 100 gr kostet 11 kroner! 
 



Her er det:
Spiskummen(cummin), paprika-, chili- og hvitløkspulver og kanel 

Senere skal jeg vise dere hvordan dere kan lage deres eget krydder- eller tacomix. 

Enjoy
-
Kokkeliten 

Hjemmelaget peanøttsmør

Publisert: 08.05.2012 @ 09:46 Kategori: TIPS Kommentarer: 0

Hvordan kan noe så lett, være så godt?

 

Noen av peanøttsmørene i butikken kan være ok, så lenge de er økologiske. Men de vanligste som folk flest kjøper får meg til å grøsse. Ta f.eks Mills Peanøttsmør Grov type, inneholder bare 74 % nøtter og hele 15 % karbohydrater hvor 10 % av de er rent sukker. Det eneste du trenger til sunnere peanøttsmør og kan føle deg trygg på å spise det, er peanøtter og havsalt

Til et lite glass:
- 250 gr peanøtter
- Litt havsalt eller annet god salt 

Første steget kommer an på hvilke nøtter du har. Jeg har brukt rå peanøtter uten skall og salt (kjøpt fra innvandrerbutikk, 1 kg 59 kroner!!!). Men du kan også kjøpe ristet nøtter med og uten salt og skall, du bestemmer. 

Forvarm ovnen på 150 grader. Ha peanøttene i et stekebrett kledd med bakepapir og ha litt havsalt over. Stek nøttene i 15-20 minutter hvis du bruker rå nøtter og 5 minutter hvis du bruker nøtter som allerede er ristet. Følg med på nøttene, og ikke svi de! Eller du kan riste nøttene i en stekepanne på høy varme til de har fått litt farge.


Avkjøl nøttene litt. Ha nøttene over i en foodprosessor med knivblad, og kjør på høy hastighet til det begynner å se ut som peanøttsmør. Det kan ta tid, men vær tålmodig. For fettet i nøttene vil etterhvert begynne å virke og 'feste seg'. 


Tro meg, det tok tid før jeg fikk denne deilige konsistensen!

Smak deg frem med salt, men er de allerede saltet, så vær varsom med salt. Ha gjerne i litt honning for ekstra god smak, men overraskende lite du trenger!

Ha peanøttsmøret over i et lufttett glass (kjøpt på Ikea for slikt og ingenting, 20 kroner) og oppbevar det i kjøleskapet.

 

 

Tips: Prøv grove pannekaker med ditt hjemmelagde peanøttsmør eller hva med i havregrøten?

Nyt!
- Kokkeliten 

hits